Arie Slob na ‘hufter’ in Jinek: ‘Wie is Kees van Amstel?!’

Arie Slob is niet echt onder de indruk van het feit dat cabaretier Kees van Amstel hem in de talkshow van Eva Jinek heeft uitgescholden voor hufter. Dat liet hij gisteren weten aan Jinek-verslaggever Jaïr Ferwerda. Slob is in Hilversum vooral bekend als de minister van mediazaken, maar gaat ook over het onderwijsbeleid. Hij ligt onder vuur, omdat hij op de dag voor de onderwijsstakingen van deze week ineens met een soort salaris-goedmakertje kwam in De Telegraaf. 

Een heel foute timing, vindt Van Amstel. “Ik vind het echt een vuile hufterstreek om dit de avond voor de staking te doen. En De Telegraaf werkt mee“, zei de cabaretier keihard.

Ferwerda legde het gisteren aan Slob voor. “Het is wel zo dat als er stakingen zijn dat u de dag ervoor met allemaal plannetjes komt om het misschien te verlichten.”

Slob: “Het bijzondere is dat als er stakingen aan komen, er ook meer verzoeken naar mij komen om me over onderwerpen uit te spreken die bij de staking spelen. Dan kan ik niks zeggen, maar dan is de kritiek dat ik niks zeg, en als ik antwoord geef, dan is er kritiek op het antwoord dat ik geef.”

En wat vindt hij van de kritiek van Kees van Amstel? “Allereerst denk ik: wie is Kees van Amstel? Ik had eerlijk gezegd totdat hij mij een paar keer doormidden had gezaagd op de radio, nog nooit van deze man gehoord, maar dat geeft niet. Hij mag…”

Ferwerda: “Dat is een beetje flauw dat u dat nou zo zegt. Hij is cabaretier en leraar.”

Slob: “Ja, maar goed, ik kende hem niet totdat hij over mij allerlei columns begon uit te spreken. Dat mag hij natuurlijk doen. Geen probleem, dat hoort erbij. Daar moet ik tegen kunnen.”

Ferwerda: “U klinkt daar een beetje zuur over.”

Slob: “Nee, helemaal niet. Ik ben echt wel wat gewend. En misschien kom ik die meneer Van Amstel nog wel eens een keer tegen. Dat lijkt me wel eens interessant.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen