Racistisch tuig maakt Glennis Grace emo bij Eva Jinek

Glennis Grace nam gisteren op verzoek van Eva Jinek een paar screenshots mee naar de studio van racistische privéberichtjes die ze binnenkrijgt op haar social media en die logen er niet om. “Tering zwarte hoer“, klonk het. “Zwarte kanker aap.” Maar ook: “Minority! Verdwijn met je hele familie!” En: “Heb je nog een blanke baas nodig? Stinkzwarte.” Of: “Kanker negers jullie horen hier ni ga slaven werk doen.” Het leidde uiteraard tot geschokte reacties bij kijkers: wat zíjn dit voor mensen?

Eva vond het belangrijk om deze laaghartige reacties voor te lezen. “Voor het geval dat mensen denken dat dit een uitschieter is of een soort uitzondering, dat is het niet. Op mijn verzoek heb jij een paar dingen gestuurd die naar jou gestuurd zijn. Ik ga er even doorheen.”

Glennis is inmiddels wel gewend aan dit verwerpelijke racistische tuig, maar toen het gisteren achter elkaar werd opgelezen in de studio, emotioneerde het haar toch. Ze kon even niets meer zeggen en had de tranen in haar ogen.

Even later gaf Glennis aan: “Als ik al die berichten krijgt vanmiddag, dan verbaas ik mezelf erover dat het me nog wel gewoon kan raken en dat is fucked up.

Glen Faria begrijpt het racisme niet. “Weet je wat het is? Het gaat verder. Wij zijn er altijd geweest. We hebben geholpen met dit land opbouwen. We zitten hier met een voetballer. We hebben EK’s, WK’s, Champions League’s samen gedaan. Ik sta op Rembrandtsplein ook met een frikandel en een biertje in mijn hand Zij Gelooft In Mij te zingen. Wij hebben dit samen gedaan. We hebben een hele lange geschiedenis met elkaar en ook een lelijke geschiedenis, snap je? Dit verdienen mijn mensen niet. Wij verdienen niet.

Twijfel

Eigenlijk twijfelde Glennis of ze naar de studio zou komen. Eva: “Voor de duidelijkheid – je zei net al dat je inbox weer volstroomt met van alles en nog wat: toen wij jou belden of je wilde komen, moest je erover nadenken, omdat elke keer als je ergens aanschuift om hierover te praten, dat gevolgd wordt door een tsunami van bagger die erachteraan komt.”

Glennis: “Het liefst wil ik hier natuurlijk niet over praten en wil ik gewoon dat iedereen lief is voor elkaar en accepteert zoals hij is.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen