Youp vindt Peter van der Vorst ‘commerciële engerd’

Geplaatst op ma 02 dec 2019 om 8:50

Youp van ’t Hek vindt de geschrokken en boze reactie van RTL’s tv-baas Peter van der Vorst op de manier waarop de verleidingsshow De Villa tot stand is gekomen ongeloofwaardig. Dat laat de cabaretier weten in zijn NRC-column. Van ’t Hek, die het ook opviel dat RTL-Peter nu een ‘hip Willem-Alexanderbaardje’ heeft, zag de RTL-baas schande spreken van wat er is gebeurd. Hij vindt dat producent Blue Circle onethisch te werk is gegaan achter de schermen van de ‘guilty pleasure’.

Alles wat Van der Vorst zei voor de camera klopt, zegt Van ’t Hek. “Ik was het zowaar met de goede man eens, maar dacht ook: dit is toch dezelfde Peter van der Vorst die ik ooit met zwaar verslaafde kneuzen op mijn televisie zag zeulen? Dat is toch die commerciële engerd die maar doorfilmde terwijl een gedrogeerde zielenpiet riep dat hij op moest rotten!

Hij vervolgt: “Waarom deed onze Peter dat toen? Omdat hij de junk in kwestie wilde redden? Of toch iets met kijkcijfers? Ik weet alleen dat ik toen dacht: Wat een leedsouteneur! Trap hem je huis uit! Hang hem in Ruinerwold een paar dagen aan een plafond! Maar goed: mooi dat de goede man tot dit inzicht is gekomen.

Verder vindt Van ’t Hek dat Blue Circle-persvoorlichter Marco van Os, die faalde voor de camera van Tim Hofmans #BOOS, ontslagen moet worden. “Ondertussen heb ik nog een wijze tip voor de directie van dat vieze Blue Circle. Voordat ze met het schaamrood op hun kaken terugtreden! Verlos jullie perschef van zijn jokkebrokbaantje. Het liegen ging die lieve jongen zo slecht af. Je zag hem langzaam sterven terwijl hij stotterend stond na te bauwen wat jullie hem hadden opgedragen.”

Van ’t Hek is als moreel kompas wel wat geloofwaardig. Zelf wordt hij bijvoorbeeld stevig bekritiseerd vanwege zijn homo-onvriendelijke taalgebruik. Eerder kreeg de cabaretier daarover ook kritiek van Van der Vorst. Nu is het payback time.

De column van Youp van ’t Hek kunt u hier lezen.

Lees ook:
RTL stopt met verleidings-tv, Villa-makers op non-actief (vorige week dinsdag)
Wat verzwijgt Peter van der Vorst over De Villa? (vorige week woensdag)
RTL zette Blue Circle onder druk: ‘We willen meer seks!’ (vorige week woensdag)
‘Peter van der Vorst poseert als morele wedergeboorte’ (vorige week woensdag)
Blue Circle reageert: ‘RTL heeft ook fouten gemaakt’ (vorige week donderdag)
Peter van der Vorst: ‘Blue Circle beschadigt RTL’ (vorige week vrijdag)

Foto: NPO, RTL
45 Reacties op “Youp vindt Peter van der Vorst ‘commerciële engerd’”


 1. Peter van der Vorst, leugenaar

  Heerlijk Youp.

  Vooral deze waarheid: “Ik was het zowaar met de goede man eens, maar dacht ook: dit is toch dezelfde Peter van der Vorst die ik ooit met zwaar verslaafde kneuzen op mijn televisie zag zeulen? Dat is toch die commerciële engerd die maar doorfilmde terwijl een gedrogeerde zielenpiet riep dat hij op moest rotten!”

 2. M00i

  Ok boomer

 3. N

  Youp is een Publiek gesponsorde engerd.

 4. Sjaak

  Youp van het Hek, dat is toch de man die alleen kritiek heeft op rechts Nederland en op commerciële TV zenders? Te doorzichting.

 5. Bart

  Dat laatste slaat natuurlijk nergens op. Ik ben er niet voor om overal een etiketje op te plakken maar om het goed te duiden moet het toch even. Youp had toen helemaal gelijk en goed dat hij het ook niet terug nam. Je hebt homo’s (gewoon mannen die een relatie hebben met een andere man) en je hebt pisnichten. Daar heeft die eerste groep die ik noem ook een hekel aan.

 6. Ach

  ….dit is toch dezelfde Peter van der Vorst die ik ooit met zwaar verslaafde kneuzen op mijn televisie zag zeulen… Mensen die verslaafd zijn zijn geen
  kneuzen maar vaak slachtoffer van bepaalde situaties
  in het leven, verslaafd zijn is een ziekte!
  Domme provocerende Youp van het Hek ,dan maar hopen dat dit klein miezerig
  mannetje in elkaar zakt op het podium en voor eens en altijd zwijgt…🚑

 7. jomari

  Youp’s column slaat zoals altijd de spijker z’n kop, zoals gewoonlijk.

 8. anonymous

  Hoor wie het zegt….

 9. Erwin

  @Ach Ik hoop dat hij dat niet doet en dat jij tot inzicht komt dat dit een doodsverwensing is met maximaal twee jaar gevangenisstraf. Fijne dag verder.

 10. Ties

  Peter van der Vorst, leugenaar / #NPO Kijker#:

  Hahahahaha, jij bent veel te voorspelbaar! Heb je geen eigen mening ofzo?

 11. Ach

  @Erwin….ach jongetje wil je ook meepraten
  dom dat je bent ,
  een dood verwensing door medisch falen
  strafbaar..?😰

 12. Criticus

  Youp, je bent ’n kanjer!

 13. Misutoria

  @Erwin, je hebt de prijs gewonnen van ‘het laagst begaafde mens’.
  Wat een reactie…. Krankzinnig

 14. Timo

  @Misutoria Even opletten hoe het gaat met je interpunctie. Die puntjes aan het eind van een zin worden alleen gebruikt door mensen met een paar hersencellen te weinig.

 15. HBaz

  Een hip Thierry Baudetbaardje.

 16. jos

  Youp was vroeger best grappig, nu vooral een zeurende oude kneus.

 17. Hans

  @Timo,Daarnaast wordt het beletselteken gebruikt om een plotselinge onderbreking of een lange pauze weer te geven. Het beletselteken kan bijvoorbeeld spanning suggereren,
  Het beletselteken wordt ook gebruikt ter afbreking van onvolledige opsommingen. Het woord enzovoort of de afkorting enz. is evenwel gebruikelijker aan het eind van een onvolledige opsomming.

 18. Bennie

  Ik vind hem eigenlijk een beetje treurig, die Youp van ’t Hek.

  Jarenlang mensen afzeiken in theatershows en columns, en dan nu je pijlen op een sensatiebeluste RTL-directeur richten.

  Wat nog meer jammer is: de oproep in een krantencolumn tot iemands ontslag. In dit geval geen minister of directeur met een topsalaris, maar een perschef die ook maar moet vertellen wat zijn baas wil dat hij zegt.

 19. Timo

  @Hans Interpunctie bij jou ook niet bekend. Je bent verder niet goed.

 20. Pipo

  @Timo Ga je moeder neuk.n met je
  Interpunctie ,gek dat je bent……………

 21. Henk

  Youp en Peter beiden terugtreden lijkt me beter.Heb niet veel met deze hypocriete schreeuwerds.

 22. Cobweb

  Youp is altijd een engerd geweest, dus waar heeft hij het over.

 23. Roos

  Youp is natuurlijk echt heel erg goed en weet heel precies de pijnplekken te raken bij gladde hypocrieten zoals Peter van der Vorst met zijn eeuwige zwaar vermoeide ogen.

 24. tito

  Heb dit toch al vaker gezien, meneer Youp, en natuurlijk is die P.vd Vorst een glad, vies , niet deugend commercieel mannetje. Er lopen er nogal veel van rond in de tv wereld, zelf niets kunnen, maar er daardoor op gebrand zijn anderen met meer talent en lef kapot te maken, ze denken dat dat creatief is, dat is echt zielig. Anderen de grond in trappen, en denken dat jij daardoor iets bent. Denk bijvoorbeeld aan die verwende ellendige zoontjes van bekende familie. Uitvreters die niets kunnen, en retedom zijn. En maar proberen anderen stuk te maken en er tegelijkertijd van te profiteren. En de pers: die vindt het prachtig. Zo dom. Schrijf daar eens over, Youplul.

 25. Darius

  @Tito, Youp deugd zelf ook niet. Die verafgood ook de verkeerde mensen.

 26. J. Bloemheuvel

  Wanneer Youp dat zegt moet dat als een compliment on de oren klinken voor een fatsoenlijk iemand.
  Youp is voor, mij althans, de verpersoonlijking van een eng links, best wel zielig, mannetje.

 27. Ron

  Heerlijke column weer van Youpje. Spot on zoals zo vaak.

 28. Sjaak

  Youp, das war einmal

 29. Dennis

  Als jet het fragment terug kijkt ziet je dat Peter hele rare trekjes in zijn gezicht doet. Alsof hij net gesnoven heeft.

 30. Bob

  Ik heb Youp niet nodig als opiniemaker. Ik heb mijn eigen moreel kompas, en die wijst naar een andere richting dan die van deze cabaretier. Het is overduidelijk dat deze man op zijn retour is.

 31. Kijk

  Peter van der Vorst is natuurlijk ongeloofwaardig. Na Gijs van Dam, Job Gosschalk, MeToo en de misère rondom hulp-tv waren er toch interne richtlijnen bij RTL. En zeker als producent wist hij dat het genre draait om het voor lul zetten van jonge, domme, aandachtsgeile, gespierde mensen. Dat je een dronken jongen aanmoedigt om naar boven te gaan is ziek. Een aangerand meisje laten meedoen aan een programma dat draait om conflicten over s eks en liefde, is nog zieker. Van der Vorst gebruikt zijn ontwetendheid als excuus, terwijl hij weet dat onder tijdsdruk bij reality reacties worden uitgelokt en gestimuleerd.

 32. gp72

  Als je nu toch aan het critiseren bent, richt je dan eens op de lui die hun beroep ervan maken om zelf niets te doen en met het zo hard mogelijk vernietigen van anderen proberen zelf beroemd te worden. Vaak zijn dit ook mensen die van bekende komaf zijn , maar ze kunnen niets. Het gevolg zijn heel geestelijk zieke mensen die over lijken gaan . De pers pakt dit niet goed op.

 33. sukkel

  Youp je bent weer geweldig vooral dat zeulen met verslaafden lag ik van in een deuk

 34. Sven L.

  Ik vraag me oprecht af of mensen ook nog zoiets als ‘eigen verantwoordelijkheid’ kennen, of ben ik daar te ouderwets in?

  Die meid had zichzelf nooit moeten aanmelden met haar geschiedenis. En ze had zichzelf niet in coma moeten zuipen. Scheelt een hoop ellende.

 35. Jur

  Youp is een gevaarlijk extreemlinks mannetje.

 36. Lariekoek

  Ja Youp, ik denk dat Peter vd Vorst die junk wel echt wilde redden. Niet iedereen heeft een dubbele agenda. En Peter mag ook een baard hebben; Willem Alexander en jij kunnen hem dat niet verbieden!

 37. René

  De winterkleding kan weg. Geen vorst deze kerst!

 38. J. Bloemheuvel

  Ik vind persoonlijk, dat Youp een linkse brulaap en een humorloos verzuurde linkse heraut van ongekend lage klasse is.

 39. Suzy Wang

  Hahahaha youpie. Ik ook!

 40. Lies

  Noemt hij nou Peter een commerciele engerd? Kijk ff in de spiegel Youp? En loop een weekje mee bij het leger des heils?

 41. BRAAK

  Klopt Joep, maar het zal zijn ondergang woorden.

 42. J. Bloemheuvel

  Ouwe Youp is volgens mij een oude
  verzuurde linkse brulaap.

 43. Paut Pielusma

  Zo te lezen werkt Joep elke morgen keurig zijn liter schoonmaakazijn naar binnen.
  Tjonge jonge wat is die bemoeizuchtige man verzuurd.

 44. Ben

  Petertje is veel te licht!! En heeft zijn eigen politiek correcte agenda er doirheen gedrukt. Ook hij gaat ten onder aan t anti zwarte pietensyndroom. Hoe dom kun je zijn om meer dan 80% van ned weg te zetten als rascisten. De rekening komt vanzelf. En ook petertje wordt uitgekotst!! Nu nog iemand die in t kutprogramma the voice openlijk zw piet is is dat ook.klaar!!! Wat een fakeprogramma is dat al jaren zeg. En dan met dat vieze ventje lillietje. Iiiiiiiiieeeeeekkkkkk!!! Dat is nog erger als de hele familie dries roelvink bij elkaar.
  Gaat de andere juryleden ook infecteren. Wie gaat er nu met goed fatsoen naast deze griezel zitten zeg!!!

 45. BRAAK

  Hij heeft helemaal gelijk!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.