VI-sterren blijven achter Rutte staan: ‘Mark for president’

Geplaatst op ma 06 apr 2020 om 10:20

De mannen van de opiniërende tv-show Veronica Inside blijven het optreden van minister-president Mark Rutte tijdens deze coronacrisis erg sterk vinden. Dat hebben ze gezegd in hun uitzending op Veronica. De VI-sterren deelden drie weken geleden al complimenten uit aan de premier en staan nog altijd vierkant achter de 53-jarige VVD’er. “Fantastisch. Mark for president. Dat blijft hij ook. Die man heeft zich nu geprofileerd als een echt staatsman“, aldus de 71-jarige Derksen.

De voetbalkenner merkt dat Rutte veel aan populariteit heeft gewonnen. “Ik heb niemand gehoord in dit land die kritiek op Rutte heeft over hoe hij dit managet.

Op dit soort momenten zie je hoe blij we met iemand als Rutte mogen zijn, aldus Derksen. “Je moet mensen hebben die met hun poten in de realiteit staan. Daarom zal ik ook nooit stemmen op Klaver of die pias van D66. Die zijn groot geworden in de jeugdbewegingen van die politieke partijen. Die waren welbespraakt en zijn omhoog gevallen, maar hebben nog nooit voor een baas gewerkt en nog nooit zelf de kost moeten verdienen. Die weten totaal niet wat er in deze maatschappij omgaat en die staan er nu te prediken alsof ze het uitgevonden hebben.

René van der Gijp is het er roerend mee eens: “Ik vind dat hij het ook geweldig doet. Echt top.

Voetbalkenner Valentijn Driessen: “Dit doet hij natuurlijk geweldig. Als je ziet ook hoe snel en hoe vlot hij overal acteert…

Derksen: “Die man heeft een energie, dat is niet te geloven.

Veronica Inside was vorig jaar korte tijd de tv-fanclub van Forum voor Democratie, maar de liefde tussen Derksen en met name partijleider Thierry Baudet is ernstig bekoeld. Het lijkt erop dat zijn volgende stem naar de VVD gaat.

Foto: Talpa
39 Reacties op “VI-sterren blijven achter Rutte staan: ‘Mark for president’”


 1. xandertje

  En terecht. Daarnaast is de VVD ook de beste partij om straks financieel uit de crisis te komen met gedegen aanpak en werkendeen gelukkige maatschappij. Stem VVD!

 2. Snoopie

  Ik ben het met ze eens maar zal nooit VVD stemmen.

 3. xandertje

  @Snoopie: dan stem je op Thierry, Wilders of Robot Jetten. Wil je die als premier? Wees toch slimmer en niet dom!

 4. Leco van Z.

  Geweldig programma maar in dit geval slaan ze de plank totaal mis. We staan op nr 3 in hoogste doden per inwoner!! Zeg maar dat ze het goed doen. Rutte is glad en dat zien ze als “goed” , hij en het rivm doen het gewoon slecht!

 5. Corrie

  Wat l*l je nou Leco van Z. Waar haal jij je informatie vandaan? Die hele grote duim van je? Zoals Trump zou zeggen: FAKE news!

 6. Richard

  Uitzending gemist van het programma van vrijdag jl is op de site van Veronica Inside niet te vinden. Amateurs!

 7. One and only

  Achja Mark Rutte, die man die gewoon doodleuk zegt “u bouwt maar weerstand op tegen corona, ik ben weg, doei!”, als je dat leiderschap vindt……

  Ik stem blanco, allemaal josties daar in Den Haag, stuk voor stuk. Ja ook Geert en Thierry, ook Klaver, allemoaaalll!!

  En niemand die iets gaat veranderen aan mijn stemgedrag, eigen keus, lekker puh!

 8. animo

  Ik stem geen VVD maar PVDA kunnen ze ons samen weer er boven op helpen ,al dat geld wat er nu is hebben we te danken aan Rutte 2 , wel met Rutte als premier .

 9. Zomaar

  Opmerkelijke verschillen.

  Duitsland
  Ziek 100.123 doden 1.584. genezen 28.700
  Nederland
  Ziek 17.965 doden 1.773. genezen 253
  België
  19.691. 1.447 genezen 3.751

 10. Hillegonda

  De regering doet het goed. Ook de oppositie. Alleen PVV en FVD drammen en willen teveel vliegen vangen.

  Stemmen op de VVD of de andere 3 : NOOIT

 11. Kim Wieft

  Rutte en de RIVM weten helemaal niks. Ze doen maar wat. Procentueel gezien scoren we gewoon slecht ivm andere landen. We meten helemaal niks en daarom weten we ook niks.
  Die gladde praatjes van Rutte mag Derksen lekker tot zichzelf nemen maar deze jongen trapt daar niet in.

 12. peacock and whiteman

  Johans politieke meningen zijn net zo veranderend als het weer.

 13. Gerda

  @Kim Wieft Dus dan maar het advies van Drs Kelder opvolgen? Stoppen met de lockdown? Laten gaan die handel, des te sneller zijn we van de grijze overbevolking af..
  Waartoe ik inmiddels ook behoor..en een paar van VI ook ;)
  De VVD is ook niets en zal nooit wat worden ook..

 14. Peter

  @ zomaar

  Nederland telt de genezingen niet, daar was onlangs een vraag over en het antwoord van de RIVM was: daar hebben wij gewoonweg de capaciteit niet voor. Daarom dus zo laag, men houdt het gewoon niet nauwgezet bij.

 15. q8

  ik ben fan van de heren van V1,
  maar nu ff niet,
  johan staat niet erg vast, hij zwalkt,
  [m.a.w. hij lu.t met iedereen mee,
  vroeger was t een linkse rakker
  eerst is t vvd,[ohh mark, fantastische man]
  dan is t d66 [o, pecholtje zo,,n fantastische kerel,]
  dan is t mr hiddema,[fantastische man,]
  en nu weer vvd, [mark is een echte leider,]
  nou, toen moest ik toch echt lachen,
  bij een leider stel ik me geen markje voor,die de voeten van angela kust,
  ik vind dat johan maar met alle winden meewaait,
  had dit slappe gedoe niet verwacht van johan,

 16. X

  En iedereen is alweer vergeten dat de VVD de hele publieke sector heeft kapot bezuinigd met alle gevolgen van dien in deze crisis.
  Nee, alleen de rijke bedrijven hoefden geen dividentbelasting te betalen. De gewone man kon alles betalen na de vorige crisis.
  Maar dat zal de mannen van VI een zorg wezen met hun half miljoen per jaar. Natuurlijk zou ik dat ook wel willen, maar om nu opeens hem de hemel in te prijzen gaat mij te ver.

 17. Ron

  Deze aanpak heeft niets met politiek te maken. Hierbij moet je boven de partijen staan en dat doet Rutte goed. Maar bij de verkiezingen is het weer business as usual en zal ik deze aanpak zeker niet mee nemen in mijn stem. En dat zou niemand moeten doen, gewoon nadenken.

 18. Michiel

  Wat een onzin weer van VI. Ja, Rutte doet het nu ontzettend goed. Maar laten we eerlijk zijn, de meeste politieke leiders in Nederland hadden het net zo goed gedaan (op Wilders en Baudet na, die zijn meer van de Trump/Kelder tactiek van oren, ogen en mond dicht doen en hopen dat het over waait).

 19. Kim Wieft

  @Gerda: nee dat zeg ik niet. Jort Kelder weet ook niks. Dat is het hem juist. Maandenlang dat gezeur over stikstof en Co2 alsof er in China en Italië niets aan de hand was wat ECHT belangrijk was. Nee hoor, wat daar gebeurt zou hier niet gebeuren. Ga gerust carnaval vieren.
  Yeah right. En nu hebben we een probleem waar het land bij op slot moet. En we weten niet voor hoelang. Want we kunnen niets meten omdat we niet daarop geanticipeerd hebben.
  Misschien is de helft van de bevolking of meer inmiddels al resistent en kunnen we al soepelere maatregelen nemen.
  Maar nee, we gaan af op elk oudje dat opgenomen wordt en daar lezen we stand van zaken aan af.

  Deze regering faalt zo hard.

 20. Gea

  Rutte waait met alle winden mee. Draait en keert wanneer het hem uitkomt. Heeft geen visie en geen rechte rug. Typisch een staatsman?

 21. X

  @Zomaar: Duitsland heeft 28.000 IC bedden en naar ik aanneem ook het daarbij passend opgeleid personeel. Duitsland neemt patienten op uit Nederland en Italie.
  Onze regering vond de grote bedrijven belangrijker dan de publieke sector dus ook de zorg. Heb aan den lijve de marktwerking en bezuinigingen meegemaakt. En door die marktwerking minder aan het bed kunnen staan en meer registreren is bijzonder frustrerend kan ik vertellen. Daardoor is o.a. naar mijn mening de zorg veel duurder geworden ter meerdere eer en glorie (lees: geld) van de zorgverzekeraars. Vreselijke partij dat VVD.

  .

 22. Ray

  Rutte doet het goed en dit komt zomaar op zijn pad als premier. Vergelijken heeft weinig zin. Hij krijgt het volk zover dat ze de noodzakelijk regeltjes opvolgen, mooi zo. Geen totale lock down, blijkt tot zover dus te kunnen in Nederland, mooi zo. Als het ge-ouwehoer over de economie écht losbarst weet ik dat alles weer ‘normaal’is.

 23. anoniem

  VI sterren ik ook

  sta achter Mark Rutte en zijn deskundige crew

  lezers en luisteraars en kijkers

  volg mark rutte

  Johan,

  mijn zorgvrager is 84 jaar, familie loos

  wat kun je voor hem doen………….niets zeker of wel wat

  mij/ons wordt gevraagd

  meld als je iets niet leuks of wel leuks ziet

  bij deze VI heren

  vandaag hij

  morgen jij/wij/ik!!!!!!!!!!!!!!!

 24. Willie

  Ik sta achter de medici en zorgpersoneel die de nalatige rotzooi van Rutte moeten opknappen niet achter de propaganda praatje van Rutte.
  Vi kijk ik niet meer is ontaard is stom gelul en vriendjes overeind houden door die snor
  Nederland doet het heel slecht vijfde plaats op het aantal doden per miljoen inwoners over de hele wereld.

 25. Wanny

  @ Willie

  Dat zegt helemaal niks.

  Wellicht heeft Nederland gewoon een relatief oude bevolking met veel 80 plussers, waardoor er hier relatief meer doden vallen.

  Tevens is Nederland een zeer open en ook nog zeer dichtbevolkt land, waardoor de kans op besmetting veel groter is dan in bijvoorbeeld Noorwegen.

 26. MERS Pardoel

  Mark Rutte doet dit heel goed, maar er zijn gewoon genoeg mensen die hun eigen ego niet aan de kant durven te schuiven en durven toegeven dat Rutte t gewoon goed doet.

  Boris Johnson is opgenomen in het ziekenhuis door het coronavirus, zal onze bolle betweter Robert -Alex Jones- Jensen eindelijk toegeven dat het virus geen verzinsel is?

 27. Dumb And Dumber

  Over het algemeen ben het wel eens met hen. Zeker met Johan en gelukkig zijn ze er vanavond weer!!!

 28. chris?

  Als je van figuren als Gijp, Derksen, Driessen (telegraaf) enz. moet hebben dan is het slecht gesteld met dit land. Overigens heb ik respect voor Mark Rutte. Daar heb ik dat afzeikprogramma niet voor nodig.

 29. Bridget

  Kim Wieft. Robert Jensen! Corona is kunstmatig de wereld in geholpen om overheden meer macht over burgers te kunnen geven.
  Dit soort uitspraken worden gedaan door mensen als Robert Jensen die met ernstige breinschade rondloopt.

 30. Peter Corona de Vries

  Ik wacht op het telefoontje of mailtje van Peterj met een Korjst waarjin ik worjd uitgenodigd om met deze BN’erjs een lied te maken voor onze PM. Ze kunnen niet zonderj mij. Niemand kan zonderj mij.

 31. PeeWeeJee

  Mark Rutte doet het uitstekend in deze crisisperiode. Alle lof. Wel moet ik u er even aan herinneren dat hij samen met PvdA-er Asher verantwoordelijk is voor de huidige staat van de zorg door miljarden bezuinigen en tienduizenden ontslagenen en dit is dus het resultaat van privatisering in de zorg. Een bende en anders niet. Dus, al die lariekoek van die voetbalheertjes is nogal ongenuanceerd. Crisisleider: Prima; Beleidsmatig: Dramatisch. Als we net zo ruim in het jasje hadden gezeten v.w.b. IC-bedden met apparatuur en gekwalificeerd personeel, dan was die waardeloze discussie over triage nu niet aan de orde geweest.

 32. anoniem

  Ik onderwerp mij zonder weerstand aan het crisismanagement van dhr. Rutte, uit solidariteit met mijn medemens. Maar het is denk ik maar goed dat hij het niet in zijn 1tje voor het zeggen heeft. Ik denk dat het belangrijk is om als het ergste achter de rug is, te evalueren of er onverantwoord wordt bezuinigd op onze zorg, waarom er een paar weken geleden door onze overheid nog lacherig werd gedaan over deze pandemie en waarom het carnaval is doorgegaan.

 33. Willie

  Wanny
  ma 06 apr 2020 om 12:45

  Voor alles is een smoes
  .
  In Zweden het goede voorbeeld hier begint het al lekker uit de hand te lopen.
  Maar ja daar maken linkse randdebielen de dienst uit

 34. Er ist wieder da

  Ongelofelijk dat gedacht wordt dat M.R. het goed doet…

  Heeft hij ook al verstand van het virus? Nee…
  Weet hij ook het het verloopt? Nee…
  Weet hij ook hoe te handelen? Nee…
  Weet hij ook hoe het op te lossen? Nee…
  Kan nog wel ff doorgaan… pfff…

 35. Don

  Wordt hoog tijd dat die gasten eens van de buis worden verbannen!

 36. Marko

  Er ist wieder da

  Goed luisteren hij zegt iedere keer dat hij naar de experts luistert
  wat jij schrijft is nutteloze informatie.

 37. arie

  Toen Johan Derksen in Gouda bij het blad VI nog een rooie rakker was ( hij nam als directeur toen alleen aankomende sportjournalisten – Borst en Schelvis b.v. – aan met lang haar, spijkerpak en oer links. 3 jaar Mulo was vaak voldoende) kon hij alle bestuurders in het voetbal en de knvb naar hartenlust beledigen en wisten wij wel wie hij was.
  Jeetje wat is die man veranderd in een kapitalist.
  Nog erger is, dat hij van de ene op de andere dag zijn mening veranderd. Dat is best lastig!
  Het ene moment vindt hij Wout Weghorst helemaal niks, het andere moment wil hij hem het Nederlands elftal inpraten.
  Het ene moment kraakt hij Mark Rutte helemaal af, om hem nu weer te prijzen.
  Dat doet hij nu zo’n beetje met iedereen.
  Johan wordt zo een nagemaakte en ik zal nooit een onderbroek van hem willen kopen.
  Hij wordt hoe langer hoe meer niet serieus genomen.

 38. dirk

  Ja, de val van Derksen is nabij. Weer eens tijd voor iemand anders.

 39. dirk

  Ach joh, laat Johan gaan met zn ouwe mannen band, wat voor geen meter aan te horen is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.