Wat verzwijgt Peter van der Vorst over De Villa?

Geplaatst op wo 27 nov 2019 om 8:00

Het is alweer een week geleden dat RTL het tv-programma De Villa van de buis haalde omdat er seksueel overschrijdend gedrag in te zien was, maar pas gisteren ontstak Peter van der Vorst in woede voor de camera van RTL Nieuws. RTL heeft maandagavond om tafel gezeten met deelnemers van de realityshow en daar zijn dingen aan het licht gekomen waarvan de programmadirecteur zich ‘kapotgeschrokken’ is. Hij heeft meerdere mensen op non-actief gezet bij zowel RTL als Blue Circle.

Wat is er gebeurd wat we tot nu toe nog niet weten? Van der Vorst zei er gisteren voor de RTL-camera het volgende over: “Ik kan niet tot in detail daarop in gaan, maar er zijn dingen gebeurd die niet thuishoren in de opnames van zo’n programma.

Het leidt tot de nodige speculaties, ook bij zijn eigen RTL. “Ik ben wel heel erg benieuwd wat er in godsnaam is gebeurd wat zo grensoverschrijdend is geweest“, zei Bridget Maasland gisteren in RTL Boulevard.

Tv-kenner Ron Vergouwen: “Dat wil Peter nu dus nog niet zeggen. Ik neem aan dat als straks dat onderzoek klaar is, er wel wat meer over naar buiten komt. Dit is gewoon de naarste kant van de televisiewereld.

Ook aan tafel bij Pauw ging het er gisteren over. Daar zei tv-recensent Angela de Jong: “Het geeft te denken. Hij suggereert wel heel duidelijk dat er nog meer dingen zijn gebeurd die hij nog niet wil benoemen, dus je vraagt je af wat er nog meer in de montage is gesneuveld en of medewerkers ook niet gepusht zijn om bepaalde dingen te doen, misschien met een geldelijke beloning. Je gaat nu speculeren natuurlijk.”

Het lijkt erop dat er donderdag meer duidelijkheid komt. Tv-maker Tim Hofman heeft namelijk óók met een kandidaat gesproken en zendt die beelden donderdag uit in zijn YouTube-show #BOOS.

Hofman zegt op Twitter: “Even over dat meisje dat in De Villa door Jose aangerand werd: zij heeft #BOOS benaderd en vertelde daar het het hele verhaal. Bijvoorbeeld: hoe ging Blue Circle achter schermen te werk en wat deed RTL? Wel, dat was allemaal niet best. We zijn vandaag bij beide partijen het gebouw binnen gelopen: woordvoerder Blue Circle weigerde excuses te maken. RTL (Peter van der Vorst) deed dat wel en heeft mensen op non-actief gesteld. Donderdag om 16.00 uur in #BOOS het hele verhaal.

Lees ook: RTL stopt met verleidings-tv, Villa-makers op non-actief (gisteren)

Foto: RTL
45 Reacties op “Wat verzwijgt Peter van der Vorst over De Villa?”


 1. #NPO Kijker#

  Iedereen bij RTL is doorgesnoven, ik ben fan van SBS 6!

 2. Eric

  Steeds meer komt het echte reilen en zeilen en de cultuur van RTL bloot te liggen. Niet veel anders dan Talpa trouwens.

 3. Roelof

  We weten nog lang niet alles, maar ik heb respect voor de wijze waarop Peter vd Vorst het afhandelt. Puntje van kritiek is dat dit pas gebeurt nadat het uitgezonden is en er verontwaardiging kwam (terecht). Vooraf had beter geweest, maar hoe RTL de hand in eigen boezem steekt en actie onderneemt toont wel aan dat ze het heel serieus nemen.

 4. RTL - leugenaars

  Hij verzwijgt zijn goedkeuring vooraf.

 5. Ellie

  Dus daarom is v.d. Vorst zo openhartig en grijpt hij zo stevig in. Hij moet wel omdat die onthullingen van Tim Hoffman uitgezonden zullen worden.

 6. Janus

  Iedereen die dit leest is schuldig. We hebben allemaal lopen smullen van dit soort series. En wat baalden we toen temptation vorig jaar zo “saai” was. We zijn in hilversum en amsterdam met elkaar 1 hypocriete bende.

 7. oja

  Tsja, de beerput gaat open. Er klopt veel niet. De gehele productieketen heeft boter op zijn hoofd. Van producent tot RTL. Er zitten veel checks tussen en geen van allen hebben ze alarm geslagen. Alles voor de kijkcijfers. Bij BC is moraal sowieso redelijk ver te zoeken. Werken mensen die graag kandidaten hersenspoelen en daar genot uithalen. En wat deden de programmacoordinatoren bij RTL? Keken die wel de uitzending? Als je de Roelvinkjes uitzendt als zender ben je by default debiel. Je geeft randdebielen die schijt hebben aan alles toch geen podium. Net als Lille Kleine, does normaal. Uiteindelijk rent de kijker weg van het medium en komt alleen terug voor integer gemaakte tv content. En dat is er steeds minder.

 8. FlyingLotus

  Wat hij verzwijgt:321 HV besmettingen, 79 druipers, 67 spiraaltjes los geraakt, 40 komkommers verdwenen.

 9. Okay

  wat baalden we toen Temptation vorig jaar zo “saai” was.!

 10. Bart

  Netjes en duidelijk zijn de woorden van Peter. Dit alles is niet onder zijn leiding besteld. Het enige wat een beetje raar is iedereen (Peter ook) natuurlijk al jaren weet dit soort programma’s op een bepaalde manier gemaakt worden. De ingrediënten van deze programma’s zijn steevast jongeren die graag op tv willen komen. Mensen waar al een beetje een hoekje van af is. Een villa in een zonnig land. Veel drank en te weinig slaapkamers met te veel bedden. Dan kun je wel een beetje raden wat gaat gebeuren. En dat gaat altijd gebeuren. Het zou Peter sieren door te zeggen, wij als RTL stoppen helemaal met dit soort programma’s en we gaan proberen om in de toekomst andere programma’s te brengen met meer inhoud en meer kwaliteit. The Villa, Temptation Island en Love Island keren hoe dan ook niet meer terug op zowel televisie als Videoland want ik sta als programmadirecteur niet achter dit soort van televisie. Hoe grappig en hoe leuk het soms ook is om naar te kijken. Dat had hij ook moeten zeggen.

 11. Eric

  Zijn het MOREEL kompas volledig kwijtgeraakt. Idem Talpa

 12. RTL

  Wir haben es nicht gewusst.

 13. Bart

  @RTL leugenaars Als dat zo zou zijn dan zou dat op den duur aan het licht komen. Dat weet Peter zelf ook wel. Ik denk dat hij gisteren de waarheid heeft gesproken. Iets minder verontwaardiging had wel gekund in het interview. Je hoeft niet standaard naar dit soort programma’s te kijken om een beetje te weten hoe het ongeveer gemaakt word. Dat weten (en wisten) ze natuurlijk bij RTL net zo goed als bij Blue Circle. Ook Peter.

 14. Jos

  Bij zo’n zender Jinek dus straks. Ranzig.

 15. Bram

  Tim Hofman is zo hypocriet als de pest.
  Ik dacht trouwens dat er een verbod was om YouTube programma’s te laten maken door publieke omroepen? Of heeft Tim Hofnan een uitzondering omdat hij geen seks krijgt van zijn vriendin?

 16. Uuuh

  @ Bart

  Helemaal mee eens. Vraag me nog wel af: gaat dit nog als een boemerang richting Galjaard en co?

 17. Eric

  @Jos. Jinek is alleen om het geld gegaan. Over MOREEL kompas gesproken…..

  Anderen steeds de maat nemen en zelf ……

 18. Janus

  En Sven Sauve als CEO ook. Iedereen weet hoe het werkt in dit soort programmas. Maar gelukkig zijn we binnenkort af van dit soort tv. Hopelijk ook de roelvinkjes, barbie etc. Weg met tokkie tv.

 19. Marko

  Eric,

  Als jij zo;n aanbod krijgt van iemand ga je niet watkun jij liegen.

 20. Steven

  Ghb in drankje van de deelnemers.

 21. RTL - Smaken verschillen

  Wat was van Basten dan eerlijk als je het vergelijkt met hypocriet en leugenaar PvdVorst

 22. Bart

  “Iedereen die hier aan gewerkt heeft moet zich kapot schamen” zegt Peter vd Vorst. Het zal je baas maar zijn die zoiets over je zegt. Een mes in de rug. Onbetrouwbaar leiderschap. Krachtig optreden schiet met deze zin te ver door en zorgt voor een angstcultuur.

 23. "VeronicaDoet@?...Beter!;"

  De kijkcijfers zijn allang bekend dus

  Genöten van voetbal
  TLP weer 3de
  Veronica uiteraard weer beter

 24. Wilton

  Niet goed te praten, maar als je je inschrijft voor zo’n programma, wat denk je dan zelf? Dat je samen naar de Efteling gaat en daarna met een ferme handdruk afscheid nemen en naar huis?

 25. Peter Wingender

  Zo zie je maar dat er achter de schermen nog heel wat puin geruimd moet worden. Er is in de tv wereld een cultuur ontstaan waarbij er steeds minder vakkennis is. Dit is wat er gebeurd als je stagiaires programma’s laat maken.

 26. Ronald

  Iedereen ruikt geld 😉

 27. Sven L.

  Dit weet je toch als je zo’n programma besteld…. Daar draait het hele zooitje om nota bene. Zeer hypocriete reactie van RTL.

 28. Meneer Kaktus

  Als ooit beelden van De Caravan uitlekken zullen jullie je realiseren dat De Villa een soort Koffietijd+ was.

 29. Josh

  En ITV/Telegraafs Love island dan? Ook makkelijk om daar de makers aan te wijzen.
  Die bleven op linkedin elkaar maar liken na filmpjes uit de regie room en teksten als” Zo trots op de crew” etc. kots kots

 30. Zomaar een persoon

  Peter ziet er vermoeid uit. Slaapt ‘ie nog wel?

 31. Jaap Aap

  Ik vond die bestialiteit-show best vermakelijk. Cohabiterende primaten ondergekliederd met slechte tattoos, kostelijk.

 32. Anja

  Is die Peter een beetje roomser dan de paus of zo ?.
  Wat een laffe manier om het gezicht van RTL te redden zeg.

 33. Bart

  @Anja De rol van Peter in dit alles is zeer dubieus!
  Hij gaat binnenkort zelf op non-actief, orders direct vanuit Lux.

 34. aldus

  RTL heeft 4 zenders. Die zenden bij elkaar meer dan 24 uur content uit per dag. Waarom denken mensen dat een programma directeur dit allemaal vooraf ziet?

 35. BRAAK

  Ik ageer al een poos tegen die griezel en nu is het dan zo ver, van der Vorst valt door de mand, wegwezen engnek!

 36. Roefke

  Die foto van Peter, interesse veinzend, vreselijk figuur. Je moet een meter van hem vandaan ivm enorme mondlucht( geen goed sluitende maagklep denk ik) Iedereen was in het begin blij bij rtl maar die lucht werkt niet mee.

 37. Viola

  Nu op AD site weer een prima column over Peter v d V.van ,jawel, Angela de Jong.
  Recht voor haar raap en helemaal mee eens!

  Bye Peter!

 38. #NPOkijker#

  Wat een hypocriete discussie. De boze baby boomers en helaas ook de groep die zich hier naar gedragen hier op de site, kunnen weer als heilige boontjes schoppen en schelden. Niemand durft hier een discussie aan over ethiek bij alle media….want die ouwe zure mannen hier gaan zo weer naar you.p.orn om zich weer af te trekken op mensen die onder erbarmelijke omstandigheden in die wereld terecht zijn gekomen.
  Het is zoooo hypocriet! De vertrutting is echt te bizar en de discussie zoveel groter gemaakt dan nodig is. Dit programma was kut, van de buis, ervan leren en door!

 39. Angela = Talpa

  @Viola, zie jewel! Angela staat onder contract bij Talpa

 40. Britt Scholte Lover

  Komt adam zoekt eva vips nog terug op tv ? of undress for love?

 41. Mark

  TV seizoen nog geen 3 maanden bezig en RTL heeft al Het Spijt Me, Jan Houdt Hoop, The Good Doctor, The Villa, 25% van Dancing With The Stars geschrapt.

  Talpa heeft nog niks geschrapt. Zelfs niet al die flops op SBS 6 van onder de 250.000 kijkers. Om van NET 5 nog maar niet te spreken, zoals Iris Hond en andere Linda-troep. Blijft toch maar mooi staan. Zoveel macht heeft de familie De Mol.

 42. bastiaan

  vreselijke man! leugenaar

 43. Zomaar een persoon

  @Mark – Hadden ze dat nou ook maar gedaan met “Je kent me toch, schat?”, en “Hoe zal ik het zeggen?”

 44. j00p

  Vorst is natuurlijk hypocriet want ook hij weet dat dit genre programma’s niet draait om goede gesprekken.
  Er deed zelfs, niet zo heel lang geleden, een moordenaar aan mee. Ook daar kwamen ze bij RTL wonderlijk laat achter.

 45. Bart

  RTL neemt wel weer halfbakken maatregel want de buitenlandse versies van deze realityprogramma’s blijven gewoon te zien. Echt heel slecht!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.