Blue Circle reageert: ‘RTL heeft ook fouten gemaakt’

Geplaatst op wo 27 nov 2019 om 9:00

De relatie tussen tv-producent Blue Circle en zusterbedrijf RTL zit in zwaar weer. Na zes jaar heeft RTL het tv-huis gedumpt als producent van zijn talkshow, onlangs werd Jan Houdt Hoop gestaakt vanwege het hoge baggergehalte en nu is er één grote puinzooi ontstaan rondom de verleidingsshow De Villa. RTL heeft maandag gesprekken gevoerd met deelnemers van het programma en Peter van der Vorst is zich ‘rotgeschrokken’. Hij wijst met een boze vinger naar de rol van Blue Circle.

Blue Circle-baas Georgette Schlick wijst in een reactie op de gezamenlijke verantwoordelijkheid. “Inmiddels hebben wij samen met RTL met de betrokken kandidaten gesproken en is duidelijk geworden dat er fouten zijn gemaakt. Zowel bij ons als bij de zender“, zegt ze.

Het lijkt erop dat Schlick het hier heeft over wat Peter R. de Vries gisteren aan het licht bracht in Boulevard. Volgens hem heeft RTL Blue Circle aangemoedigd om meer spanning en seks uit te lokken bij de kandidaten van De Villa.

Schlick benadrukt dat Blue Circle geen kwaadaardig bedrijf is. “Het mag duidelijk zijn dat wij als producent nooit de intentie hebben gehad een programma te maken waarbij wij deelnemers beschadigen.

Ze is behoorlijk geschrokken van de huidige mediarel. “Wij zijn enorm geschrokken van alle reacties naar aanleiding van het RTL5-programma De Villa.

Op verzoek van Blue Circle en RTL is een onafhankelijk onderzoek gestart. Los van de uitkomsten van dit onderzoek voelen wij ons verantwoordelijk voor de situatie waarin een aantal kandidaten is terecht gekomen. Wij bieden hiervoor onze oprechte excuses aan en doen er momenteel alles aan om hen te helpen.

De Villa heeft seksueel grensoverschrijdend gedrag uitgezonden op televisie. De woede van Van der Vorst gaat echter over wat er maandagavond aan het licht is gekomen tijdens gesprekken met kandidaten. Wat zij gezegd hebben over wat er gebeurd is tijdens de opnames is op dit moment nog onduidelijk.

Lees ook:
RTL stopt met verleidings-tv, Villa-makers op non-actief (gisteren)
Wat verzwijgt Peter van der Vorst over De Villa? (vandaag)
RTL zette Blue Circle onder druk: ‘We willen meer seks!’ (vandaag)

Foto: RTL
33 Reacties op “Blue Circle reageert: ‘RTL heeft ook fouten gemaakt’”


 1. Eric

  RTL is en blijft eindverantwoordelijk. RTL heeft “de tent” niet op orde.

 2. ”VeronicaDoet@?....Beter!“;

  668.000. Waar blijven de kijkcijfers?

 3. RTL - Smaken verschillen

  Wat was van Basten dan eerlijk als je het vergelijkt met hypocriet en leugenaar PvdVorst

 4. potmeter

  Ik wilde reageren op de huigelachtige houding van rtl zij wisten terdege wel van het hele gebeuren,
  Want als er niet gereageerd was zoude zij het gewoon blijven uitzenden,
  Zij hebben als motto LIEGEN,BEDRIEGEN EN MANUPILEREN.

 5. HEE MEN

  Nee hoor RTL is nooit fout geweest, heerlijke zender! vernieuwend fris, jong , uitdagend maar nooit extreem plat Kijk elke avond. naar hun kwaliteit programma`s en mijn vrouw kijkt de hele dag, zij is ook fan van het eerste uur
  Maar mijn lievelings programma is Hotter than you daughter, geweldig gewoon, en mijn vrouw heeft na zo`n programma altijd zin, en nooit hpoofdpijn,
  dus ook goed voor voor de mannelijke potentie !

 6. AD roddelkrant

  Peter is het huichelen nog niet verleerd.

  Wat een hypocriet. Het zal je baas maar zijn. Brrrrr

 7. Marcktv

  Zet dom volk bij elkaar, geef ze alcohol, een zwembad en camera’s en de opgespoten lipjes en tattoo spierbundeltjes gaan los om beroemd te worden…zet ze bij Twee voor Twaalf en ze kunnen geen vraag beantwoorden…

 8. N

  Peter bood zijn excuses aan in BOOS,
  Blue Circle niet. Als dat programma van hofman op YouTube verschijnt willen ze je kop zien rollen.

  Het gaat niet om de waarheid, het is politiek geworden.

 9. HEE MEN

  ben bang dat mijn geliefde zender gedegradeerd gaat worden, en veel kijkers gaat verliezen, Dat mag niet gebeuren hoor !

 10. Josh

  Ben eigenlijk wel benieuwd wie bij BC de UP en eindredacteur op dit programma waren.

 11. Tortilla

  “Het mag duidelijk zijn dat wij als producent nooit de intentie hebben gehad een programma te maken waarbij wij deelnemers beschadigen.”

