Eva Jinek grijpt naast Akwasi, heeft wel Ali ‘flikker’ B

Na een turbulent weekend vol media-ophef over Akwasi, is het de redactie van Eva Jinek vandaag helaas niet gelukt om de rapper te strikken voor de maandaguitzending. Wel heeft ze een rapper aan tafel die een week eerder voor commotie zorgde: Ali B. Waar Akwasi het land op zijn achterste benen kreeg vanwege oude tweets waarin hij oproept tot moord op Zwarte Piet, zorgde Ali voor ergernis – onder meer bij de Volkskrant – omdat hij homoseksuele mannen ‘flikkers’ noemt.

Waar de mannen van Veronica Inside altijd wekenlang verketterd worden als ze een roze grapje maken, zorgden de flikker-uitspraken van Ali B nauwelijks voor ophef.

Ali vertelde in het tijdschrift &C dat hij homo’s al van jongs af aan flikkers noemt en dat hij dat ook blijft doen. “Zeker wel. Als ik een homo geen flikker meer mag noemen, is het alsof ik iemand met het syndroom van Down geen mongool meer mag noemen. Dat vind ik ook discriminatie.

Hij geeft iedereen naar eigen zeggen ‘dezelfde behandeling’. “Dat vind ik een vorm van respect.

De uitspraken zorgden voor ergernis bij onder meer Maik de Boer en Tofik Dibi. Volkskrant-journalist Haroon Ali schreef een column waarin hij de rapper opriep om hem en andere homo’s geen flikker meer te noemen.

Eva Jinek zal de rapper er ongetwijfeld naar vragen. De officiële reden dat hij aan tafel zit is om te praten over zijn ‘getransformeerde lijf’.

De andere gasten aan tafel zijn onder meer ministers Wopke Hoekstra en Eric Wiebes. De uitzending begint om 22.00 uur op RTL 4.

Overigens duikt Akwasi ook niet op in een andere talkshow. Zijn tv-optreden na de vorige mediarel, bij Beau van Erven Dorens, was niet zo goed bevallen en Margriet ‘helder’ van der Linden is op vakantie.

Lees ook:
Ali B: ‘Ik blijf gewoon flikker zeggen tegen homo’s’ (vorige week zondag)
Tofik Dibi onthutst na flikker-uitspraken Ali B: ‘Clownerij’ (vorige week maandag)
Maik de Boer: ‘Kans groot dat Ali flikker als zoon heeft’ (vorige week maandag)
Geen Ali-ophef: ‘Als Johan Derksen dit gezegd had…’ (vorige week dinsdag)
Boulevard roept Ali op matje: ‘Wat is dit voor geflikker?’ (vorige week woensdag)
Volkskrant-journalist Haroon Ali: ‘Ali, stop met flikker’ (vorige week donderdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen