‘Op1 kolossaal onderschat in talkshowoorlog’

De nieuwe NPO 1-talkshow Op1 is compleet onderschat in de talkshowoorlog met Jinek op haar nieuwe thuiszender RTL 4. Dat constateert Arjen Fortuin, de tv-recensent van het NRC Handelsblad, op NU.nl. Voorafgaand aan de première dacht men dat Eva Jinek haar opvolger compleet zou inmaken, maar niets is minder waar: Op1 blijkt vooralsnog populairder dan Jinek. “Iedereen was buitengewoon sceptisch over Op1 voor het begon – ik ook“, vertelt Fortuin.

Die scepsis heeft nu plaatsgemaakt voor bewondering. “Na vier uitzendingen zie je dat het kwalitatief inhoudelijk is, dat de kijkcijfers goed zijn, dat het project kolossaal onderschat is en vrijwel alle deskundigen ongelijk hebben gekregen.

Voorafgaand was er vooral kritiek op het feit dat Op1 vijf verschillende presentatieduo’s kent. Nu ziet Fortuin het zomaar gebeuren dat wordt vastgehouden aan dit concept.

De tv-kenner: “Ik denk dat talkshows niet afhankelijk hoeven te zijn van één kolossaal uithangbord. Voor deze stelling zijn deze week zeker extra argumenten vergaard.”

De meeste nieuwe programma’s worden bij de start behoorlijk verguisd, maar bij Op1 is daar geen sprake van. “Je ziet dat de mensen achter de schermen erg ervaren zijn. Bij nieuwe teams kennen de makers de gevaren vaak nog niet.

Het NU.nl-artikel ‘Talkshowoorlog tussen NPO en RTL: ‘Op1 is kolossaal onderschat” kunt u hier lezen.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen