Peter van der Vorst: ‘Youp kan niet tegen kritiek’

Geplaatst op zo 11 feb 2018 om 9:30

Het is evident dat Youp van ’t Hek niet tegen kritiek kan nu hij De Kwis heeft afgezegd vanwege een meningsverschil met Paul de Leeuw. Dat vindt RTL-ster Peter van der Vorst, laat hij weten op Twitter. De Leeuw sprak Van ’t Hek aan op zijn column waarin hij het gebruik van woorden als ‘pisnicht’ verdedigt. “Ah gossie, Youp van ’t Hek blijkt niet tegen kritiek te kunnen en wil graag homo’s ‘pisnicht’, ‘poot’ of ‘flikker’ kunnen blijven noemen, ‘want zo geleerd van m’n vader’.

Van ’t Hek schreef die gewraakte column vorige week. Toen twitterde Van der Vorst al: “Goed hè dat Youp van ’t Hek het allemaal maar durft te zeggen hoor… Rapper Boef is er niets bij. Beiden net zo dom. Pijnlijk en respectloos (ook naar alle lieve Amsterdammers).

Na de kritiek van De Leeuw verdedigt Van ’t Hek het gebruik van woorden als pisnicht deze week wéér. “Hij verdedigt keer op keer dat je homo’s zo mag noemen. Zonder spoortje humor. Kan normaal best om Youpie lachen hoor. Hier slaat ie de plank flink mis.”

Maar homo’s noemen elkaar toch ook wel eens pisnicht? “Vergelijk het bijvoorbeeld eens met het gebruik van het woord neger. Door sommige mensen met een donkere huidskleur ook nog trots gebruikt, maar da’s wat anders dan wanneer blanke mensen hen ermee aanduiden.

Als anderen het gebruiken is het eerder een scheldwoord, legt Van der Vorst uit. “Een scheldwoord is een scheldwoord. Sommige dingen zijn niet ‘normaal’. Ik wil niet dat mijn zoon leert dat je deze scheldwoorden kunt gebruiken om homo’s aan te duiden.

Foto: RTL
54 Reacties op “Peter van der Vorst: ‘Youp kan niet tegen kritiek’”


 1. Telstar

  Gay’s “dekken” elkaar altijd….

 2. Martini

  Youp is ook een uitgerangeerde grappenmaker.

 3. Wollter

  Peter heeft echt geen idee van hoe het normale volk praat. Treurig.

 4. Zondag

  Peter huillie huillie huillie

 5. Zondag

  Alleen de VI kwallen mogen van alles gillen van RTL

 6. Appelsap

  Moe word je van die RTL kliek

 7. Marianne

  Ach, je weet wie het zegt. Youp staat er niet om bekend genuanceerd te zijn sinds het gebral over de Buckler drinker. Al zou ik net als Youp blij zijn als Paul werkloos zou worden. Maar Paul kan bijna alles doen en zeggen. Er is altijd weer iemand die zijn hand boven zijn hoofd houdt.

 8. Ellen

  Go Peter!

 9. mark2

  maar feit blijft dat youp inderdaad niet tegen kritiek kan. alles moet gaan zoals hij het wil. Als je zelf zo vaak mensen op de korrel neemt, mensen op hun plek zet en aanvalt, moet je zelf ook een keer kunnen incasseren. dat is wat deze man zo uitgerangeerd maakt.

 10. J

  Van der Vorst insinueert dat Youp alle homo’s pisnicht wil noemen….. En Van t Hek heeft nu al zo vaak uitgelegd dat hij alleen enge valse nichten zo noemt.
  Zoals Albert Verlinde. En vd Vorst ook denk ik ….

 11. martien

  Weet je van ’t Hek (ook nog eens een paar ton subsidie opstrijken die huichelaar) kan niet zonder vloeken en smeriger schuttingwoorden. En het brave publiek dat bang is om er niet bij te horen lacht dan maar. Echte humoristen dat waren Sonneveld, Hermans, Kan, Finkers. Die hadden dat ordinaire geschreeuw en platte humor niet nodig om het publiek te vermaken

 12. David

  Peter pisnicht!

 13. Wolter

  Alleen heeft Paultje de Leeuw 30 jaar lang mensen mogen afzeiken op tv

 14. Willem

  Gaat de verkeerde kant op in dit land. Je mag nix meer zeggen.

 15. achtmet

  het zijn allebei schreeuwlelijkerds ,zowel Y

 16. Papegaaitje leef je nog

  Ik moet altijd een beetje braken als ik Peter zie.

 17. 020Nick

  Gaat eindelijk de goede kant op in dit land.
  Wil je een homo aanspreken, dan vraag je naar zijn naam. En da’s geen flikker, pisnicht of poot.
  Lijkt mij niet zo moeilijk te begrijpen.

 18. achtmet

  het zijn allebei schreeuwlelijkerds ,zowel Youp en niet te vergeten D.kke Paul ,de opperschreeuwerd

 19. Bart

  Die bekende Nederlanders moeten eens ophouden met gelijk dat getwitter. Dan heeft hij Youpie niet zo goed begrepen. Peter is een van de mensen die er voor strijd dat homo’s als normaal gezien gaan worden. Ondertussen is houd hij samen met medestanders binnen het wereldje het kleine subwereldje (met eigen uitgaansgelegenheden, clubjes, sportscholen/clubjes en praatgroepjes) van homo’s in stand en staat hij achter initiatieven als de gaypride waardoor het nooit als normaal gezien gaat worden.

  De meerderheid van de homo’s zul je daar niet aantreffen en staan niet achter dingen als de gaypride. Dat werkt juist averechts. Iemand die homo’s niet accepteert zal er na het zien van de gaypride niet ineens anders over denken. In tegendeel! Die meerderheid gaat gewoon op in de normale wereld en worden ook als normaal gezien. Zij hebben nooit ergens last van. Echter zijn alle eerder genoemde dingen er al en is het al zo bepaald. Jammer want zo komt die acceptatie waar ze zo naar verlangen er nooit.

  Youp laat juist zien dat hij het wel accepteert en gebruikt deze woorden echt niet dagelijks om een homo aan te duiden. Dat moet je natuurlijk in een bepaalde context zien van een column of plaagstootjes. Het gebruik van het woord homo alleen al. Hierboven gebruik ik het om iets uit te leggen maar normaal gesproken nooit. Je bent toch gewoon een mens? Of erger LHBTI gemeenschap. Ook als je overal etiketje op gaat plakken en vindt dat je bij een aparte gemeenschap hoort dan gaat wederom die acceptatie er nooit komen. Ga meer op in de normale wereld. Dat zal misschien even wennen zijn voor veel mensen maar je zal zien dat dat uiteindelijk meer geaccepteerd zal worden dan je denkt. Wees open, eerlijk en duidelijk.

  Ook weer pijnlijk duidelijk geworden dat Peter een van de mensen is die denkt dat Nederland op houd als je Amsterdam uitrijd.

 20. Annoniemus

  Haatbaard homo Petertje moet ook weer ff wat uit braken !!

 21. Uuuh

  Twee uitgerangeerde KLEINkunstenaars met grachtengordelroos.

 22. Bep

  Ik stel voor om Youp met pensioen te sturen,de hele Rtl kliek ontslag te geven en een nieuwe frisse start te maken. Wat een volk.

 23. SOLANGE

  De dames dekken elkaar !!!!

 24. ali

  Peter ga lekker de kont van je vriendje aflikken . vuile pisnicht . kijk naar oude beelden van Paul de Leeuw terug.

 25. ali

  Peter ga lekker de kont van je vriendje aflikken vuile pisnicht . kijk naar oude beelden van Paul de Leeuw terug.

 26. Erland Erdogan

  Zelfs ik vind Peter helemaal niks. Een talentloze kruiper.

 27. Klare taal

  Ik word dagelijks aangesproken op m’n lengte met allerlei woorden waaronder ook niet vleiende maar dat glijdt gewoon van mij af,het zegt meer over hen dan over mij.
  Bij pisnichten en hypocriete moreel ridders is dat anders die gaan vol op het orgel hoeveel onrecht hen word aangedaan.Ons land lijdt aan vertrutting en daar gaan ik dus niet aan mee werken,al die TV mannetjes en pisnichten die vooral praten over anderen maar owee als ze zelf aan de beurt zijn

 28. Zo zit het

  Inderdaad, die anale hypocriete morele stampridders kunnen niets meer hebben. Het gewone volk heeft geen moeite met ze, zeggen ze altijd. Maar in hun hart vinden ze het absoluut geen normale mensen. Met name de relnichten oftewel pisnichten daar is een groot gedeelte van de bevolking al lang klaar mee. Weg met die PdeL, maar zeker die Gordon, verschrikkelijk. En Peter moet zijn mond houden. Ben absoluut geen fan van Youp, maar in dit geval heeft hij groot gelijk.

 29. op naar maandagavond..20.30 ...RTL7

  daar hebben we de huiler van RTL weer,
  meneer is op z”n p.kkie getrapt,
  t is precies wat rene aan de tafel bij VI aan de tafel zei…..
  petertje doet altijd overal om lachie, al ist ook nog zo stom,
  maar….kom niet met t woord H, …t woord
  H
  dan schiet ie in de krimp,
  dan komen ze aan hem,
  ooooooo, dan gaat petertje huilie huilie huilie,

  peter ,,,,maak vandaag iedereen blij,
  en kom NOOIT meer op tv,

 30. op naar maandagavond..20.30 ...RTL7

  ben zelf geen fan van van youp,

 31. Yup

  Klare taal
  Sun 11 Feb 2018 om 10:35
  Het gaat er om dat mensen zoals Youp een voorbeeldfunctie hebben.
  Maar Youp is een typisch Vara graaiertje.
  Hij doet alles voor geld.
  Ik neem toch aan dat Youp in de dark room andere taal gebruikt

 32. Wijskijker

  Petertje voelt zich weer geroepen om de hoeder van de gaycommunity te spelen.
  Youp heeft gewoon gelijk als hij die valse vetklep van een Albert Verlinde een pisn icht noemt.
  Aangezien hij vervangen is door roddeltee f Petertje – dus ook een pisnich t- kan hij niet anders dan zo reageren.
  .
  En tot mijn schrik lees ik dat Petertje Pisnich t ook een kind heeft?!?
  Wat erg voor dat jochie. Geen biologische ouders en dan ook nog moeten opgroeien in een vreemd heaumeau gezin.
  Triest.

 33. animo

  Of het woord kan of niet kan vechten ze maar uit ik ben geen Amsterdammer ,ik vind het laf van Youp om niet naar de kwis te gaan ,als je elke week pittige columns schrijft moet je ook een kerel zijn om kritiek te ontvangen bij Paul kan hij alles zeggen zo kleinzielig is hij ook niet.

 34. Annet

  Peter doe niet zo zielig en scheer die vreselijke baard af, je ziet er niet uit.
  Youp kan juist goed tegen kritiek maar heeft geen zin in een gay slangenkuil van treurige homo’s die zich bij elke scheet gediscrimineerd voelen. Doe ff normaal, Youp is geen homohater daarvoor moet je elders zijn, zeg maar datgene wat jij en je gekwetste collega’s omzichtig uit de weg gaan vanwege de doodsbedreigingen die je dan tegemoet kunt zien. Je weet precies wie je moet aanpakken lafaard die je bent.

 35. bruinwerkers

  Hier wordt wederom bewezen op welke schandelijke manier de rtl inteelt club elkaar dekt.

 36. René

  Youp morgen bij VI als Yip?

 37. De Leukste Thuis

  “Ik wil niet dat mijn zoon leert dat je deze scheldwoorden kunt gebruiken om homo’s aan te duiden.”

  Stel je voor zijn “zoon” zou zijn eigen “vader” beledigen…

 38. Peter de Egoist

  Peter is een valse pianist ga lekker janken met die arrogante kop van je.

 39. ano@niem.nl

  Ik heb het hele verhaal gelezen. Youp heeft niet zo veel verkeerd gezegd of gedaan.
  maar ach, Youp zei ook nog iets over directeurtje Erland en ja dan moeten RTL hem ook wel bashen.

 40. Hanibal

  Homo’s onder elkaar zijn nog erger dan Marokanen en hetero’s bijelkaar.

 41. cremedelacreme

  Wat word er gedaan met al deze reacties? Gaat de maatschappij hierdoor ten onder en ligt de tvwereld op zijn reet?

 42. Anonymouse

  Hele volksstammen vinden het ranzig of vies dat je uberhaupt een kind hebt Peter. Maak je daar eens druk om…

 43. Urnust

  Ach laat Petertje lekker,onze giebel tante van rtl. Amsterdamse gekkies zijn het.

 44. Momo

  “Neger” is niet hetzelfde als “nigger”.

 45. Marko Jablan

  @Bart: grotendeels eens met je, behalve bij …
  GayPride: voor de jongens, die wij door hun coming out begeleiden, is zoiets wel belangrijk. Een dag lekker jezelf zijn in de overtreffende trap. Daarom gaan wij er met die jongens en hun ouders wel heen. Bovendien helpt deze zichtbaarheid. Zonder die ene dag per jaar zouden minder mensen weten wat het inhoudt en krijg je meer reacties zoals van Michiel hierboven. Alleen al de foto’s helpen om het gesprek aan te gaan. Normaal is relatief. Als homo blijf je een minderheid.

 46. BRAAK

  Enge nicht donder van de buis af.

 47. Lesley

  Peter van der Vorst is zelf de grootste pisnicht! Hij zou meer respect moeten tonen voor een cabaretier van Youp’s niveau. Een cabaretier die het al over poten en flikkers had toen Petertje nog niet eens een vunzige gedachten van z’n vader was!

  Wat een geneuzel! Flikker toch op jonguh!

 48. Anna

  Youp van t Hek schrijft iedere week weer een zure column en nu wordt hij er op aangesproken en zegt meteen zijn deelname aan ’n programma af. Slap.

  Paul de Leeuw is zeker niet de aangewezen persoon om Van t Hek hier op aan te spreken, maar dat maakt Van t Hek’s redenering niet minder krom en respectloos.

  Het zijn scheldwoorden die ook nog eens betrekking hebben op iemands geaardheid.

 49. Bart

  @Marko Jablan Omdat iets altijd op de zelfde manier is gedaan wel dat niet zeggen dat het de juiste manier is. De Gaypride is best een leuk feest maar het schiet natuurlijk wel heel erg zijn doel voorbij. Het is mooi om te laten zien aan de rest van de wereld dat het hier kan maar het draagt geenszins bij aan de de acceptatie hier in Nederland. Iemand die een hekel heeft aan homo’s zal niet om zijn na het zien van de gaypride. Je hebt het over je zelf zijn. Het zou goed zijn als iedereen zich zelf is en blijft na dat ze er voor uitgekomen zijn. Echter gaan bepaalde homo’s zich dan ineens gedragen als een homo. Elkaar na apen en maniertjes kopiëren en aanleren.

 50. Bert

  Youp zijn columns zijn steengoed. Hij houdt mensen een spiegel voor. Natuurlijk kan Youp tegen kritiek, hij heeft geen zin in de kliek van selectief verontwaardige st*kkers die hem aanvallen terwijl de racisme en haat uit een andere hoek waait en die ze niet benoemen omdat het schijtlaarzen zijn,

 51. Mart

  Ach Bert toch. Youp zit deze keer fout maar kan dat niet toegeven. Je noemt een vrouw geen schiethoer, een homo geen pisnicht en iemand met down geen mongool. Dat heet beschaving en er zijn andere woorden genoeg om pijnlijke kwesties te bespreken. Punt

  .

 52. Mark

  Youp heeft de column van komend weekend al in zijn hoofd. Zal wel voornamelijk over Peter van der Korst (of hoe zal hij ‘m noemen?) gaan. De woorden pisnicht en fatsoendominee zullen ook weer vallen.

 53. Mark

  Youp heeft de column van komend weekend al in zijn hoofd. Zal wel voornamelijk over Peter van der Korst (of hoe zal hij ‘m noemen?) gaan. De woorden písnicht en fatsoendóminee zullen ook weer vallen.

 54. Poenwasi

  Zo, en wat zijn we weer allemaal fatsoensrakkers. Paul d.l. Krijgt weer alle steun uit de bekende hoeken. Nou, ik weet er nog 1 voor al die fatsoensrakkers.

  http://www.zideo.nl/playzideo/6b3465596e6c5a70

  Kijk hier maar naar onze eigen Paul d.l. Omroep VARA heeft het weggehaald van YouTube, maar na enig zoek werk vind je de link. Ben benieuwd wat de tafelprostituees van RTL , dwdd,tan, hiervan vinden. Wat je ziet valt het woord pisnicht in het niet.
  Youp gewoon doorgaan, niks van aantrekken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.