  Geloof je het zelf? Álle realityprogramma’s beschadigen mensen, íédere deelnemer wordt opgestookt. Ik ken mensen die in de crew van realityprogramma’s werken en die zeggen tegen al hun familieleden en vrienden dat ze nooit, maar dan ook nooit moeten meedoen aan zulke programma’s omdat je 100% genaaid wordt.

 12. Robert

  Komt er nog een bericht over de hondenopvang van Kluivert, dat vond ik wel interessant gisteren bij Jaap.

 13. Zomaar een persoon

  @Robert – Ook al gemaild aan MC. Maar misschien heeft MC de uitzending van Opgelicht nog niet gezien. :)

 14. Peter Wingender

  Het is inherent aan het type programma. Met alle alcohol zo openlijk in beeld een explosie mengsel überhaupt. De producent is eind-verantwoordelijk en had tegengas moeten geven. RTL was dom om het op deze manier uit te zenden.

 15. Maria

  Bij Big Brother konden wij naar een paar bewegende lakens kijken. Was dit ook op verzoek?

 16. vanenburg

  Ik kan me voorstellen dat je je rot schrikt als je een stel geile jongeren op een tropisch eiland loslaat en ze gaan zowaar n**ken. Daar zou ik ook van schrikken. Wat een stel hypocrieten.

 17. Maria

  Wij zijn geschrokken van de reacties, kennelijk niet van wat er gebeurd is….

 18. Dennis

  Je weet als kandidaat toch waar je aan mee doet?

  Laag opgeleide jongeren die bekend willen worden

 19. Johanneke van Es

  Gel*l van zowel RTL als Blue Circle. Hoe lang werkt V,d, Vorst al bij de tv? Dan weet je toch dat er achter de scharmen van dit soort baggerprogramma’s volop met de kandidaten wordt gemanipuleerd om tot de meest spectaculaire beelden te komen? Laat verder de alcohol rijkelijk vloeien en zet er achteraf een handige video-editor op die met slinks plak- en knipwerk het verhaal nog een beetje verder oppept en voila…

 20. Victor Klootwijk

  @Dennis Ik ben bang dat veel kandidaten niet weten waar ze aan mee doen. Alleen kandidaten met de hersens van een garnaal worden geselecteerd. Net genoeg denkvermogen om aan hun geslachtsdeel te denken. RTL gebruikt deze morronen, en wij smullen ervan.

 21. Abdul

  Georgette is de nieuwe pooier geworden van RTL.

 22. Henk

  Nu niet gaan doen alsof alleen in het buitenland rare dingen gebeuren.

 23. Ron

  Natuurlijk heeft RTL fouten gemaakt. Ik was het dan ook volledig eens met de spijker die Peter R. de Vries gisteren op de kop sloeg in Boulevard. Het is allemaal erg hypocriet. En dat Peter van der Vorst nu pas ingrijpt getuigt niet echt van snelle daadkracht. Dat had na het skippen van De Villa gelijk moeten doen, het tijdelijk stoppen van Temptation Island en de rest.

 24. Bart

  Dat juffrouw Schlick nog steeds in de media rondloopt en ook nog eens al directeur is misschien wel de allergrootste fout. Ook al krijg je de opdracht van een zender, een vrouw als Georgette Schlink moet dit soort programma’s helemaal niet willen maken.

 25. jan

  georgette slik haha

 26. aldus

  RTL heeft ingegrepen naar aanleiding van de gesprekken die zondagmiddag door Blue Circle zijn gevoerd met een aantal kandidaten. Aangezien niemand weet wat daar op tafel gekomen is, is al het gespeculeer hierboven dus zoals altijd mensen die menen iets te moeten zeggen/weten maar geen flauw idee hebben waar het over gaat.

 27. Kijk

  Je kan geen talkshow maken, geen Geordie Shore rip-offs en geen Voxpop. Tijd voor ontslag van de directeur?

 28. Trudy

  Pure Pooiers TV dat RTL

 29. Caramba

  Ik weet nog wel een aardig tv format. Het heet Moddergooien op een Zinkend Schip.

 30. Fred

  Blue Circle = Fremantle = RTL Group. Dus de ene dochter van de RTL Group beschuldigt de andere dochter van de RTL Group :-) :-)

 31. BRAAK

  Dat de duivel je mogen halen van der Vorst!!!!

 32. Fons

  Blue Circle heeft blijkbaar nooit aan zelf reflectie gedaan…..
  Als B C cq de mensen die in de montage grensoverschrijdend materiaal zagen, hadden ook kunnen zeggen dat dat niet kon worden uitgezonden, ook al had de verantwoordelijke vanuit RTL dat gewild.
  RTL heeft fouten gemaakt maar de programmamaker cq de redactie had moeten ingrijpen en dat is niet gedaan. Blue Circle laat weer zien dat ze pulp maken.

 33. FlyingLotus

  Als je geile programma’s wil, dan moet je bij Blue Circle zijn. Iedereen doet het ook met elkaar voor inspiratie.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.