Boulevard: Rob Goossens erin, Ron Vergouwen eruit

Het kan snel gaan in de draaimolen van RTL Boulevard. Zo zit je een paar jaar op het hobbelpaard en zo lig je er weer uit. Nicolette Kluijver kan erover meepraten: zij vertelde deze week dat ze onvrijwillig op een zijspoor terecht is gekomen. Iemand anders die ineens niet meer te zien is, is tv-kenner Ron Vergouwen. En eigenlijk merk je er niet veel van: Boulevard heeft tegenwoordig zo weinig profiel dat iedereen inwisselbaar is. In plaats van Ron draait nu Rob Goossens tv-praatjes af.

Rob Goossens is de tv-journalist van De Telegraaf en kwam begin vorig jaar in the picture door zijn deelname aan de kijkcijferflop 6 Inside. Eind november dook hij voor het eerst op aan de desk van Boulevard en sindsdien is de rol van Ron Vergouwen langzaam uitgefaseerd.

De schijnwerpers bevallen Goossens zichtbaar goed en tegenwoordig staat hij zo’n beetje dagelijks aan de desk en dat kan hij goed gebruiken: televisie is lucratief en bij De Telegraaf valt hij gewoon onder de journalisten-cao.

Vorig jaar klaagde Goossens nog over zijn nettosalaris: bij elke salarissprong die hij maakte, vond hij de netto-vooruitgang zwaar tegenvallen. “Elke keer dat ik dacht een leuke inkomenssprong te maken, werd die teniet gedaan.

Hopelijk boert de tv-journalist nu een beetje beter, al zal hij nog mijlenver bij Telegraaf-collega Evert Santegoeds vandaan zitten. Quote onthulde eind 2015 dat hij 230.000 euro per jaar toucheert bij de krant. In dat bedrag zat ook 24.000 euro voor zijn optredens bij Shownieuws.

Wat er met Vergouwen is gebeurd? Een woordvoerder van RTL wil niet reageren. De mediadeskundige is nog wel actief voor Omroep MAX, waar hij meewerkt aan De Perstribune op NPO Radio 1.

Lees ook:
Rob Goossens wordt Angela de Jong van De Telegraaf (januari 2019)
Rob Goossens ergert zich: ‘Ik ben geen Angela-copycat’ (maart 2019)
Johan Derksen slacht Rob Goossens af (mei 2019)
Angela de Jong vindt Rob Goossens een flapdrol (november 2019)
Rob Goossens zet eigen onzinartikel weg als sensatie (januari 2020)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen