Wat verzwijgt Peter van der Vorst over De Villa?

Het is alweer een week geleden dat RTL het tv-programma De Villa van de buis haalde omdat er seksueel overschrijdend gedrag in te zien was, maar pas gisteren ontstak Peter van der Vorst in woede voor de camera van RTL Nieuws. RTL heeft maandagavond om tafel gezeten met deelnemers van de realityshow en daar zijn dingen aan het licht gekomen waarvan de programmadirecteur zich ‘kapotgeschrokken’ is. Hij heeft meerdere mensen op non-actief gezet bij zowel RTL als Blue Circle.

Wat is er gebeurd wat we tot nu toe nog niet weten? Van der Vorst zei er gisteren voor de RTL-camera het volgende over: “Ik kan niet tot in detail daarop in gaan, maar er zijn dingen gebeurd die niet thuishoren in de opnames van zo’n programma.

Het leidt tot de nodige speculaties, ook bij zijn eigen RTL. “Ik ben wel heel erg benieuwd wat er in godsnaam is gebeurd wat zo grensoverschrijdend is geweest“, zei Bridget Maasland gisteren in RTL Boulevard.

Tv-kenner Ron Vergouwen: “Dat wil Peter nu dus nog niet zeggen. Ik neem aan dat als straks dat onderzoek klaar is, er wel wat meer over naar buiten komt. Dit is gewoon de naarste kant van de televisiewereld.

Ook aan tafel bij Pauw ging het er gisteren over. Daar zei tv-recensent Angela de Jong: “Het geeft te denken. Hij suggereert wel heel duidelijk dat er nog meer dingen zijn gebeurd die hij nog niet wil benoemen, dus je vraagt je af wat er nog meer in de montage is gesneuveld en of medewerkers ook niet gepusht zijn om bepaalde dingen te doen, misschien met een geldelijke beloning. Je gaat nu speculeren natuurlijk.”

Het lijkt erop dat er donderdag meer duidelijkheid komt. Tv-maker Tim Hofman heeft namelijk óók met een kandidaat gesproken en zendt die beelden donderdag uit in zijn YouTube-show #BOOS.

Hofman zegt op Twitter: “Even over dat meisje dat in De Villa door Jose aangerand werd: zij heeft #BOOS benaderd en vertelde daar het het hele verhaal. Bijvoorbeeld: hoe ging Blue Circle achter schermen te werk en wat deed RTL? Wel, dat was allemaal niet best. We zijn vandaag bij beide partijen het gebouw binnen gelopen: woordvoerder Blue Circle weigerde excuses te maken. RTL (Peter van der Vorst) deed dat wel en heeft mensen op non-actief gesteld. Donderdag om 16.00 uur in #BOOS het hele verhaal.

Lees ook: RTL stopt met verleidings-tv, Villa-makers op non-actief (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen