Ruud de Wild heeft geen zin in Sylvana Simons: ‘Te polariserend’

Ruud de Wild heeft geen zin om Sylvana Simons te interviewen voor zijn nieuwe politieke serie Ingelijst op NPO 1. Hij wil leuke televisie afleveren en dat is met haar niet mogelijk, denkt hij.

Sylvana Simons © M

Er worden in totaal tien lijsttrekkers geïnterviewd in het nieuwe programma van Ruud de Wild, maar Sylvana Simons is daar niet een van. Ze leidt de politieke partij BIJ1 en klaagt erover dat ze zo weinig airtime krijgt. Helaas voor Sylvana krijgt ze die airtime ook niet van NPO-grootheid Ruud de Wild.

Polariserend

Ondanks dat ze elkaar van vroeger kennen, heeft Ruud geen zin in Sylvana. “Sylvana ken ik van vroeger, toen we allebei presentator waren bij TMF. Nu is ze lijsttrekker van BIJ1. Ik begrijp haar missie, alleen vind ik dat ze er hard ingaat, daar hou ik niet zo van. Iedereen die z’n nek uitsteekt moet worden gehoord, maar het is de toon die de muziek maakt”, zegt hij in de Volkskrant.

Zo’n drammer als Sylvana wil Ruud helemaal niet in de show. “In dit programma wil ik het leuk houden en ik weet niet of dat kan met Sylvana. Dan wordt het snel polariserend, daar is dit programma niet voor bedoeld.”

Witte man

Als witte man heeft Ruud sowieso moeite met de veranderende wereld die Sylvana voorstelt. “Ik vind deze tijd best lastig, hoe we de nieuwe spelregels proberen vast te leggen. Als witte man moet ik oppassen met alles wat ik zeg.”

Heeft hij überhaupt overwogen om de vroegere TV Makelaar-diva uit te nodigen? Nee, zegt Ruud. “Sylvana is niet ter sprake gekomen als kandidaat.”

Het hele interview met Ruud de Wild kunt u lezen op de Volkskrant-site of via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen