Youp vindt Peter van der Vorst ‘commerciële engerd’

Youp van ’t Hek vindt de geschrokken en boze reactie van RTL’s tv-baas Peter van der Vorst op de manier waarop de verleidingsshow De Villa tot stand is gekomen ongeloofwaardig. Dat laat de cabaretier weten in zijn NRC-column. Van ’t Hek, die het ook opviel dat RTL-Peter nu een ‘hip Willem-Alexanderbaardje’ heeft, zag de RTL-baas schande spreken van wat er is gebeurd. Hij vindt dat producent Blue Circle onethisch te werk is gegaan achter de schermen van de ‘guilty pleasure’.

Alles wat Van der Vorst zei voor de camera klopt, zegt Van ’t Hek. “Ik was het zowaar met de goede man eens, maar dacht ook: dit is toch dezelfde Peter van der Vorst die ik ooit met zwaar verslaafde kneuzen op mijn televisie zag zeulen? Dat is toch die commerciële engerd die maar doorfilmde terwijl een gedrogeerde zielenpiet riep dat hij op moest rotten!

Hij vervolgt: “Waarom deed onze Peter dat toen? Omdat hij de junk in kwestie wilde redden? Of toch iets met kijkcijfers? Ik weet alleen dat ik toen dacht: Wat een leedsouteneur! Trap hem je huis uit! Hang hem in Ruinerwold een paar dagen aan een plafond! Maar goed: mooi dat de goede man tot dit inzicht is gekomen.

Verder vindt Van ’t Hek dat Blue Circle-persvoorlichter Marco van Os, die faalde voor de camera van Tim Hofmans #BOOS, ontslagen moet worden. “Ondertussen heb ik nog een wijze tip voor de directie van dat vieze Blue Circle. Voordat ze met het schaamrood op hun kaken terugtreden! Verlos jullie perschef van zijn jokkebrokbaantje. Het liegen ging die lieve jongen zo slecht af. Je zag hem langzaam sterven terwijl hij stotterend stond na te bauwen wat jullie hem hadden opgedragen.”

Van ’t Hek is als moreel kompas wel wat geloofwaardig. Zelf wordt hij bijvoorbeeld stevig bekritiseerd vanwege zijn homo-onvriendelijke taalgebruik. Eerder kreeg de cabaretier daarover ook kritiek van Van der Vorst. Nu is het payback time.

De column van Youp van ’t Hek kunt u hier lezen.

Lees ook:
RTL stopt met verleidings-tv, Villa-makers op non-actief (vorige week dinsdag)
Wat verzwijgt Peter van der Vorst over De Villa? (vorige week woensdag)
RTL zette Blue Circle onder druk: ‘We willen meer seks!’ (vorige week woensdag)
‘Peter van der Vorst poseert als morele wedergeboorte’ (vorige week woensdag)
Blue Circle reageert: ‘RTL heeft ook fouten gemaakt’ (vorige week donderdag)
Peter van der Vorst: ‘Blue Circle beschadigt RTL’ (vorige week vrijdag)

Foto: NPO, RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen