Nikkie Plessen reageert op rel, stort noodsteun terug

Multimiljonair Nikkie Plessen gaat de 927.000 euro die haar bedrijf heeft ontvangen uit de coronasubsidiepot voor het grootste deel terugstorten. Dat laat haar man Ruben Bontekoe weten in een reactie aan Quote. Nikkie is vandaag in opspraak geraakt omdat ze zo veel noodsteun heeft gekregen. Haar man Ruben komt nu met een emotionele reactie, waarin hij erop wijst dat van het belastinggeld dat ze jaarlijks overmaken er 22.500 dagen aan ziekenhuisbedden betaald kunnen worden.

Ruben is woest. In de reactie (zie hier de PDF) wijst hij erop dat het modebedrijf van Nikkie tijdens de coronacrisis volledig stilstond en dat daarom gebruik is gemaakt van de NOW-regeling. De ontvangen gelden zijn een voorschot met een naverrekening op basis van de ware schade, benadrukt hij.

De schade valt toch wel mee en daarom gaan ze nu terugstorten, aldus Ruben. “Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en kunnen wij gelukkig concluderen dat de schade voor ons bedrijf aanmerkelijk lager is dan waar we afgelopen maart rekening mee hielden. Met ons bedrijf gaat het gelukkig nog steeds goed.”

Hij somt de volgende punten op:

  • Van het betaalde voorschot in het kader van de NOW regeling zullen wij het grootste gedeelte terugstorten.”
  • Wij maken met ons bedrijf geen gebruik van de tweede ronde van de NOW regeling.
  • Van andere steunmaatregelen die door de overheid zijn geboden maken wij geen gebruik.”

Verder maakt Ruben van de mogelijkheid gebruik om erop te wijzen hoeveel Nikkie bijdraagt aan de Haagse schatkist. “Wij zijn een Nederlands bedrijf en betalen ook gewoon in Nederland belasting. Met ons bedrijf hebben wij alleen al vorig jaar zo’n 18 miljoen euro overgemaakt aan overheidsinstanties aan afgedragen belastingen, premies en sociale lasten.

Dankzij Nikkie kunnen veel coronapatiënten geholpen worden. “In het kader van corona: een ziekenhuisbed kost in Nederland gemiddeld 800 Euro per dag. Dat betekent dat van de opbrengst van alleen al afgelopen jaar van ons MKB-bedrijf er 22.500 dagen aan ziekenhuisbedden betaald kunnen worden. Of zo je wilt: iedere maand opnieuw kunnen 1200 Nederlandse gezinnen een bijstandsuitkering ontvangen vanuit de staatsopbrengsten van alleen ons bedrijf.”

Ook dit jaar weer zullen wij met ons bedrijf, ondanks de coronacrisis en ondanks de NOW steun, wederom voor vele miljoenen Euro’s aan belastingen en premies afdragen. Wij graaien dus niet, maar dragen fors bij aan de Nederlandse economie.”

De coronasubsidies die Nikkie heeft ontvangen zijn terug te vinden op de website van RTL Nieuws. “RTL, eigendom van Bertelsmann, één van de rijkste Duitse families, en je raadt het al: ook zij maken gebruik van de NOW regeling.

Lees ook:
Nikkie Plessen wil geen snuffelaars meer in haar winkel (29 april)
Nikkie Plessen heeft 28 miljoen, vraagt overheidssteun (20 mei)
Nikkie Plessen compleet uitgekotst door haar buren (24 mei)
Nikkie Plessen bevestigt burenruzie: ‘Buurman is zielig’ (28 mei)
Miljonair Nikkie Plessen pakt 927.000 euro noodsteun (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen