Eva Jinek doneert placenta aan talkshowgast

Eva Jinek heeft haar placenta in 2018 gedoneerd aan cardioloog Chahinda Ghossein-Doha, die gisteren te gast was in haar talkshow. Dat vertelde ze in haar uitzending op RTL 4. Chahinda doet baanbrekend onderzoek naar zwangerschapsvergiftiging aan de hand van de placenta. Zelf werd Eva hier ook door getroffen en dat heeft haar enorm veel emotionele stress bezorgd. “Wat ik toen dacht is: ik weet niet of ik ooit beter word. Ik voelde me slecht, heel slecht“, onthult ze.

Eva voelde zich echt verschrikkelijk. “Ik dacht: ik ben een rationeel mens dat zich voorbereidt op alles. Ik kan ook rationeel denken en ik wist dat ik nog vier maanden had tot mijn werk weer ging beginnen en ik dacht: ik word nooit meer de oude, ik kan nooit meer op die manier presteren of fysiek die prestatie leveren. Daar voelde ik me heel ongelukkig over ook.”

Deelde ze dat met haar collega’s, toen nog bij KRO-NCRV? “Ik kwam niet op mijn werk toen, maar ik ben niet iemand die het snel zou delen. Wel met mijn familie natuurlijk.”

Eva doneert placenta

Uiteindelijk heeft Eva ervoor gekozen haar placenta te doneren aan Chahinda’s onderzoek. “Uiteindelijk ga je 400 placenta’s onderzoeken. Daar zit mijn placenta bij. Ik was een trotse donateur van de eerste placenta voor jouw onderzoek.”

Ze had Eva van tevoren gevraagd of ze mee wilde doen. “Ik wist niet van tevoren dat ik zelf zwangerschapsvergiftiging zou krijgen. Jouw collega is mijn placenta komen ophalen. Ik was toen afgeleid en met andere dingen bezig, maar ik heb me later afgevraagd: hoe haal je zo’n placenta op? Op ijs? Hoe gaat hij mee?

Chahinda: “Hij gaat mee in een staf dat weefsel preserveert en dat gaat gewoon in een emmer. Het was een heel waardevolle placenta, dus hij is heel zorgvuldig afgeleverd. Met de auto.”

Hart- en vaatziekten

Maakt Eva zich er zorgen over dat ze door haar zwangerschapsvergiftiging een verhoogde kans op hart- en vaatziekten loopt? “Ik ben blij dat ik het weet, want dan kun je erop anticiperen. Je kunt je hoofd in het zand stoppen en het wel zien als je 60 of 70 bent, maar nu kan ik voorbereid zijn.

Het fragment uit Jinek:

Foto: RTL

19 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Chelsey
oktober 28, 2020 18:51

Carrière technisch je Beentjes voor de omroepbaasjes spreiden, fake-video van je Boobies doelbewust uit laten lekken door collegaatjes voor wat extra aandacht, Goldiggen voor nóg meer geld én aandacht, op slinkse wijze alsnog Overstappen voor het grote geld en aanzien naar Luxembourg 4, Arrogant denken dat je ertoe doet en eventjes zult gaan Winnen omdat de NPO met de handen in het haar zit omdat collega Jeroen Pauw er ook mee stopt, commercieel uitbuiten van je eigen Placenta door die te gaan schenken aan je talkshowhost?! Dit zijn in een notendop de motieven die achter rtL’s Wannabe Sonja Barend schuilgaan, Theekrans Luxembourg Laat Op4, …mét Jinek! Kansloos!

Gast
Tanaka Toshida
oktober 27, 2020 21:33

Wij worden geboren om te sterven voor de Keizer!

Gast
Sip
oktober 27, 2020 17:05

Waarom afkraken; dit is toch prima.

Gast
Viespeuk
oktober 27, 2020 14:01

Met de moederkoek is vast ook een stukje van Jinek der schaamlippen mee gekomen. Bij vrouwen boven de 40 wil dat nog wel eens spontaan loskomen. Nou ja, erg is het niet bij zo’n uitgelubberde kut.

Gast
Janknek
oktober 27, 2020 13:38

Vrouwen die kinderen hebben gekregen kunnen beter maar lekker ouderwets thuis blijven. Beetje poetsen, beetje koken. Al dat emotionele gejank van die labiele baarmoeders, daar zit toch niemand op te wachten?!!

Gast
Andre Hazes
oktober 27, 2020 12:47

Ik heb ook aan heel wat vrouwen wat gedoneerd.

Gast
iemand
oktober 27, 2020 12:30

Volgens mij komt zwangerschapsvergiftiging veel voor bij vrouwen die op latere leeftijd een kind krijgen. Eva was al 40.

Gast
Zwarte Sylvana
oktober 27, 2020 12:17

Witte placenta “geven” aan een vrouw van kleur. Is neo-kolonialisme!
Rascistisch bovendien.
Wit privlegere!!1! Eva “slavendrijfster” Jinek.
Lbgthq.

Gast
Volgespoten Sok
oktober 27, 2020 12:15

Gatverdamme, gatverdamme, GATVERDAMME!!
ik zit te eten Hiero!

Gast
Verg
oktober 27, 2020 12:04

Stuk is inderdaad geschreven om af te kraken en in de hoop dat er reacties komen zoals die van de eerste droeftoeters onder het artikel. Dan maar even waarmee MC had moeten afsluiten: Wie kan en wil helpen vindt informatie op evajinek.nl

Gast
Rem Emmer
oktober 27, 2020 11:49

@Anonymous
di 27 okt 2020 om 11:35
“Wat een reacties weer hierboven.
Er zijn wel meer vrouwen die op deze wijze een steentje bijdragen aan de medische wetenschap.”

Dat klopt als een zwerende vinger. Geaborteerde foetussen verdwijnen ook in emmers.
Gelukkig gaan we dan niet de emmers verbieden.
En zo kunnen we nog wel een tijdje door emmeren over dit opzienbarende nieuws.

Gast
Anonymous1
oktober 27, 2020 11:37

@tja tja dat is heel “normaal” op ze site. Ik verbaas mij er niet meer over.

De redactie/moderator van MC doet er niets aan, aan al die beledigende reacties.

Gast
Anonymous
oktober 27, 2020 11:35

Wat een reacties weer hierboven.

Er zijn wel meer vrouwen die op deze wijze een steentje bijdragen aan de medische wetenschap.

Gast
tja tja
oktober 27, 2020 11:34

Reageren om af te kraken. Wat fijn als je zo simpel kan zijn.

Gast
anoniem
oktober 27, 2020 11:32

eva dit heeft toch niets met

joint gebruik te maken of wel

Gast
Lieke van Lexmond Lover
oktober 27, 2020 11:31

Nou gefeliciteerd! Wat een nieuws zeg

Gast
Stanislav
oktober 27, 2020 11:26

Lekker een plakje moederkoek met roomboter. mmm

Gast
mrGer
oktober 27, 2020 11:23

Heeft ze die bewaard in een potje? Voor later, want je weet maar nooit; of leuk om te geven alsie 18 wordt?

Gast
Naam onbekend
oktober 27, 2020 11:21

Heeft Jinek te weinig aandacht?

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen