RTL uit kritiek op Tim Hofman, presentator zegt sorry

Geplaatst op ma 06 apr 2020 om 9:45

Het was eind vorig jaar een enorme rel: de twintigjarige mbo-student José drong zich in de partyvilla van de RTL 5-show De Villa op aan een half slapende kandidate. Door de montage leek het te gaan om seksueel overschrijdend gedrag en op social media ontstond er direct onrust over de op het oog opdringerige deelnemer. Tim Hofman springt er gretig bovenop en neemt een sensationele aflevering van #BOOS op met de dame in kwestie. Maar zij blijkt achteraf een sensatiezoeker.

Tv-baas Peter van der Vorst reageert pro-actief, geeft aan ‘kapot geschrokken’ te zijn en stelt vast dat tv-makers ‘kandidaten hebben aangezet tot grensoverschrijdend gedrag’. De betrokken RTL-medewerkers worden op non-actief gezet en Blue Circle moet zich volgens hem ‘kapot schamen’. En dan moest Tim Hofman nog op bezoek komen.

Hofman deed er nog een schepje bovenop. Er is toegekeken bij aanranding, bijt hij Van der Vorst toe. “Er zijn drie schuldigen. Dat is de productie, dat is RTL, en dat is José.

Hij hangt een plakkaat op de muur met de tekst: ‘Wij denken dat aanranding entertainment is’. “Toekijken bij aanranding als productieteam is niet waartoe we op aarde zijn, hier in Hilversum.”

Inmiddels heeft RTL bekendgemaakt dat uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat er helemaal geen strafbare feiten hebben plaatsgevonden, maar volgens het NRC is er meer aan de hand.

Montage

Waar veel mensen dachten dat de ongemonteerde beelden vast nóg erger waren, blijkt volgens het NRC dat juist de gemonteerde beelden het allemaal erger maakten. “NRC mocht geen ruwe beelden zien om privacyredenen, maar kon die reconstrueren op basis van bronnen die kennis hebben van het onderzoeksrapport en de beelden.”

Die bevestigen onafhankelijk van elkaar dezelfde lezing, aldus de krant. “Er is in de slaapkamer vrijwel voortdurend sprake van interactie geweest – maar die is er door de montage uitgeknipt. Er was sprake van aantrekken en afstoten. Waar zij grenzen aangaf, respecteerde hij die, is de conclusie van de commissie.

‘Rol Tim Hofman kwalijk’

Zo erg was het dus kennelijk allemaal niet. RTL noemt het nu ‘kwalijk’ dat Tim Hofman ‘deelnemers in een context heeft gezet van strafbare feiten en RTL en Blue Circle heeft beticht van toekijken bij aanranding’, en gaat ervan uit dat hij rectificeert en excuses maakt.

Wat vindt de BNNVARA-presentator daarvan? “Met de publiekelijke mea culpa van Blue Circle en RTL, de stevige quotes over het maakproces van Peter van der Vorst en het op non-actief stellen van RTL-collega’s was het niet gek dat wij toen deden wat we deden en zeiden wat we zeiden.

Tim rectificeert

RTL kwam als eerst op grote schaal publiekelijk met de term én het oordeel seksueel grensoverschrijdend gedrag, stelt Hofman. “Wellicht zijn ze die week – net als wij en de rest van Nederland – in hun eigen montage getrapt.

Hofman neemt het oordeel van de onafhankelijke expertcommissie ‘voor waar aan’. “Maar we zeggen ook: de makers van De Villa hebben er alles aangedaan, zowel in de show als in de media, om dat anders te laten lijken. Bij dezen dan een rectificatie met terugwerkende kracht aangaande de term ‘aanranding’. Die verantwoordelijkheid nemen wij gerust.

Hij heeft kandidaat José in een kwaad daglicht gesteld. Over de verdenking van smaad die de commissie uit, zegt hij: “Dat is met opzet iemands goede naam aantasten. Dat hebben wij nooit en te nimmer zo gewild bij desbetreffende mannelijke kandidaat.”

Het NRC-artikel ‘Slachtoffers van een suggestieve slaapkamerscène’ kunt u hier lezen.

Lees ook:
RTL 5 stopt met De Villa, tikt Blue Circle op vingers (21 november 2019)
‘Kielhalen De Villa is heel pijnlijk voor Blue Circle’ (22 november 2019)
Olcay Gulsen: ‘Peter moet geweten hebben van De Villa’ (22 november 2019)
Wat verzwijgt Peter van der Vorst over De Villa? (27 november 2019)
Voice-over Temptation Island: ‘De Villa ging te ver’ (28 november 2019)
RTL deelt resultaten Villa-rapport: ‘Geen strafbare feiten’ (30 maart)

Foto: RTL
28 Reacties op “RTL uit kritiek op Tim Hofman, presentator zegt sorry”


 1. Peanut

  Zo, dat is vakkundig onder het tapijt geveegd. Vrij baan om in dit genre weer volop misbruik te maken van mensen.

 2. Hillegonda

  PvdV maakt misbruik van vrouwen

  Walgelijk

 3. Mr.x

  Ik vind dat Peter aangifte moet doen van aanranding door Tim Hofman.

 4. Bram Moskoufiets

  Er is hier maar een persoon fout en dat is Tim, ik zeg 6 maanden voorwaardelijk voor Tim Hofman.

 5. Annoniemus

  Tim Hofman is toch dat presentatortje , dat kinder-vluchtelingen , teksten influisterde als bv bij DWDD waren !!!!!!!!!!

 6. potmeter

  Ik zeeg maar een ding over RTL,
  Motto van hun is liegen,bedreiegen en manupileren.

 7. Lize Korpershoek

  Zou fijn zijn Bram even 6 maandjes geen seks heeeeerlijk…

 8. Suzy Wang

  Die Hofman is gewoon de weg kwijt.Mafklapper.

 9. Net5 - Lindatv

  Tim…hahaha…. die jongen die het zelf buiten de deur moet zoeken omdat zijn meisje er vies van is…

 10. critikast

  Opnieuw een miskleun van Hoffman, die zichzelf bijna de beste journalist van Nederland vindt. Allereerst is hij geen journalist en daarnaast is hij al eens de mist ingegaan toen hij met draaiende camera een pand binnenstormde. Een echte opgeleide journalist doet zoiets niet want dat is huisvredebreuk.
  Hofman is net zo’n sensatiezoeker als dat meisje uit De Villa. Hofman’s acties voor vluchtelingen en asielkinderen zijn net zo uit op eigenbelang als hij zelf voortdurend is. Koketteren met het leed van anderen is geen journalistiek Hofman ! Ga een vak leren jongen, want de journalistiek is niks voor jou !

 11. Roepie

  Hele enge jongen die Hoffman. Continue bezig zijn eigen egootje te likken en
  zo politiek correct dat hij zijn eigen moeder aangeeft bij de politie om een verkeerde mening.
  Het meest ergerlijke aan het hele geval is dat dit soort gasten dagelijks een podium krijgen in alle linkse talkshows van de indoctrinerende staatsomroep.

 12. Halleluja

  Was dus eigenlijk een storm in een glas water…

 13. Gerda

  Ik kan die Hoffman al heel lang niet uitstaan. Dat kinderpardon gebruiken om bekendheid te krijgen, was walgelijk, vanwege de manier waarop..

 14. freek

  Oh, Dus Blue Circle en RTL hebben de scene bewust zo gemonteerd dat de jongeman aan het aanranden was? Dat maakt het nog veel erger. Schadevergoeding voor de jongeman en dame in kwestie.

 15. Kim Jung-Un Dos Tres

  Het enige slachtoffer hier is José, en daar hoor je bijna niemand over.
  Superk*t voor die gast.

 16. P

  En de vrouw komt ermee weg.

 17. you

  Benieuwd of die socialisten een ton over hebben voor José? Altijd opkomen voor slachtoffers bij de Vara, maar nu ook voor José.

 18. Amber

  Lize legt nu een vlijmscherpe schaar op het nachtkastje.

 19. teuntje

  Tim blijft een viespeuk……..

 20. Toan

  Wie of wat hier schuldig aan is, is voor mij geen issue! Toen P. Cd Vorst besloot deze ranzige pulp uit te zenden, waren de rapen gaar! Hóe ver kun je zinken….alles voor de kijkcijfers! Gelukkig hebben we Netflix 🙏

 21. Z. Everaar

  De zinsnede ‘Tv-baas Peter van der Vorst reageert pro-actief’ is eigenlijk overbodig. We weten toch al tijdenlang dat die gast boter op zijn hoofd heeft. Toch goed dat het in deze context nog eens herhaald wordt. Dank je wel, stukjesschrijver.

 22. Timo

  Ja, maar, jees, we willen toch allemaal neuken. Gedoe om niks. OOOH dat mag je niet zeggen. Het is heel erg voor die mevrouw in kwestie en ik hoop van harte dat ze er geen blijvende schade van oploopt. Voor RTL en Boos is dit allemaal veel minder erg, dus die moeten niet zeiken.

 23. MERS Pardoel

  Wat een vreselijke schijnheilige betweter is die Tim Hofman.

 24. Tim Hofman

  Mijn kaak is stuk.

 25. Paul Lamote

  Ongelofelijk links wanproduct die Hofman.

 26. Arie Schoenlepel

  In de tekst staat: “ Er was sprake van aantrekken en afstoten.”, maar had zelf meer de indruk dat het ging om aftrekken en aanstoten.

 27. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Linkse struisvogel en beroepsdeuger Tim Hofman geeft RTL de schuld van zijn eigen gedrag? Hij zat fout en heeft eigen verantwoordelijkheid, bied je excuses aan en rectificeer! Maar net als die andere weg-met-ons-propagandist Barbara Barend wassen ze hun handen in onschuld. Misselijk en vooral gevaarlijk volk.

 28. Alle Kamphuis

  Ik ben helemaal niet verbaasd. Ik vind/vond Tim Hofman een verschrikkelijk mannetje. Gewoon een engerd. Die voortdurend bezig is zich zelf te profileren om in de picture te blijven.
  Hoe zal het nu gaan op de verjaardagsfeestjes bij de familie Hofman.? Wordt Timmetje weer het middelpunt? Want hij was als middelpunt verdrongen door zijn moeder, die in de zorg werkt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.