Angela de Jong vindt Rob Goossens een flapdrol

‘Wiens brood men eet, diens woord men spreekt’ lijkt een beetje de lijfspreuk van Rob Goossens te worden. Waar de tv-journalist van De Telegraaf eerst Talpa Network naar de mond praatte als expert in 6 Inside op SBS 6, sprong hij gisteren als de nieuwe deskundige van RTL Boulevard in de bres voor RTL. Het is iets dat zijn grote voorbeeld Angela de Jong hem al langer verwijt: zij vindt dat hij te veel zijn oren laat hangen naar de partij die hem op dat moment een lucratief tv-salaris bezorgt.

Goossens stond gisteren aan de desk van RTL Boulevard om zijn mening te geven over de aanranding in het van de buis gehaalde De Villa. Hij prees RTL’s tv-baas Peter van der Vorst de hemel in over zijn daadkrachtige optreden in deze kwestie, terwijl hij Tim Hofman – door wie de rel rondom De Villa is gaan rollen – effectbejag verweet.

De Jong stond met haar oren te klapperen toen ze naar Boulevard keek. “De grootste gotspe was wel dat de uitspraak dat het BNN-boegbeeld niet genoeg aandacht heeft voor ‘het lef’ van RTL om alle guilty pleasure-shows op pauze te zetten. Pardon? Zal ik het even voor jullie in het juiste perspectief zetten, beste flapdrollen van Boulevard?

De naam van Goossens wordt niet genoemd in het stuk van De Jong, maar één ding is duidelijk: het is oorlog in tv-kennerland, waar de pijprokende Bert van der Veer steeds vaker moet toezien hoe Angela en Rob er met de spotlights vandoor gaan.

De AD-diva vindt de aanval van Goossens op Hofman ongekend. “Als Tim de zaak vorige week niet aan het rollen had gebracht was er afgelopen week waarschijnlijk helemaal niks gebeurd. Dan waren RTL en Blue Circle nog steeds te belazerd geweest om hun excuses aan te bieden aan het aangerande meisje.

Hofman is de enige die deze dame serieus heeft genomen, aldus De Jong. “Iets wat RTL, Boulevard en Blue Circle kennelijk nog steeds niet doen.

En iets dat kandidaat José in De Villa niet is gelukt.

Lees ook:
Rob Goossens wordt Angela de Jong van De Telegraaf (7 januari)
Rob Goossens deelt sneer uit aan Angela de Jong (14 maart)
Rob Goossens ergert zich: ‘Ik ben geen Angela-copycat’ (23 maart)
Johan Derksen slacht Rob Goossens af (7 mei)
Rob Goossens duikt op als deskundige in Boulevard (24 november)
Rob Goossens pakt Tim Hofman aan: ‘Dit is effectbejag’ (vandaag)

Foto: NPO, SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen