Akwasi bij Eva Jinek níet schreeuwend aan tafel

Het optreden van Akwasi in de talkshow van Eva Jinek heeft donderdagavond niet geleid tot spectaculaire televisie. Waar hij in de zomer nog begon te schreeuwen tegen haar collega Beau van Erven Dorens, hield hij zich bij Jinek gedeisd. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Akwasi verweet Eva op een gegeven moment wel eenzijdige berichtgeving. Er werd een instart getoond over de controverse rondom de uitspraken van de rapper en daar was hij niet blij mee.

Het gesprek tussen Akwasi en Jinek begon met een disclaimer. Eva: “Akwasi, we gaan zo terugblikken op de afgelopen maanden, op wat er allemaal is gebeurd en hoe je dat hebt beleefd. Vooropgesteld: wij kunnen dit gesprek allebei voor een heleboel mensen nooit goed doen. Jij niet, ik niet. Dus nu we dat weten, laten we vooral het beste ervan proberen te maken.

Akwasi daarop lachend: “Wat een disclaimer, ja.

Korte impressie

De redactie van Jinek had op een rij gezet welke commotie er is ontstaan nadat Akwasi in juni op de Dam riep dat hij Zwarte Piet in zijn gezicht gaat schoppen. “Wat ik zie in het filmpje, is wel een beeld wat gepresenteerd wordt van mij, wat ik nogal eenzijdig vind. Ik denk dat mijn omgeving dat ook direct zou zeggen.”

Onterechte kritiek, vond Eva. “Dit is alleen een korte impressie van wat jij het afgelopen halfjaar hebt meegemaakt. Een paar punten eruit. Dit is een beetje wat jij allemaal beleefd hebt. Het is niet bedoeld als een karakterschets van wie jij bent, dit is gewoon wat er is gebeurd sinds juni.”

Eenzijdig

Akwasi: “Dat begrijp ik, maar wat ik zie is een bepaalde eenzijdigheid. Nogmaals: daarom vinden we het met Omroep Zwart ook belangrijk om niet te gaan voor eenzijdigheid, maar voor veelzijdigheid.”

Gelul in de ruimte, vond Eva dat. “Maar als je een nieuwsprogramma hebt bij Omroep Zwart, een actualiteitenprogramma dat een gesprek gaat voeren met Akwasi over wat hij het afgelopen halfjaar hebt meegemaakt, dan krijg je ook zo’n instaat.

Akwasi: “Absoluut. Wij hebben een methodiek: vragen, luisteren, leren. Zo gaan we programma’s maken.

Spijt

Vijf maanden na zijn Dam-speech lijkt Akwasi toch een soort van spijt te betuigen. “Ik heb me echt laten meeslepen door iedereen die daar was. Ik dacht: het voelt zo, dus ik ga het uiten en dat was superdom. Ik was erna een beetje aan het trillen. Daarna ga je naar huis en denk je: what did I say? Wat heb ik gezegd? Is het echt?

Waarom zei hij bij Beau dan 100.000 procent achter zijn speech te staan? “Ik was heel erg aan het zoeken naar de juiste woorden. Uiteindelijk schrijf je een aantal verklaringen en kies je er voor eentje.

Het kwam ook uit angst voort. “Ik ben hartstikke Hollands en ik was een beetje bang dat ik een beetje uitgespuugd werd.

‘Mensen zijn bang voor jou’

Eva denkt dat Akwasi met zijn uitspraken op de Dam heeft gezorgd voor polarisatie en niet voor verbinding. “Iets wat zo groot was, wat jouw missie is, is overschaduwd door iets wat jij daar hebt gezegd.”

Akwasi: “Als ik jou dan een vraag mag stellen: waar ligt dat dan aan?

Eva: “Ik denk dat jouw uitspraak mensen bang heeft gemaakt, het is ook aangemerkt als iets dat je niet mág zeggen en ik denk dat daardoor de focus gaat naar wat jij zei. Je zei iets wat mensen eng vinden en dan verdwijnt de rest van je boodschap volledig.”

Akwasi: “Ik vraag me af hoeveel mensen de hele speech hebben gezien en niet alleen die 10 seconden?

Eva: “Uiteindelijk weet je hoe dat werkt in een nieuwscyclus, dan komt dat stukje terecht. Je weet hoe media werken. Dat was het meest opzienbarende wat jij daar toen zei, van: ‘Moet je kijken wat die gast zegt!’ De focus komt erop en het wordt herhaald. Dat is wat mensen zien.”

‘Ik ben niet het moment op de Dam’

Akwasi begrijpt dat, maar hoopt dat mensen toch verder kijken. “Ik ben niet het moment op de Dam, ik ben meer dan dat. Er is zo veel meer wat ik heb gedaan.”

Ik ben al twaalf jaar lang een publiek figuur en dit is voor het eerst dat ik een keer uit mijn slof ben geschoten. Degradeer me alsjeblieft niet tot dat ene moment, want ik ben meer dan dat.”

Een fragment:

Foto: RTL

95 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Chelsey
oktober 31, 2020 08:29

De ‘bloeddorstige’ hyena vriendjes van de telegraaf is ze ook ál vergeten uit te nodigen? Voor dit ultieme “zwarte” (feest)maal aan tafel Op4 zouden zij immers niet misstaan?! Nee, die uitnodiging bewaart Madam Luxembourg natuurlijk veel liever voor bij de ietwat zoete stroopwafel “scheptaart” mét gebakken peren! Nu we dit inmiddels allemaal wel weten voelde gevallen vrouw Eva zich dus geroepen om er in haar theekransje maar vooral het beste van proberen te maken, namelijk het witwassen van een zwarte racist c.q. haatzaaier! De Nobelprijs voor “Vrede” voortaan maar gewoon uitreiken aan Witwassers van Zwarte doodbedreigers misschien, beste Nep Jinek!

Gast
😷Paulus
oktober 30, 2020 22:07

😷Nou, nou, nou blanke broeders, rustig aan. Trek eerst die dikke balk uit je eigen ogen👀voordat je het strootje uit de👁️van je allochtone buurman trekt . 😁😁

Gast
Terug naar het Topic onderwerp
oktober 30, 2020 20:07

Jammer voor de gekleurde mensen in Nederland dat het een beroepsoplichter die gehaat wordt is, die dit initiatief neemt. Dit mislukt compleet.

Gast
Simona Sylvans
oktober 30, 2020 19:53

@Boerenverstand, Doe eerst eens onderzoek voordat je wat beweert. Zeer veel zwarte inwoners van landen als Zuid-Afrika? Daar pak je precies het verkeerde voorbeeld. Juist Zuid-Afrika is in dezen de positieve uitzondering.

Gast
Donald Dumb
oktober 30, 2020 19:48

Nou dan heb je het over Zuid Afrika.
Thailand wordt overspoeld door blanken om dat daar kinderprostitutie welig tiert, Boerenverstand.
En van de grootste bekendste kindermisbruikzaken van de laatste jaren waren de daders allemaal blank.
Jos B, Mark Dutroux, die gast in Amsterdam, in verschillende kerkgenootschappen…

Gast
Boerenverstand
oktober 30, 2020 19:20

Moet zijn @18:41

Gast
Boerenverstand
oktober 30, 2020 19:19

@Donald Dumb 18:51: je opmerking over zedenzaken met kinderen klopt totaal niet. Zeer veel zwarte inwoners van landen als Zuid-Afrika geloven dat je ziektes als aids geneest door een baby of meisje te verkrachten. Iedere zwarte sukkel met verkeerde behoeftes kan dus probleemloos naar die landen toe. Afschuwelijk.

Gast
Donald Dumb
oktober 30, 2020 18:51

Statisticus. Allochtonen zijn meer betrokken bij criminaliteit.
Kan je wat specifieker zijn? Allochtoon ben je al als je vanuit elk willekeurig land hier bent komen wonen.
Een hier naar toe verhuisde Duitser, Brit of Hongaar is ook een allochtoon…
Niet alle allochtonen over een kam scheren joh…

Gast
Donald Dumb
oktober 30, 2020 18:41

Opsporing Verzocht is heel eenzijdig.
Kijk beter naar Opgelicht ofzo. Heel veel blanke criminelen.
En dan gaat het alleen nog over vermogensdelicten…
Als we over zedenzaken met kinderen gaan beginnen kan je bezig blijven w.b. blanke daders…

Gast
Statisticus
oktober 30, 2020 18:15

Ronaldz, Paulus@ Allochtonen zijn meer betrokken bij criminele activiteiten dan autochtonen terwijl zij maar 24 procent van de bevolking vertegenwoordigen. Cijfers: CBS

Gast
😷Paulus
oktober 30, 2020 17:05

😷Daar heeft @Ronaldz gelijk in, het is nog het topje van de ijsberg. Mijn blanke broeders hebben in het verleden diverse volken beroofd, verkracht en vermoord alleen enkel om van Nederland een (welstaat) te maken. Dat is heden te dage de rijkdom waar wij nogsteeds op teren. Alleen de rioolfiguren en ander mismaakte geborenen uit de 20 en 21e eeuw zullen dit ontkennen. Wat op opsporing verzocht te zien is stelt weinig voor. Dus wees niet al te trots op Blank zijn, maar wees bescheiden zou ik zeggen en geef aan de minder bedeelden. Amen.

Gast
Johan
oktober 30, 2020 16:25

@Ronaldz
Opsporing Verzocht kijken!
100% allochtonen.

Gast
Ronaldz
oktober 30, 2020 16:21

Buitenlanders staan niet synoniem voor criminelen. Ik noem eens een Willem Holleeder, Klaas Bruinsma, Willem Endstra, Joran van der Sloot, Jos Brech, etc.
Allemaal echte Hollandse criminelen die veel aan hun kerfstok hebben hangen dan de draaideur criminelen waar jullie over hebben. Ik ben zo Hollands als het maar zijn kan, maar de domme extreem rechtse comments hier maakt van MC een riool website waarbij De Telegraaf ineens een hoogwaardig journalistiek product lijkt te zijn. Dit is Nederland onwaardig.

Gast
Jimmy
oktober 30, 2020 15:38

Dat die slavendrijver nog een podium krijgt is het ergs.Hij weet dondersgoed wat die heeft gezegd.Hij kent dat gezegde “ Bezint eer gij begint” waarschijnlijk niet.Maar goed voor hem geldt “Holle vaten klinken het hards”.Hij mag blij zijn dat die een verblijfsvergunning heeft gekregen.Was die daar gebleven wat uiteindelijk het beste is dan had die nu nog kilometers moeten lopen voor water.Wat een luldebehanger!!!

Gast
Xxxxx
oktober 30, 2020 15:18

Lariekoek. Ik snap niet wat Nederland in al die landen te zoeken heeft. Kun je wel afdoen met gelul. Je gelooft nog teveel in sprookjes. Dat het allemaal goede mensen zijn. Nou je ziet het. De criminaliteit viert hoogtij en zeker in Amsterdam en omstreken. Ben er niet zo happig op dat al die vluchtelingen hier naar toe komen om hun geluk te beproeven, want zo wordt er geredeneerd. Hadden ze Sadam Hussein, Khadaffi en Mubarak destijds maar lekker laten zitten. Het waren geen lieverdjes dat niet maar ze hielden ze wel onder de duim. Gisteren weer een mafkees die drie onschuldige mensen van het leven heeft beroofd in Frankrijk. Nu zit Europa tot over zijn oren in de shit!

Gast
Ome Cor
oktober 30, 2020 14:50

Er moet eerst weer iets erg gebeuren waarna er een parlementaire enquête komt met de vraag ‘hoe heeft dat kunnen gebeuren’, ‘hoe heeft dit klimaat zo kunnen ontstaan’? Dan gaat blijken dat meneertje een podium (letterlijk en figuurlijk) heeft gekregen en dat er niemand in zijn omgeving was die tegen hem zei “Akwasi, jongetje, kun je beter niet doen”. Sterker nog, dat er mensen zijn geweest die hem ten tonele hebben gevoerd, niet sterk hebben tegengesproken en om maar goede sier te maken voor de stemmetjes voor de TK’21 straks.
Voor de generatie die het straks moet gaan doen in Nederland hebben we een giftig klimaat geschapen waarvoor oa deze jankneger en zijn meelopers verantwoordelijk is.

Gast
Josefien
oktober 30, 2020 14:25

Mensen als Akwasi hebben ze nu juist in Suriname hard nodig. Maar Suriname is Nederland niet. Dat is appels met peren vergelijken.

Gast
Lariekoek
oktober 30, 2020 14:23

@Xxxxx
Wat een gelul over zwarten en oorlog voeren in hun regio (en wellicht voortzetting in Nederland). Je kan je ook afvragen waarom Nederland in Uruzgan, Syrië en Mali aanwezig was. Mogen de blanken (Amerikanen, Fransen, Engelsen en Nederlanders) met F16’s de boel platbombarderen in Verweggistan?

Gast
Dikkiedik
oktober 30, 2020 14:17

Ongelooflijk dat die smerige raddraaier nog steeds uitgenodigd wordt!

Gast
Japierabo
oktober 30, 2020 13:04

Kop van interview met de Volkskrant in 2017. “Er is niks mis met mij maar wel met Nederland” . Dan is het voor mij al klaar. Waar haalt meneer het lef vandaan

Gast
@zo
oktober 30, 2020 12:45

@zo,

Het is niet alleen intimidatie, maar gewoon terreur uitoefenen. De Loretta is gewoon bang geworden voor hem. Dat heet terreur.

Gast
zo
oktober 30, 2020 12:40

@Zalmneusje,

Dat is dus pure intimidatie. Ik wil dit figuur niet in het mediabestel hebben, sorry. Ook moet er onmiddelijk een wet worden gemaakt dat als je een omroep initiatief neemt, en het lukt niet, je het ledengeld NIET zomaar mag houden voor jezelf. Nu kan hij niet verliezen, als het lukt heeft hij de omroep, als het niet lukt heeft hij een half miljoen zowat. Dat kan echt niet.

Wij moeten ons als land goed realiseren, dat we zo ondertussen vergeven zijn van mensen afkomstig uit andere landen, die NIET socialistisch zijn, en die blijkbaar denken dat het INTELLIGENT gedrag is, en geaccepteerd, als je geld steelt van de gemeenschap op allerlei zogenaamd slimme maar in werkelijkheid totaal asociale, sociopathische manieren. Overal moeten we daar rekening mee gaan houden, dat we opgescheept zitten met een legioen mensen die niet zoals wij de gemeenschap en het sociale denken in het bloed hebben zitten, maar die dit aanzien voor domheid, naiviteit, waar je MISBRUIK van moet maken…Wetgevers en journalisten, doe je werk nu eens een keer en geef zo´n figuur als dit niet al die ruimte. En geef hem ook niet zoveel veel te positieve pers, want hij verdient dit totaal niet. Hij denkt met zijn sociopathische aanleg dat hij slim is en wij dom, hij begrijpt van ons land niets, en ook niet dat wij hem gewoon een sociopaat en een psychopaat vinden…

Gast
Zalmneusje
oktober 30, 2020 12:26

Hij had Loretta gebeld na haar uitspraken over omroep Zwart en daarna was ze het met hem eens. Ja ik zou ook eieren voor mijn geld kiezen als ik ineens werd opgebeld door dit intimiferende en opgefokte figuur.

Gast
Andre Hazes
oktober 30, 2020 12:24

Uit betrouwbare bron Jinek heeft een zwarte Akwasi dildo op haar nachtkastje staan.

Gast
colette
oktober 30, 2020 12:21

Schandalig slecht interview Jnek kan het niet en Awkwardie is een imbeciel

Gast
jan
oktober 30, 2020 12:14

@Mark,

Inderdaad, een doorgedraaide opportunistische gewetenloze geldwolf, zoals tallozen hiervoor al constateerden. Echt iemand die een nieuwe omroep moet leiden, he.

Gast
Mark
oktober 30, 2020 11:58

Die vent kijkt altijd uit zijn doppen alsof ie net een paar lijntjes opheeft. Dat zou ook gelijk zijn explosieve karakter verklaren.

Gast
Blasfemist
oktober 30, 2020 11:53

Akwasi is een opportunist. Roept wat en draait net zo makkelijk als dat dan weer beter is. Hij heeft een doel, en dat is Akwasi zelf.De man is slimmer dan hij zich voordoet en heeft geen geweten. Dat hij midden in coronacrisis een demonstratie van 10.000 plus toespreekt terwijl de bejaarden hun kinderen niet mogen zien is hij al vergeten, geen geweten. liet zich meeslepen in het enthousiasme dat gewoon vroeg om een oproep tot geweld. Spijt kreeg hij pas toen hij snapte dat we dat niet accepteren, nu rekent hij op het christelijke vergeven van diegene die spijt betuigt. De man is gewetenloos.

Gast
Xxxx
oktober 30, 2020 11:51

Ben je geen racist van huis uit dan word je dat door de heer Akwasi wel.

Gast
2
oktober 30, 2020 11:36

Ja Akwasi is een geldgraaier in het groot. Onbeschaamd zoals je het niet vaak tegenkomt. Dat gehuisjesmelk , EN de geldgraaierij bij sponsoring, subsidies etc. overal, tot aan Soros geld aan toe, is echt tenenkrommend. En nu weer met die zogenaamde omroep. Hier zou een regel voor moeten komen die de Akwasi regel heet: als je een eigen omroep start en je vraagt ledengeld, en je redt het niet, moet het geld terug naar de leden. Dan mag je het niet zelf houden. Maar voor de rest, Akwasi is fout op alle fronten en moet juist geweerd wordenuit de media, niet geholpen. Maar ja, journalisten zijn totaal waardeloos hier in Nederland. Allemaal gekocht. Jinek is een van de ergsten. Het hele journalistische veld zou zichzelf eens kritisch moeten bekijken, want ze zijn lachwekkend geworden. Hetzelfde met justitie. Idem.

Gast
Gérard Joling
oktober 30, 2020 11:30

OMG.. Frits Huffnagel helemaal katje lam net bij WNL. Ik ben niet gebeld!

Gast
Akwasi: racisme als verdienmodel
oktober 30, 2020 11:28

@Deep throat,

Ja racisme is gewoon het verdien model van Akwasi. Dat is duidelijk. Blijkbaar heeft hij nooit genoeg, want hij heeft al 3,5 miljoen, dat zit in vastgoed, en hij melkt er huisjes mee.

Gast
Deep throat
oktober 30, 2020 11:11

Uit de het reglement van omroep Zwart blijkt dat hij de bijna half miljoen euro de hij ophaalt als racistisch zwart het net niet haalt hij helemaal zelf kan uitmaken hoe het wordt besteedt.

Gast
JasperV
oktober 30, 2020 11:10

Wat een engerd is die man en zeer ongeloofwaardig. Hij kan beter voor zwarte Piet gaan spelen dan doet hij tenminste nog iets nuttigs.

Gast
Henk
oktober 30, 2020 11:09

Akwasi mocht, net zoals Corona muts famke, een charme offensief doen bij “kritische” Jinek. Ik begin me steeds meer aan haar interviewtechniek te irriteren! Vooral die vragen, waar was je toen, wat dacht je daarna, wie belde je toen,….pfffff klaar me die Eva. Straks weer terug naar Beau, dat wordt nog erger….

Gast
Henk
oktober 30, 2020 11:04

Akwasi de Grootste Racist van Nederland.

Gast
Xxxxx
oktober 30, 2020 10:53

Akwasi is een psychopaat die tegen zelfzelf in bescherming moet worden genomen.

Gast
Frans
oktober 30, 2020 10:53

Het valt mij op dat Jesse Klaver een steeds grotere neus krijgt en hij had al een behoorlijke zinksnijder.

Gast
Xxxxx
oktober 30, 2020 10:51

Animo. Ik ben geen racist. Akwasi zorgt daar zelf voor. Als Akwasi niks zegt lokt hij ook niks uit toch? Hij zoekt zelf de publiciteit. Heb ik en mijn mede “racisten” niet om gevraagd. Akwasi ziet spoken, leeuwen en beren en slangen op de weg die er niet zijn!

Gast
@mrGer, inderdaad
oktober 30, 2020 10:51

@mr.Ger,

Inderdaad. Goed verwoord.

Gast
mrGer
oktober 30, 2020 10:49

Het is helemaal waar wat hij zegt. Hij is zoveel meer dan dat. Het is vooral een over het oaard getilde narcist die op z’n platte bek is gegaan omdat Nederland niet accepteert wat hij als zelfverklaarde woordkunstenaar uitkraamt. Hij snapt er niets van, dat is geen waarde oordeel, dat is een feit en komt vooral voor uit ontbreken van voldoende grijze hersencellen

Gast
@animo houdt toch op met je pro-akwasi berichtjes
oktober 30, 2020 10:48

@animo,

houdt toch op met je pro-akwasi berichtjes. Akwasi is een totaal onbetrouwbare geldwolf , een miljonair die miljoenen bezig, en heel vies huisjesmelker is. Daarnaast al die inkomsten uit sponsoring en subsidies voor die kletspraatjes van hem overal. Dan is al lang bewezen dat hij al minstens tien jaar uiterst agressieve tweets plaatst, vol met agressie naar witte mensen en hun tradities hier. Al die tweets zijn strafbaar. Hij is een niet veroordeelde crimineel. Nu wil dit figuur een omroep starten, met deze staat van dienst. Heb je zijn raps wel eens gelezen ? Strafbaar. Hij is in alles fout, en dan moeten wij volgens jou dat gefleem van dit individu naar Jinek de domme geloven ? Op welke aardbol leef jij eigenlijk ! Zweef lekker verder in dat eigen universum van je met een totaal verdraaide werkelijkheid. Wij, het hele Nederlandse volk, hebben al lang door wat voor vlees we hier in de kuip hebben. En dat laten we weten. Dat heeft dus niets met racisme te maken, imbeciel. Het beste met die droomwereld van je.

Gast
Eshra
oktober 30, 2020 10:46

Akwasi / Aquarium vind ik een zi e k figuur en een voorbeeld van een nep sla cht of fer n e g e r die coûte que coûte zijn gelijk wil halen al dan niet met gebruik van g ew eld. Zijn geacteerde excuses trap ik niet in. Een t ra p op zijn huiche lachtige ro t k op verdient hij. En een sch op onder zijn huic helachtige kont richting Ghana.

Dat ik dit schrijf: Ik ben een beetje aan het trillen. Ik weet niet zo goed wat er gebeurde. Ik bent zo in de heat of the moment. Het is onbeschrijfelijk wat er gebeurde.”

De vooringenomen, dus ongeschikte en incompetente officier van justitie Jacobien Vreekamp die het besluit tekende om de artiest niet te vervolgen, werkte samen met Kick Out Zwarte Piet (KOZP)-activist Mitchell Esajas. Tot 20 juli zaten beiden in het bestuur van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA).

Gast
animo
oktober 30, 2020 10:38

Wat een racisten hier boven .

Gast
Domme Jinek
oktober 30, 2020 10:32

Wat is die Jinek toch een stom wijf. Hebben we ook helemaal niets aan.

Gast
Je bent toch wel idioot als je daar lid van wordt
oktober 30, 2020 10:28

Een duidelijke pathologische leugenaar. Wie wordt daar nu lid van. Ben je wel helemaal fris in je bovenkamer dan. Dat vraag ik me af.

Gast
Corry Jankbal
oktober 30, 2020 10:28

En waarom krijgt de terrorist akwasi weer een podium bij die afgrijselijke Jinek?
Zij is gewoon een handlangster van het fundamentalisme.

Gast
gtstfi
oktober 30, 2020 10:26

Ashanti’s hebben hier niks te zoeken zoals Aquarium en Airfryer

Gast
Akwasi is een niet veroordeelde crimineel
oktober 30, 2020 10:24

Die denkt furore te maken met een eigen omroep. Dom, dom als je daar achteraan gaat lopen . Je bent je geld kwijt en hij gaat gewoon zijn eigen gang , hij gaat zich echt niet bezighouden met zwarten kansen geven. Alles draait om hemzelf.

Gast
Xxxxx
oktober 30, 2020 10:22

Ano. Heb je zand in je ogen? Misschien met een doekje of water even verwijderen. Word lekker ZWART lid. Jij helpt zo op die manier Nederland nog verder naar de kloten.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen