Nikkie Plessen heeft 28 miljoen, vraagt overheidssteun

RTL Boulevard-ster Nikkie Plessen heeft het geschopt tot Quotes Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs. Ze staat op de 32ste plek met een geschat vermogen van 28 miljoen euro, dat ze heeft opgebouwd met haar kledingmerk Nikkie. Een torenhoge schatting, maar toch was Plessen er aan het begin van de coronacrisis als de kippen bij om aan te kloppen bij het noodhulploket van de overheid. Haar klanten bleven weg en de kosten liepen door. “Dan moet je diepe zakken hebben“, legde ze uit bij WNL.

Plessen heeft diepe zakken, maar gelukkig zijn die van de overheid nog veel dieper. Door aan te kloppen bij het noodhulploket van de overheid hoeft de miljonaire niet zelf op haar vermogen in te teren.

Ze is erg te spreken over de subsidieregelingen. “Ik moet zeggen dat ik het heel erg goed vind. Maandag om half negen hebben wij bij het loket alles ingeleverd en drie dagen later kregen we de eerste betaling al binnen van de overheid, dus daar zijn ze echt heel snel in geweest. Absoluut complimenten daarvoor.”

De katoendiva zegt 470 personeelsleden te hebben en fabrieken in Wuhan en Italië. De fabrieken in China waren volgens haar al snel onder controle. “Daar hebben we heel erg last van gehad in het begin van het jaar, maar in China viel het coronavirus tijdens Chinees Nieuwjaar, dus dan gaan fabrieken sowieso al vijf weken dicht en daar hou je in je planning ook rekening mee.

Inmiddels krabbelt de retailsector weer wat op, al mogen er vanwege de 1,5 meter afstand maar een maximaal aantal mensen in haar winkel. Kostbare ruimte, dus Plessen heeft geen zin meer in snuffelaars. Mensen die bij haar komen shoppen moeten wel gewoon wat kopen, aldus de Boulevard-diva.

Al met al vindt weekblad Televizier het allemaal een beetje asociaal van Plessen. “Nikkie Plessen klopt bij de overheid om haar personeel te kunnen blijven betalen in coronatijd. Dat zou ze met 28 miljoen natuurlijk ook gemakkelijk zelf kunnen doen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen