Volkskrant-journalist Haroon Ali: ‘Ali, stop met flikker’

Volkskrant-columnist Haroon Ali vindt het misplaatst en jammer dat Ali B het gebruik van het woord ‘flikker’ verdedigt. Als bruggenbouwer zou hij beter moeten weten. Dat schrijft hij vandaag in de Volkskrant. Ali B zegt in het tijdschrift van Chantal Janzen dat hij homo’s flikker blijft noemen, omdat hij dat een vorm van respect vindt. Het is jammer dat interviewster Chantal de kromme uitleg van Ali over het gebruik van het woord flikker gewoon pikt, vindt de publicist, die zelf ook homoseksueel is.

Haroon vond Ali’s houding ten opzichte van homoseksuelen al twijfelachtig. “Ik kijk trouw naar The Voice, waarbij me al jaren opvalt dat jurylid Bouali de vrouwelijke trekjes van homoseksuele kandidaten bekritiseert of wil afzwakken“, zegt hij.

Hij noemt in zijn column een aantal voorbeelden. “Maar Bouali komt overal mee weg, dankzij die aanstekelijke glimlach en rappe tong“, zegt hij.

Ali komt ook weg met het gebruik van het woord ‘flikker’. “Maar durft de rapper ook het n-woord te gebruiken tegen zwarte mensen? Denk het niet. Toch moeten wij homo’s wel het f-woord incasseren.”

Als Haroon het woord flikker hoort, brengt hem dat terug naar zijn tijd op de middelbare school in Amsterdam-West. “Waar met name Marokkaanse en Turkse jongens de godganse dag flikker riepen.”

Dus beste Ali, elke keer als jij flikker zegt, denken talloze homo’s terug aan de tijd dat ze met dat woord werden gepest. En elke keer als jij flikker zegt, voelt een volgende generatie jongens zich gelegitimeerd om klasgenoten met dat woord te vernederen. Dus maak het verschil en stop ermee.”

Het hele stuk van Haroon Ali kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Lees ook:
Ali B: ‘Ik blijf gewoon flikker zeggen tegen homo’s’ (zondag)
Tofik Dibi onthutst na flikker-uitspraken Ali B: ‘Clownerij’ (maandag)
Maik de Boer: ‘Kans groot dat Ali flikker als zoon heeft’ (maandag)
Geen Ali-ophef: ‘Als Johan Derksen dit gezegd had…’ (dinsdag)
Boulevard roept Ali op matje: ‘Wat is dit voor geflikker?’ (woensdag)

Foto: NPO, RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen