‘Britt Dekker is privileged white trash’

Britt Dekker zal voortaan wel twee keer nadenken voordat ze iets twittert over Akwasi. Niet alleen heeft ze Boulevard over zich heen gekregen, maar ook op social media ligt ze onder vuur. Dat is te zien op Twitter. Britt wordt neergezet als een racist nu ze Akwasi ‘jankverhalen’ heeft verweten. Vooral een witte vrouw met de naam Esther ging helemaal tekeer. “Waarom laat ik me weer opfokken door zo’n trien als Britt Dekker? Wat een kutwijf. Met d’r paard van 400K. Privileged white trash.

Critici vinden het geestig dat Esther Britt white privilege verwijt, terwijl ze ondertussen zelf ‘met een wijntje’ haar ‘vakantie comme d’habitude’ inluidt op Schiphol. Daarna toont ze foto’s van haar luxueuze vakantieadres (zie onderstaand). “Elk jaar ben ik bang dat m’n vader de hut verkoopt. Ik kan nooit meer zonder dit dorp, dit huis, dit uitzicht.

Marieke Derksen, de dochter van, stelt dat je dit soort types niet te serieus moet nemen. “Dit is waarom ik toch wel een beetje van Twitter houd. Esther noemt Britt kutwijf en priveleged white trash. Terwijl ze op Schiphol zit onderweg naar Spanje met een wijntje en een Tod’s tas. Lekker bezig Es! X

Overigens staat Twitter vol met boze Esthers. Ene Miss Oz bijvoorbeeld: “Je bent dus net zo irritant en dom als hoe je praat, precies wat de gemiddelde Nederlander aanspreekt. Dáárom ben je op tv.

En Lizz: “Je bent dus echt zo dom. Ik gaf je het voordeel van de twijfel, dacht dat het een act was. Maar nee werkelijkheid. En niet alleen dom, maar nog een racist ook.

Waar het allemaal om te doen is? Britt stoorde zich eraan dat Akwasi in het AD klaagt dat zijn juf hem vroeger Aquarium noemde. Ze twitterde: “Ja en mijn docent noemde me een onhandelbaar lui varken haha moet ik nu ook gaan huilen? Deze man… Hij zou met al zijn jankverhalen een aquarium ter grootte van het oude basin van Tilikum uit Seaworld kunnen vullen.

Overigens is het aantal mensen dat Britt steunt op social media talrijker dan de vele mensen die haar besmeuren.

Lees ook:
Britt Dekker doodmoe van ‘jankverhalen’ Akwasi (zaterdag)
RTL Boulevard walgt van kritiek Britt Dekker op Akwasi (zondag)

Foto: NPO, RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen