Prijs voor slechtste programma zet 6 Inside-ster in jury

Spreekbuis zet een ervaringsdeskundige in de jury van De TV Knollen, de prijzen voor de slechtste televisie van het jaar. Het gaat om Rob Goossens, die de prijs vorig jaar won met 6 Inside. Dat heeft het mediaplatform vandaag laten weten. Rob Goossens, die de 6 Inside-crash ternauwernood heeft overleefd en daarna met succes solliciteerde bij RTL Boulevard, zegt: “Wie er ook moge winnen dit jaar, als ervaringsdeskundige bied ik graag slachtofferhulp aan – mocht dat nodig blijken.”

6 Inside is een van de grootste flops die SBS 6 ooit gekend heeft. Een deel van de failliete inboedel, Rob dus, is naar Boulevard gegaan. Hij heeft zich daar nu opgewerkt tot een soort slap aftreksel van Angela de Jong.

Rob zal niet alleen jureren. Hij neemt in de jury zitting naast Spreekbuis-baas Richard Otto, Story-baas Guido den Aantrekker en Adformatie-journalist Maarten Hafkamp.

Richard zegt: “Er zijn al zoveel tv-prijzen voor goede programma’s. Met De TV Knollen kunnen we de verliezers van de Nederlandse tv-industrie eens in het zonnetje zetten.

Guido: “De TV Knollen worden gevreesd, maar je moet ze juist als aanmoedigingsprijs zien: stop met het maken van bagger – jullie kunnen veel beter!

En Maarten: “Er werd meer tv gekeken in quarantainetijd en dat viel soms weer niet mee. Het wachten is op een eigen talkshow van Ab Osterhaus.

Op woensdag 7 oktober, een dag voor het prestigieuze Gouden Televizier-Ring Gala, worden De TV Knollen voor de tweede maal uitgereikt. De categorieën zijn: Slechtste tv-programma, Lifetime Achievement Award en TV-blunder van het Jaar (over het tv-seizoen 2019/2020).

Daarnaast adopteert de jury dit jaar de Divibokaal van de NOS. “Dit laatste is vooral ter compensatie van de jury, die enkel uit witte mannen bestaat, maar ook om meer diversiteit te brengen in de reeds bestaande awards. Meer integratie van awards is volgens de jury hard nodig.”

Vorig jaar vielen 6 Inside, RTL Late Night en Yvon Jaspers in de prijzen. Kanshebbers dit jaar zijn onder andere De Villa, Het Spijt Me, Jan houdt Hoop, De Scheetjes, Astro TV en Ladies Night.

Lees ook:
Nieuwe prijs voor slechte tv, Angela de Jong niet in jury (augustus 2019)
SBS 6-programma 6 Inside wint postuum een prijs (oktober 2019)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen