Famke Louise verloor zelfvertrouwen na Jinek-optreden

Famke Louise vindt het superlief dat IC-opperhoofd Diederik Gommers zich zo over haar heeft ontfermd na de veelbesproken uitzending van Jinek, waarin ze beiden tegenover elkaar zaten. Dat heeft ze donderdagavond gezegd in RTL Boulevard. Famke sloeg nogal een flater tijdens haar coronaprotest in Jinek. Waar ze door half tv-kijkend Nederland keihard werd uitgelachen, zag Diederik geen reden om mee te lachen. Hij belde haar elke dag en gaf haar haar zelfvertrouwen terug.

Het was een heel heftige ervaring voor Famke. “Van de een op andere dag haatte heel Nederland mij, terwijl ik daar met de beste intenties zat. Ik vond het heel naar dat ik niet mocht uitpraten of dat ik in elk geval niet helemaal mijn verhaal kon doen.

De dag na de uitzending brak de hel al helemaal los. “Die dag erna is mijn auto helemaal kapotgetrapt door mensen op straat en moest ik ook met twee bodyguards op straat lopen, want het was gewoon te gevaarlijk. Het heeft mij mentaal wel heel erg kapotgemaakt.”

Zelfvertrouwen

Gelukkig was daar reddende engel Diederik Gommers. “Hij heeft mij na de uitzending elke dag gebeld van: ‘Hoe gaat het?’ Hij heeft mij mentaal echt gesteund en gesupport. Hij vindt dat ik het goed heb gedaan bij Jinek, dus dat gaf me ook wel een beetje zelfvertrouwen. Dat gaf mijn zelfvertrouwen wel weer een beetje terug. In elk geval gewoon: hij was gewoon heel lief en dat had ik ook gewoon echt even nodig.”

Diederik heeft Femke wat medisch onderwijs gegeven. “Ik ben gewoon meer te weten gekomen over het virus en wat het virus doet en wat het effect op het lichaam is van het virus. Ik begrijp Gommers daarin ook wel. Daarin liggen we ook wel echt op één lijn.”

Punt

Diederik reageerde telefonisch bij Boulevard: “Toen ik terugreed na dat programma, heb ik erover nagedacht en toen dacht ik: ze heeft een punt. Bij mij ontstond iets positiefs. Waar je voor op moet passen, is dat je heel directief gaat zeggen hoe iemand anders het moet doen. Als ik dat doe tegen mijn eigen kinderen, dan gaat dat helemaal mis thuis.”

Wat me tot denken heeft gezet: met elkaar hebben we heel goede ideeën hoe we alsjeblieft die Nederlanders meekrijgen, maar misschien doen we het op de verkeerde manier. Dat heeft mij aan het denken gezet dat Famke dat zo benaderde.”

Maandag zitten Famke en Diederik opnieuw samen bij Jinek.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen