D66-ster Kees Verhoeven: ‘Arjen Lubach krijgt te veel credits’

D66-Kamerlid Kees Verhoeven ergert zich er een beetje aan dat veel mensen doen alsof Arjen Lubach in Den Haag als een soort grote katalysator fungeert. Hij krijgt te veel credits, vindt Kees.

Kees Verhoeven © NPO

Het is een nieuwsartikel van de website Manners waar Kees Verhoeven op aanslaat. ‘Lubach flikt het weer en brengt beweging in vastgeroest probleem’, kopt de nieuwssite. Het gaat erover dat Arjen Lubach afgelopen zondag in zijn programma pleitte voor meer ict-kennis in de Tweede Kamer. Daar hebben nu al meerdere politici op gereageerd.

Kees boos

Het stoort Kees dat men doet alsof alleen Arjen beweging op gang brengt in Den Haag. “Nee. Arjen Lubach bracht niets in beweging. Hij bracht iets in beeld. Dat is ok maar doen alsof de politiek daardoor gaat bewegen is een denkfout. Daniel Kahneman noemt dat: ‘What You See Is All There Is’. Maar er is meer dan dat als je beter zoekt.”

“Zo schreef D66 meer dan tien nota’s over technologie en digitalisering en pleitten we in 2015 al voor een minister van Digitale Zaken. Schrijf daar anders eens een stukje over. Of is dat te saai voor de lezers?”, briest Kees.

Lubach-illusie

Kees is het echt goed zat met de beeldvorming over VPRO’s Zondag met Lubach. “Omdat dit nu al de zoveelste keer is, wil ik (in navolging van oa het Ikea-effect en het Google-effect) een nieuwe denkfout introduceren, de Lubach-illusie: het (onjuiste) idee dat als Arjen Lubach iets op televisie brengt, dat er dan pas en door hem politieke beweging in komt.”

Zo, dat is er ook weer allemaal uit.

Tweet

De tweet van Kees:

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen