Nikkie Plessen compleet uitgekotst door haar buren

Op een vermogen van 28 miljoen euro zitten, maar wel overheidssteun vragen om in coronatijd het personeel van je kledingwinkeltjes te betalen: Nikkie Plessen kreeg eerder deze week flink wat drek over zich heen. Helaas voor de Boulevard-ster is de strontkar nog niet vertrokken, want weekbladen Privé en Weekend komen deze week afzonderlijk van elkaar met een verhaal over de enorme frustratie die La Plessen opwekt bij haar buren. Zij ergeren zich suf aan haar proletengedrag.

Nikkie Plessen en haar partner, liftmiljonair Ruben Bontekoe, kochten in 2018 voor bijna 6 miljoen euro het pand van de buren in de Amsterdamse Van Eeghenstraat. Het plan was om er appartementjes in te maken die in de verhuur zo’n 5.000 euro per maand opbrengen, de tuin bij hun eigen tuin te betrekken, daar een tuinhuis in te zetten én een extra verdieping ónder het huis te maken.

Het resultaat? De verbouwing die in 2018 begon houdt nog zeker tot 2021 aan. Ondertussen vrezen de buren voor verzakkingen, aangezien het een riskante verbouwing is: het ‘onderkelderen’ van huizen is niet voor niets aan banden gelegd door de gemeente Amsterdam. Daar komt nog bij dat de parkeerplaatsen voor de woning al jaren zijn afgezet voor de verbouwing. Zélf kunnen ze er wel staan, omdat ze bij de verbouwing betrokken zijn.

Proletengedrag

Het is duidelijk: Nikkie heeft de chique Van Eeghenstraat behoorlijk op zijn kop gezet. “Ik denk dat ze inmiddels al tien, vijftien keer voor de rechter hebben gestaan, maar ze hebben de vergunningen en krijgen vaak gelijk“, zegt een omwonende in de Weekend.

Het is vooral haar proletengedrag dat velen een doorn in het oog is, zegt deze bron. “Veel mensen die hier al lange tijd wonen hebben wel het huis, maar niet het geld. Zij willen de buurt niet uit, maar zien rijke mensen alle beschikbare panden opkopen. Het heeft voor een heel andere sfeer in de buurt gezorgd.”

Oud-Zuid is een hele dure patserbuurt geworden. “Daar kan het stel natuurlijk niks aan doen, maar met name Nikkie zorgt voor irritaties en wordt met argusogen door de buurt bekeken. Hoewel ze altijd aardig is, denkt ze zich alles te kunnen veroorloven.”

Financieel kán dat ook bij hen, maar Nikkie parkeert bijvoorbeeld haar elektrische karretje midden op de stoep en vindt het dan heel vervelend als ze daarop wordt aangesproken. Dat heeft kwaad bloed gezet.

Proletenfeest

Het verhaal in weekblad Privé gaat nog een stukje verder. Dat gaat over het huisfeestje dat Nikkie op 8 mei gaf ter ere van haar 35ste verjaardag. Daar is zelfs de politie aan te pas gekomen, vertelt een anonieme buurvrouw.

Een Privé-bron, die niet met naam genoemd wil worden omdat ze dan bang is voor nog meer ellende, kan niet meer aanzien wat er allemaal gebeurt in haar ooit zo rustige straat in het exclusiefste deel van de hoofdstad“, is te lezen in de intro.

Deze buurvrouw zegt dat de maat voor veel buren vol is: “Het is een schande wat ze uithalen, de hele buurt kotst ze uit. Je mag best een feestje geven, daar is niets mis mee, maar houd dan wel een beetje rekening met je buren, zéker in deze tijd.”

Tot diep in de nacht werd er harde muziek gedraaid, zegt ze. “Mensen op de achtergelegen Willemsparkweg hoorden zelfs binnen de harde basdreunen. Een van de naaste buren van Nikkie en Ruben – de man is al op leeftijd en zijn vrouw is ziek – kon er niet van in slaap komen.”

Deze oudere man riep vanuit zijn tuin of het allemaal niet wat zachter kon. “Zijn letterlijke woorden waren: ‘Ik hoop dat onze buren beseffen dat ze ook buren hebben.’ Nou, dat was nog netjes gezegd toch? Maar hierop kreeg die man weer een scheldkannonade over zich heen waar de honden geen brood van lusten. Eerst door Ruben, later door Nikkie, die met haar hoofd door de haag was gekropen en haar bejaarde buurman bejegende. Ook schreeuwde ze nog: ‘Ik ga de hele straat opkopen!’ Het was zo platvloers…

Privé heeft ook foto’s van vernielingen in een naastgelegen tuin die door Nikkie en haar mede-feestgangers zouden zijn aangericht. “De overlast en ruzie werd zo erg, dat de politie erbij werd gehaald. Die heeft de boel gesust, er is een gesprek geweest en de agenten hebben een en ander op papier gezet.”

‘Bang voor Nikkie

Waarom durft men hier niet mee naar buiten te treden? “Niemand durft eigenlijk wat te zeggen, omdat ze bang zijn voor het stel.”

De spanning is om te snijden in de straat, zegt de bron. En dat komt allemaal door de eerdergenoemde verbouwing. “Hoorndol werd iedereen daarvan, er kwam geen einde aan. En het resultaat? In de tuin staat nu een afschuwelijk lelijk zwart gebouw, dat veel mensen een doorn in het oog is. Het maakt ze allemaal niet uit hoe de buurt erover denkt.”

Er zijn ideeën om een handtekeningenactie op touw te zetten om instanties te vragen de overlast te stoppen. Met een lang zomer te gaan, met waarschijnlijk iedereen thuis, kan dit zo echt niet langer!

Hi hi

Zelf laat Nikkie in een reactie aan Privé weten: “Hi hi voor ons hier echt geen verhaal.”

Showbizzsite Bekende Buren vat het allemaal handig samen: “Het is altijd leuk wanneer iemands ware aard plotseling naar boven komt. Dat is ook het geval bij Nikkie Plessen. Klasse is iets dat kun je niet kopen en dat blijkt in haar geval ook zo te zijn.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen