‘Britt Dekker is privileged white trash’

Geplaatst op ma 07 sep 2020 om 10:00

Britt Dekker zal voortaan wel twee keer nadenken voordat ze iets twittert over Akwasi. Niet alleen heeft ze Boulevard over zich heen gekregen, maar ook op social media ligt ze onder vuur. Dat is te zien op Twitter. Britt wordt neergezet als een racist nu ze Akwasi ‘jankverhalen’ heeft verweten. Vooral een witte vrouw met de naam Esther ging helemaal tekeer. “Waarom laat ik me weer opfokken door zo’n trien als Britt Dekker? Wat een kutwijf. Met d’r paard van 400K. Privileged white trash.

Critici vinden het geestig dat Esther Britt white privilege verwijt, terwijl ze ondertussen zelf ‘met een wijntje’ haar ‘vakantie comme d’habitude’ inluidt op Schiphol. Daarna toont ze foto’s van haar luxueuze vakantieadres (zie onderstaand). “Elk jaar ben ik bang dat m’n vader de hut verkoopt. Ik kan nooit meer zonder dit dorp, dit huis, dit uitzicht.

Marieke Derksen, de dochter van, stelt dat je dit soort types niet te serieus moet nemen. “Dit is waarom ik toch wel een beetje van Twitter houd. Esther noemt Britt kutwijf en priveleged white trash. Terwijl ze op Schiphol zit onderweg naar Spanje met een wijntje en een Tod’s tas. Lekker bezig Es! X

Overigens staat Twitter vol met boze Esthers. Ene Miss Oz bijvoorbeeld: “Je bent dus net zo irritant en dom als hoe je praat, precies wat de gemiddelde Nederlander aanspreekt. Dáárom ben je op tv.

En Lizz: “Je bent dus echt zo dom. Ik gaf je het voordeel van de twijfel, dacht dat het een act was. Maar nee werkelijkheid. En niet alleen dom, maar nog een racist ook.

Waar het allemaal om te doen is? Britt stoorde zich eraan dat Akwasi in het AD klaagt dat zijn juf hem vroeger Aquarium noemde. Ze twitterde: “Ja en mijn docent noemde me een onhandelbaar lui varken haha moet ik nu ook gaan huilen? Deze man… Hij zou met al zijn jankverhalen een aquarium ter grootte van het oude basin van Tilikum uit Seaworld kunnen vullen.

Overigens is het aantal mensen dat Britt steunt op social media talrijker dan de vele mensen die haar besmeuren.

Lees ook:
Britt Dekker doodmoe van ‘jankverhalen’ Akwasi (zaterdag)
RTL Boulevard walgt van kritiek Britt Dekker op Akwasi (zondag)

Foto: NPO, RTL
80 Reacties op “‘Britt Dekker is privileged white trash’”


 1. Sjaak

  Britt heeft gelijk.

 2. Annoniemus

  Is er geen Joegoslaaf die voor 25 euro een zwart klusje wil doen !

 3. Dries Roel Vink

  Britt heeft gelijk! Lazer op naar Ghana, racist Akwasi!

 4. serbia

  Hoe triest is het om een artikel te wijten aan een trolaccount 😂😂😂😂

 5. Danny

  Willen we MEER of MINDER AKWASI?
  IK kan die roetmop niet meer luchten of zien. En het is pas september
  Pls Mediacourant,stop met berichtgeving over deze dwaas…..Ik smeek het bijna

 6. Pettie Fart

  Esther is een lelijke schele kut dat eens wat minder moet zuipen. Wijf spoort niet en mag wmb uitgeroepen worden tot de grootste deughypocriet van 2020!

 7. Hockey-meisje

  Laten we Mediacourant maar omdopen tot Akwasi-courant. Het zoveelste artikel hier van die knettergekke Ghanees.

 8. G.ossip

  Britt heeft gewoon gelijk en als haar woorden jou niet aanstaat dan heb je dikke pech,voor de rest moet je randverschijnselen zoals Akwassieborstel gewoon negeren.

 9. Krities Mediacourantlezer

  Toch maar mooi dat dit/eze kwaliteitsmedium/a bestaan; dit is het beste artikel over twittergeneuzel dat ik ooit heb gelezen.

  Inhoudelijk:
  Ja dat kan dus niet, hè. Hoewel die rare jongens en meisjes in Amerika inmiddels vinden dat alle blanken geprivilegieerd zijn, kan witte troep dat dus per definitie niet zijn. Stomme trut, die Esther. Achterlijk ook dat dat maar hier naartoe moet overwaaien, verdomme. En praat allemaal wat minder Engels! Tyfus!

 10. Achtmet

  Britt heeft helemaal gelijk ,maar aangezien we veel black supporters hebben in Nederland die bovendien hardstikke blind zijn ,loop lekker achter die terror black face aan samen .Landverraders .

 11. IngridHenk

  Met artikelen over Akwasi krijgt MC veel hits; hoe goedkoop kan je zijn als roddelsite. Beetje zielig.

 12. JasperV

  Je kunt tegenwoordig niets meer zeggen of je bent een racist. Die Aquarium is zelf een racist. Ga a.u.b. snel terug naar Ghana, daar is alles beter.
  En Britt, ga zo door meid je bent een topper.

 13. Al mijn collega’s zijn boze witte mannen

  Lekker ruzieen op twitter, nu kan iedereen zien wat voor klapmongool je bent!

 14. Klaas

  Daarom zeggen veel mensen tegenwoordig niet meer hoe ze over de dingen denken. Want je word gedemoniseerd; mede door de media waarin de SJW clubjes goed zijn vertegenwoordigd.

 15. Joey

  Even serieus. Hij werd vroeger door zijn docent aquarium genoemd?? Raar verhaal en wat een rare docent, als hij dit heeft gezegd, maar is dit racisme?? Nee natuurlijk niet. Racisme is. Die jongen die ging solliciteren bij een ict bedrijf. Hij stuurde een sollicitatiebrief. En de medewerker van het bedrijf ging meteen de persoon googlen. Zag dat hij zwart was. En stuurde een mail naar zijn baas. “dit is niks, hij is zwart”. Alleen die medewerker dacht dat hij die mail naar zijn baas had gestuurd, maar hij stuurde per ongeluk de mail naar die jongen. En die jongen wist niet wat hij zag. Humberto nodigde hem uit, maar in de uitzending deed humberto er heel luchtig over. Verder heb ik geen bekende nederlander hierover gehoord, maar dit is dus racisme. Blijkbaar vonden ze dit niet interessant genoeg ofzo. Of was het omdat die jongen geen bekende nederlander was. Geen demonstratie gezien en geen akwasi, sylvana, glennis grace of arie boomsma hierover genoord.

 16. Claire

  Britt Dekker heeft gelijk wat betreft dat zwarte vieze trash Akwasi. De mensen die Briitt aanvallen zijn labiel,

  Akwasi is een zwarte lelijke mafketel, een engnek, een haatzaaier en een leugenaar.

 17. Pfff

  Wat een leven heb je dan. Je alleen met racisme bezighouden. Hoe kan je nou van racisme afwillen in een multiculturele samenleving zoals de onze. Gaat nooit gebeuren. Zo naïef om dat te denken. En wat is racisme? Standbeelden van voc helden. Haha. In Nederland bestaat geen extreem racisme. Rassenhaat bestaat vooral onder donkere mensen onderling.

 18. Sandra

  Brit is een topvrouw.Ga mooi zo door en trek je niks van dat geschreeuw aan .

 19. Juist

  Mensen, die andere mensen dom noemen, zijn heel gevaarlijk.

 20. Gerda

  Ja dat is nu precies het punt..De definitie van racisme..
  Enis het racisme als je graag Surinaams/Marokkaans eten haalt?? Dan ben je ook nog een cultuur dief?…

 21. Goed opletten graag

  Mensen,wordt nu eens wakker,wij Nederlanders worden steeds meer ondergesneeuwd kijk maar eens naar tv reclames,het zijn steeds meer medelanders die in beeld zijn,dit om iedereen maar tevreden te houden, Nederland is Nederland niet meer en zal het nooit meer worden ook

 22. kees

  mag deze man terug naar Ghana please !!! Wat een onwijze eikel en dat MC daar aandacht aan besteed is op zich al merkwaardig !

 23. Ger

  Links is het tegenwoordige fascisme, Churchill had een vooruitziende blik.

 24. rolah

  Britt .Laat je niet intimideren door d/juff Esther … Je hebt helemaal gelijk .de meeste mensen zijn het met je eens .mooie dag .

 25. Objectieve toehoorder

  De journalist van dit flutstukje is ook al door het ‘witte virus’ besmet.
  ‘Vooral een witte vrouw…..’ Redactie: Het is een vermoedelijk een blanke allochtone vrouw. Het doet er trouwens niet toe hoe bruin deze blanke vrouw is, waar zei geboren is en dat het een vrouw is.
  Britt heeft overigens gelijk. Iedereen had vroeger bijnamen inclusief de leerkrachten. Die bijnamen waren vaak veel minder onschuldig dan ‘aquarium’. De werkelijke racisten zijn de mensen die elke kritische opmerking racistisch vinden als die over een gekleurdere gaat.

 26. J.s

  Britt laat je niet de mond snoeren kom uit voor je mening.
  Akwasi gooit zijn mening toch ook internet ,zij mening is veel erger
  Al die hoeren die voor Akwasi zijn willen alleen maar flink doorgepaald worden door deze racist.

 27. Pißwasser

  Britt is miljarden keren aantrekkelijker dan Esther, die droge schimmelkut die zelfs wordt genegeerd door Ted Bundy-achtige seksverslaafden. Mannen met hoge nood nemen liever een dood hondelijk dan Esther.
  Esther is af, telt niet mee en is waardeloos.

 28. Erdi

  Eehy Tata’s

  GROET TURKEN

  Dit was jullie laatste waarschuwing!

 29. Wim

  Er moesten meer vrouwen als Britt.

 30. Sander

  Al deze racisme-gekkies. Ben je het niet met ze eens dan wordt meteen de racisme- kaart getrokken. Kortzichtig.

 31. JAn

  MC, waarom 90% verwijtend naar Britt en de meerderheid van het Nederlandse volk? En dan in de laatste zin nog even plaatsen dat de meerderheid van het volk het met Britt eens is. Waarop basseren jullie dit? Onderzoek gedaan? Kom eens met bewijzen wie voor en wie tegen is…
  Jullie beginnen steeds meer een afkraakpagina te worden… Puur voor wat reacties van idioten met gekke uitspraken? Ik snap werkelijk niet waarom jullie zo schrijven dat Akwasi niets fout heeft gedaan… Ieder ander persoon in Nederland zou afgemaakt worden. Dit geeft wel wat aan wat voor site het wordt… Maar goed, dit censuurpaginaatje zal mijn reactie wel verwijderen…

 32. Vereniging van aquarium vrienden

  Wij van de Vereniging van aquarium vrienden steunen uiteraard ons jaren lange lid
  Akwazig de woordkunstenaar .
  We hopen dat ook hij naar de jaarvergadering komt.
  Een van de onderwerpen van deze vergadering is:
  -Kan de zwarte goudvis nog wel in deze tijd

 33. Britt Scholte Lover

  Deze site heet nu Akwasi Courant, ze verdienen aan de kliks over Akwasi

 34. Black Panther

  Gewoon lachen om de mensen die het woord ‘racist’ erbij halen.

 35. L. Koopmans

  Even een melding van censuur door MC. Mijn reactie over het beleid van MC is niet geplaatst, blijkbaar onwelgevallig. Een nieuwe poging: de tactiek van MC om zaken als Akwasi en Schimmelpenninck volledig uit te melken, om zo pageviews voor adverteerders als de Bijenkorf te genereren, legt de eigenaar geen windeieren. De eigenaar van de site was eind vorig jaar in staat om een huis van drie ton te scoren (daar staat MC nu ingeschreven bij de KvK). Dat bij de vele reacties racisme, seksisme en grove beledigingen hoogtij vieren, is voor de eigenaar blijkbaar geen probleem (voor de adverteerders ook niet).

 36. Teuntje

  Britt heeft gelijk wat moeten we met jankende leugenaar AWkwardie roto naar Ghana mafkees je roet wat en je kan je uks meer herinneren

 37. MM

  L. Koopmans
  ma 07 sep 2020 om 11:47
  Ik denk dat je gewon jaloers bent omdat jij niet op het idee gekomen bent om zo’n site te beginnen.

 38. Pjotr

  Team Britt !!!!

 39. Diana Zeildoek

  Goed zo Britt even een tegengeluid.

 40. NPO-fan

  Britt, ik blijf een groot fan.

 41. L. Koopmans

  @MM: Wanneer ik een site had waarop gereageerd kon worden, zou ik als eerste een moderator in dienst nemen. Nu is MC verworden tot een open riool. Er worden de meest abjecte zaken neergekwakt door de reageerders. En de eigenaar van MC blijft dat lekker voeden door het zoveelste stukje over Akwasi te tikken.

 42. Koeman

  Heeft Aquarium nog niet gejankt over WIDM? Zit niemand net een kleurtje in…. Wel de hele bekende Nederlandse lhtb gemeenschap, maar dat telt niet.

 43. MM

  L. Koopmans
  ma 07 sep 2020 om 11:59
  Dit is nu juist het leuke van Mc . Geen overactieve censuur .
  We leven gelukkig in een vrij land, maar figuren zoals Akwazig zorgen ervoor dat
  we uiteindelijk op de USA gaan lijken waar je voor ieder wissewasje naar de rechter kunt stappen.

 44. Sjaak echt

  @L. Koopmans ma 07 sep 2020 om 11:59
  Het valt toch wel mee bij dit artikel? Of bedoel je dat meningen die afwijken van de jouwe niet gehoord mogen worden?

 45. L. Koopmans

  @MM en @ Sjaak Echt: het gaat me niet om de meningen maar om het verwoorden van de mening. Als jij de uitspraken van Akwasi slecht, gewelddadig of opruiend vindt, prima. En ook heel goed dat je dat kunt opschrijven. Maar vermeng het niet met racisme. Als je de reacties onder de stukken over Akwasi leest, vliegen termen als ‘aap’ ‘roetmop’ etc je om de oren. Houd dat svp voor je en richt je op de inhoud. Hetzelfde bij artikelen over vrouwelijke presentatrices, actrices of influencers, de seksistische uitingen zijn dermate grof dat de honden er geen brood van lusten.

 46. By the way

  Deze website had al geen geweldige reputatie, maar is inmiddels wel tot het laagste niveau gezakt met de stemmingmakerij. Een artikel als dit, waarvan inmiddels vele voorbeelden zijn te vinden in de historie van deze website, heeft geen ander doel dan mensen tegen elkaar opzetten en polariseren. Dat voegt helemaal niks toe.

  Schrijf gewoon eens wat tekstjes over echt medianieuws dan al het geouwehoer tussen mensen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Het lookt alleen meer reacties uit van mensen die anderen het licht in de ogen niet gunnen.

 47. Judge Judy

  L. Koopmans
  ma 07 sep 2020 om 11:59
  Als Aquarium dit soort uitspraken (Piet trappen etc) in de USA had gedaan
  had hij 10 jaar gevangenis gekregen.

 48. MM

  By the way
  ma 07 sep 2020 om 12:13
  Ga jij svp naar Joop.nl van de politiek correcte VARA

 49. Dennis

  Hahahahahaha aquarium!!!

  Deze man heeft een trauma en moet psychische hulp!

 50. Bart

  En dat terwijl Britt natuurlijk helemaal gelijk heeft.

 51. Momo

  Zo, dat zijn nogal racistische uitspraken. Moet het OM hier niet wat aan doen, zoals met Sylvana destijds?

 52. Max

  Is er alweer nieuws over Akwasi?

 53. jensen

  Begin een zeer vieze smaak mbt tot Akwasi in mijn mond te krijgen. Deze man schrijft op twitter dingen, ontkent dat, daarna weer niet, dan valt hij weer iemand aan via sociale media, dan liegt hij weer dat hij ergens niets van wist, het lijkt Barbie wel.

  Het lijkt me beter dat hij helemaal nergens meer wordt uitgenodigd om te spreken, niet op tv, noch in de hele media . Hij blijft maar draaien en liegen om zichzelf steeds maar beter voor te doen dan hij is, wat een borderline gedrag.

  Verlos ons van dit persoon in de media, want hij maakt verschrikkelijk veel sociale cohesie stuk met dit gedrag. Een intrigant vanuit psychologische problematiek.

  Een boycot a la Barbie is het beste. Dat is de enige manier waarop hij ophoudt, want geen effect meer. Hij is zeer gestoord. Journalisten, begrijpen jullie dan niet dat dit een intrigant is die precies het effect beoogt wat hij momenteel krijgt, dat iedereen elkaar in de haren vliegt. Hoe intelligent ben je nu eigenlijk als je dit niet doorhebt, als journalist, en niet ziet dat je gebruikt wordt – als programma, als journalist.

 54. Fritz Rauchsturmfarradklauer

  Nou Esther, over het paard getild wijf, liefst kruipt ze nu nog op die zwarte jankert. Heeft hij weer een snol om voor hem te wassen, koken en avonds na de woedeuitbarsting en afranseling ; Benen Wijd!

 55. dagobert

  @jensen,

  je hebt groot gelijk !

 56. Lies

  Britt heeft het toch maar voor elkaar gekregen, een paard van 400K. Door hard te werken en slim te onderhandelen.

 57. Ronnie

  Britt Decker heeft 100% gelijk en gelukkig vinden de meeste mensen dat ook wel. Het is nu alleen zaak dat Akwasi ook daadwerkelijk wordt beboet voor zijn duidelijke haatzaaien en oproepen tot geweld. Want mijn bloed gaat juist koken van deze mafketel.

 58. Mavo leerling

  Lies
  ma 07 sep 2020 om 14:01

  Een paard van 400 Kilo ?

 59. Oltmans

  Niet te geloven wat een dom volk. Het valt me op dat dit soort verholen racisten (heel hard doen of je tegen racisme bent, maar wél de andere kant op keihard, onversneden racistisch doen) altijd gebruik meent te moeten maken van Engels. Alhoewel, zo vreemd is dat natuurlijk niet. Ze denken dat Nederland in de VS ligt. Amerikaanse problemen zijn voor hen Nederlandse problemen.

 60. TanteMar

  Onzin dit. De meeste twitteraars zijn het met Britt eens..

 61. Jaap500

  Racisme huliebalken als Aquarium, Jerry Airfryer en Silvana zijn enkel afleiding voor de werkelijke problemen. De bevolking van NL kan zich beter druk maken om de huurverhoging ondanks de corona ‘crisis’. Of het feit dat bij woningen en ggz geimporteerd volk uit het Midden Oosten en Afrika voor gaat op de eigen bevolking.. 400 nieuwe Nederlanders worden het land ingepompt iedere WEEK…

 62. Ricky

  inmiddels is Akwasi toch wel één van de meest gehate personen van Nederland geworden…
  Wat doet die man nog hier…. door iedereen uitgescheten.. weg ermee!!

 63. Hans van der isolatie

  Lekker kwijlen in een corona zaaltje met een mooie afrikaanse jurk aan voor de deugmeiden en arie. Als persoonlijk bedankje. Omdat er altijd naieve blanken zijn die knielen voor alles wat een grote smoel opzet en het liefst klaagt over alles in dit land! Ga trouwens niet met je rug naar heilige arie zitten want die is niet helemaal bien omdat zijn hipster sportschooltjes op klappen staan.

 64. Johan

  Ik ben onlangs ook racist geworden. Bevalt me prima.

 65. Maria

  Dit soort mensen geven Amsterdam en Nederland een slechte naam.De mensen die dit goedpraten moeten beseffen dat het tot economische schade kan leiden. Dit doet ons imago geen goed.
  Is woordkunstenaar hetzelfde als demagoog?

 66. ed

  Waarom is White Trash geen discriminatie en zwarte aap wel ????

 67. Ronald

  Britt heeft zeker gelijk. Dat ie zn twitter verwijderd heeft en smoesjes verzint voor zijn gedane tweets is een zwaktebod. Hup Britt!

 68. Jan Lol

  Zeer goede reactie van Brit, die akakaknietsnut moet gewoon zijne blackface houden, opzouten met die opruier!!!

 69. Geronimo

  Britt heeft gewoon gelijk. Akwazi is een labiel eikeltje

 70. Lisa

  wie de fuck is hier nu de multimiljonair, die kut Akwasi toch, hij is de fucking black privileged.

 71. xxxxxx

  Britt heeft volkomen gelijk. Iedereen, zelfs mijn gekleurde Molukse collega’s zijn die jankerd van een Akwasi volkomen zat. “Wat is er nu weer met die jankerd” aldus mijn Molukse collega………………………

 72. Simon

  Britt is echt geweldig! Helemaal met haar eens.

 73. A.J.A.

  Graag meer Britt op tv!

 74. Cornelia

  Je hebt een mening over het gedrag van Akwasi. Dat is je goed recht. Hoe ze je noemen, het zegt meer over de andere dan over jouw. De uitspraken van Akwasi is zijn eigen verantwoordelijkheid die hij niet neemt. Dat het uitspreken van zijn naam ooit “aquarium” is geworden, man waar heb je het over. Dit is geen racisme, is een naam verkeerd zeggen. Akwasi is helemaal niet onderdrukt want dan had hij zijn uitspraak over zwarte Piet op de Dam nooit durven te zeggen. Britt, je gebruikt je eigen gezonde verstand. Je bent geen papegaai zoals de meeste BN -ers. Het gedrag van Akwasi is kinderachtig omdat hij slachtoffer van niets wil zijn. Zijn uitspraken zijn gevaarlijk. Zijn uitleg zgn onschuldig en in het Engels zodat de buitenlandse pers het oppikt. Hoe naar spelletje hij speelt. Britt blijf zoals je bent. Laat je niet inpakken door de domme kwakers.
  Je hebt gezegd wat mag, iemand bekritiseren op zijn gedrag, laat je nooit monddood maken.

 75. Bert

  Stomme publiciteitsgeile lummel die Aquarium. Wat een sukkel eerste klas, net als de rest van al die rappers

 76. snetje

  @ Jensen,

  Helemaal mee eens …

 77. snetje

  @ Bert,

  We gaan hem nu niet allemaal Aquarium noemen hé? … straks wordt pesten ook al verward met racisme … :(

 78. Edmond V.O. Katusz

  Nu ben ik gemiddeld wel een cultuur-snob-klootzak, dus toen ik indertijd toevalligerwijs met het fenomeen Britt Dekker werd geconfronteerd, moest ik even wennen. Maar ze is een buitengewoon authentiek persoon en dat is buitengemeen veel waard in het mediawereldje, waar figuren rondlopen met maskers van chroomstalen politieke correctheid; uitnodigend tot gebruik van mijn virtuele pikhouweel. Ik houd me even in nu.

  Dhr. (sic) Akwasi is een merkwaardig Fremdkörper in de hele BLM-zaak, want de Amerikaanse kopstukken noemen zichzelf geharde marxisten en onze taal-uitgedaagde schijnt een ordinaire kapitalistische huisjesmelker te zijn.

  Aan de Esthers van de Twitters maken we geen woorden vuil, zij besmeuren zichzelf meer dan uitstekend.
  Dekselse Dekker! 8-)) Edmond V.O. Katusz

 79. Kleine dikke

  Britt is goed bezig
  Ik steun haar
  Maar wat willen jullie
  Akwaaki Akwaaki Akwaaki
  Of
  Minder Minder Minder

 80. Jaapww

  Brit heeft gelijk. Akwasi en de zijnen wakkeren racisme alleen maar aan. Zij verbinden niet en dat is hun bedoeling ook niet zij vergroten het wij en zij gevoel. Wie hebben daar last van ? Juist de gekleurden en dan kunnen zij weer zeggen zie je wel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.