Peter van der Vorst: ‘Youp kan niet tegen kritiek’

Het is evident dat Youp van ’t Hek niet tegen kritiek kan nu hij De Kwis heeft afgezegd vanwege een meningsverschil met Paul de Leeuw. Dat vindt RTL-ster Peter van der Vorst, laat hij weten op Twitter. De Leeuw sprak Van ’t Hek aan op zijn column waarin hij het gebruik van woorden als ‘pisnicht’ verdedigt. “Ah gossie, Youp van ’t Hek blijkt niet tegen kritiek te kunnen en wil graag homo’s ‘pisnicht’, ‘poot’ of ‘flikker’ kunnen blijven noemen, ‘want zo geleerd van m’n vader’.

Van ’t Hek schreef die gewraakte column vorige week. Toen twitterde Van der Vorst al: “Goed hè dat Youp van ’t Hek het allemaal maar durft te zeggen hoor… Rapper Boef is er niets bij. Beiden net zo dom. Pijnlijk en respectloos (ook naar alle lieve Amsterdammers).

Na de kritiek van De Leeuw verdedigt Van ’t Hek het gebruik van woorden als pisnicht deze week wéér. “Hij verdedigt keer op keer dat je homo’s zo mag noemen. Zonder spoortje humor. Kan normaal best om Youpie lachen hoor. Hier slaat ie de plank flink mis.”

Maar homo’s noemen elkaar toch ook wel eens pisnicht? “Vergelijk het bijvoorbeeld eens met het gebruik van het woord neger. Door sommige mensen met een donkere huidskleur ook nog trots gebruikt, maar da’s wat anders dan wanneer blanke mensen hen ermee aanduiden.

Als anderen het gebruiken is het eerder een scheldwoord, legt Van der Vorst uit. “Een scheldwoord is een scheldwoord. Sommige dingen zijn niet ‘normaal’. Ik wil niet dat mijn zoon leert dat je deze scheldwoorden kunt gebruiken om homo’s aan te duiden.

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen