Miljonair Nikkie Plessen pakt 927.000 euro noodsteun

RTL Boulevard-ster Nikkie Plessen, die met de hulp van haar steenrijke man Ruben Bontekoe zelf multimiljonair is geworden, heeft ruim 927.000 euro uit de coronasubsidiepot geslurpt. Dat blijkt uit gegevens die het UWV openbaar heeft gemaakt. Het modebedrijf van Nikkie heeft gebruikgemaakt van de NOW-regeling, de noodhulpregeling van de overheid die gold van maart tot en met mei. En dat terwijl Nikkie zónder haar partner al 28 miljoen euro aan vermogen heeft.

Nikkie heeft met vier van haar BV’s uit de subsidiepot gegraaid: het merendeel ging naar haar Nikkie-winkels die onder NP Fashion Retail BV vallen:

  • NP Fashion Retail B.V.: 601.401 euro
  • NP Fashion B.V.: 280.635 euro
  • Fifth House Fashion B.V.: 33.621 euro
  • Sustain Clothing B.V.: 11.583 euro

Al in mei bekende Nikkie dat ze noodsteun had aangevraagd voor haar modebedrijf. “Ik moet zeggen dat ik het heel erg goed vind. Maandag om half negen hebben wij bij het loket alles ingeleverd en drie dagen later kregen we de eerste betaling al binnen van de overheid, dus daar zijn ze echt heel snel in geweest. Absoluut complimenten daarvoor“, gaf ze aan in RTL Boulevard.

De presentatrice kreeg er behoorlijk wat kritiek op, onder meer van het tijdschrift Televizier. “Nikkie Plessen klopt bij de overheid om haar personeel te kunnen blijven betalen in coronatijd. Dat zou ze met 28 miljoen natuurlijk ook gemakkelijk zelf kunnen doen.

Nikkie is afgelopen week weer teruggekomen in Amsterdam. Ze was op vakantie in Mallorca, waar ze naartoe vloog in een privéjet. Samen met haar gezin genoot ze daar van een luxevakantie. Ze genoten van de zee op een privéjacht.

Er zijn overigens veel meer BN’ers die gebruik hebben gemaakt van de coronasubsidies, zodat ze niet zelf op hun miljoenen hoeven in te teren. Guus Meeuwis pakte met zijn bv’s ruim 90.000 euro, Ali B een flinke 31.000 euro, André Hazes jr. graaide 16.000 euro, Tino Martin schreef 10.000 euro bij en Gordons koffieketen Blushing pakte ruim een ton. Ka-ching!

Lees ook:
Nikkie Plessen wil geen snuffelaars meer in haar winkel (29 april)
Nikkie Plessen heeft 28 miljoen, vraagt overheidssteun (20 mei)
Nikkie Plessen compleet uitgekotst door haar buren (24 mei)
Nikkie Plessen bevestigt burenruzie: ‘Buurman is zielig’ (28 mei)

Lees ook:
RTL grootste noodsteunslurper Hilversum: 3,5 miljoen (14 juli)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen