Was onnozele Famke Louise hét Jinek-moment van het seizoen?

Eva Jinek had gisteren alweer haar laatste uitzending van het jaar. Zusterprogramma RTL Boulevard heeft ‘de meest onvergetelijke fragmenten’ van het afgelopen seizoen op een rij gezet, maar er lijkt slechts één winnaar: de ‘onnozele’ Famke Louise.

Famke Louise Foto: Jinek

Waarschijnlijk wordt Famke Louise nog een héle lange tijd geconfronteerd met haar optreden in de Jinek van dinsdag 22 september. Ze was uitgenodigd omdat ze zich had aangesloten bij de coronakritische beweging ‘#Ikdoenietmeermee en sprak de legendarische woorden: “Ik heb superveel respect voor corona in eerste instantie.”

Famke bezorgde Jinek de hoogste dinsdagscore bij RTL ooit, maar heel bekend Nederland lachte haar uit: Albert Verlinde noemde haar een ‘domme trut‘ en Connie Witteman een ‘puberale snotneus‘. In no-time sprak Famke haar spijt uit en deed ze ineens wél meer mee: ze ging een zeer kortstondige alliantie aan met IC-opperhoofd Diederik Gommers.

‘Heel Nederland haatte mij’

Het hele land had het erover, dus het is ongetwijfeld hét Jinek-moment van het seizoen. “Van de een op andere dag haatte heel Nederland mij, terwijl ik daar met de beste intenties zat. Ik vond het heel naar dat ik niet mocht uitpraten of dat ik in elk geval niet helemaal mijn verhaal kon doen”, zei Famke zelf.

De uitzending had veel consequenties voor Famke. “Die dag erna is mijn auto helemaal kapotgetrapt door mensen op straat en moest ik ook met twee bodyguards op straat lopen, want het was gewoon te gevaarlijk. Het heeft mij mentaal wel heel erg kapotgemaakt.”

Uiteindelijk mocht Famke op herkansing bij Jinek, samen met Diederik Gommers. Ook die uitzending was een hit. Inmiddels zijn Famke Louise en Diederik Gommers alweer uit elkaar.

Meer onvergetelijke fragmenten

De andere onvergetelijke Jinek-momenten zijn volgens RTL Boulevard:

Alle fragmenten ziet u dus op de Boulevard-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen