Rob verdedigt Nikkie ‘ik betaal jullie ic-bedden’ Plessen

Lief van Rob Goossens: hij sprong gisteren in RTL Boulevard hartstochtelijk in de bres voor zijn nieuwe tv-vriendin Nikkie Plessen, met wie hij regelmatig lol heeft in Insta-stories. Hij vindt het niet leuk dat de multimiljonaire zo onder vuur ligt vanwege het incasseren van 927.000 euro noodsteun, terwijl ze schathemelrijk is. Morrend stort ze het geld nu terug, maar niet zonder te benadrukken dat ons land dankzij haar belastinggeld tienduizenden ziekenhuisbedden kan financieren.

Volgens liefdespartner Ruben Bontekoe kan Nederland dankzij de belastingafdrachten van Nikkie 22.500 dagen aan ziekenhuisbedden per jaar financieren. Eigenlijk moeten we dus nederig buigen als het modemeisje langsloopt.

Rob doet dat in elk geval wel. En diep ook. “Ik vind het sowieso bizar dat bedrijven zich nu moeten verdedigen voor het aanvragen van die steun, terwijl die steun helemaal niet voor die bedrijven is, maar voor het in dienst houden van je werknemers. De huur en allemaal van dat soort kosten. Die mag je niet terugvragen. Het gaat puur om het in dienst houden van mensen en dat je je daar dan achteraf voor moet gaan verantwoorden, vind ik heel raar. Dit zijn wel bedrijven die dus mensen in dienst hebben gehouden, terwijl ze het zwaar hebben gehad de afgelopen maanden.”

RTL Boulevard-host Luuk Ikink: “We hebben Nikkie even kort gesproken en het stoort haar vooral dat zij er dan weer wordt uitgepikt uit al die andere bedrijven. Er zitten ook grote namen tussen zoals C&A, H&M en RTL bijvoorbeeld ook. Dat zij er dan wordt uitgepikt, vindt ze een beetje vervelend.

Showbizzmiljonair

Story-baas Guido den Aantrekker liet aan de andere kant, in Shownieuws, een kritischer geluid horen. Hij merkt weliswaar op dat ieder bedrijf evenveel recht heeft op de noodsteunregelingen, maar vindt ook dat Nikkie niet zo moet zeuren als ze een keer onder vuur ligt.

Guido: “Als je ondernemer bent, ben je dat ook in slechte tijden. Je hebt de voordelen als je héél veel geld verdient – en dat laat Nikkie ook duidelijk zien, ze hebben volgens mij de halve straat opgekocht in Zuid – en dan moet je ook niet zeuren als het een keer tegenzit.”

Hij denkt dat Nikkie ook prima zonder de noodsteun kan. “Iedereen heeft recht op dat geld, alleen mijn hart gaat wel uit naar de hardwerkende ondernemer op de hoek, de fietsenmaker die het misschien net wat meer nodig heeft dan al deze showbizzmiljonair.”

Deze mensen hebben geld, hè? Je kunt ook als ondernemer zeggen: ‘Nou, dan kost het me wat meer geld dit jaar.’ Dit krijgen ze gewoon cadeau in feite.

Guido vindt het goed dat Nikkie het bedrag na de ontstane commotie terugstort. “Als jij een bedrijf hebt en je hebt het goed, je krijgt negen ton en je blijkt het niet nodig te hebben: als je het terugstort, ben je een heel grote jongen of meisje.

Lees ook:
Nikkie Plessen wil geen snuffelaars meer in haar winkel (29 april)
Nikkie Plessen heeft 28 miljoen, vraagt overheidssteun (20 mei)
Nikkie Plessen compleet uitgekotst door haar buren (24 mei)
Nikkie Plessen bevestigt burenruzie: ‘Buurman is zielig’ (28 mei)
Miljonair Nikkie Plessen pakt 927.000 euro noodsteun (gisteren)
Nikkie Plessen reageert op rel, stort noodsteun terug (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen