Olcay Gulsen: ‘Peter moet geweten hebben van De Villa’

De van RTL naar SBS verhuisde Olcay Gulsen vindt RTL ongeloofwaardig in de rel rondom het ranzige tv-programma De Villa op RTL 5. Dat heeft de presentatrice gisterenavond gezegd in Shownieuws. De Villa zond wekenlang beelden van seksueel overschrijdend gedrag uit en na wat ophef op social media besloot RTL het programma gisteren ineens per direct van de buis te halen. De zender zegt uit te zoeken wie de ‘inhoudelijk verantwoordelijken’ waren bij RTL en producent Blue Circle.

Gulsen gelooft er niets van dat de RTL-leiding met daarin Peter van der Vorst niets wist van de inhoud van De Villa. “Dat is toch niet geloofwaardig? De leiding kijkt toch wel naar iets wat op RTL wordt uitgezonden?

Story-baas Guido den Aantrekker: “Je kunt je ook afvragen dat als er geen klachten waren gekomen over deze scène, dat er misschien helemaal niets gebeurd was. Ik vind dat er natuurlijk wel een grote verantwoordelijkheid rust op de schouders van de producent voordat hij het aanbiedt aan een zender.”

Gulsen: “Aan de andere kant denk ik ook dat de zender verantwoordelijk is: zij zenden het uit. Ze moeten kijken of de inhoud matcht met de boodschap die ze willen uitdragen.”

De presentatrice heeft het idee dat RTL het programma vooral van de buis heeft gehaald vanwege de ophef. “Als er dan geen ophef was geweest, hadden ze zelf dan ook de hand in eigen boezem gestoken?

Telegraaf-journalist Rob Goossens zei eerder dat hij níet denkt dat Peter van der Vorst geweten heeft van de inhoud van De VIlla.

Lees ook:
RTL 5 stopt met De Villa, tikt Blue Circle op vingers (gisteren)
‘Kielhalen De Villa is heel pijnlijk voor Blue Circle’ (vandaag)

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen