Peter van der Vorst: ‘Blue Circle beschadigt RTL’

Geplaatst op vr 29 nov 2019 om 9:20

Peter van der Vorst vindt dat Blue Circle zijn RTL beschadigd heeft door onethisch te werk te gaan achter de schermen van het RTL 5-programma De Villa. Dat zegt hij in het programma #BOOS van Tim Hofman. Van der Vorst heeft nu twee keer publiekelijk gereageerd op de aanranding bij De Villa: voordat hij dinsdag veilig en voorbereid zijn ‘kapot geschrokken’-verhaal deed voor de camera van zijn eigen RTL Nieuws en nu, werd hij overvallen door de camera van Hofman.

Moedig stond Van der Vorst de presentator te woord. Aangezien hij niet was voorbereid op dit gesprek, liet hij zich nét iets pittiger uit over zusterbedrijf Blue Circle. “Ik ben me kapot geschrokken, Tim, wat daar gebeurd is. Er zijn echt schokkende dingen gebeurd op locatie. Ik vind dat de makers van Blue Circle enorm over hun ethische grenzen zijn heen gegaan. Wat ik heb gehoord, vond ik verschrikkelijk. Dit is het allerslechtste wat je kunt doen als maker.”

De programmadirecteur van RTL wijst behoorlijk met de vinger naar Blue Circle. “Feit is dat zij grote missers hier hebben gemaakt en dan druk ik het zwak uit, waarbij mensen die hier betrokken bij zijn geweest grote schade van ondervinden en waarbij wij als RTL door beschadigd zijn. Dit is een major fuck up, als ik het nog aardig zeg.”

Nee, dit is niet grappig. Dit is misselijkmakend. De mensen die dit van tevoren hebben moeten beoordelen, hebben daar enorme fouten gemaakt en staan nu op non-actief.

Waar Van der Vorst daadkrachtig en geloofwaardig overkwam voor de camera van #BOOS, wist Blue Circle zich geen houding te geven. Hofman deelde het productiebedrijf een enorm plakkaat met daarop de tekst ‘Wij kijken rustig toe bij aanranding’ uit.

Van der Vorst: “Ja, maar nogmaals: dat is hun verhaal. Hier sta ik voor.”

Feit is wel dat Van der Vorst direct strenge maatregelen heeft genomen na de ophef over De Villa, de media te woord staat én openhartig is. Dat was een paar jaar geleden wel anders toen voorganger Erland Galjaard het RTL-fort sloot ten tijde van de hulp-tv-rel, ook over programma’s van Blue Circle.

Lees ook:
RTL stopt met verleidings-tv, Villa-makers op non-actief (dinsdag)
Wat verzwijgt Peter van der Vorst over De Villa? (woensdag)
RTL zette Blue Circle onder druk: ‘We willen meer seks!’ (woensdag)
‘Peter van der Vorst poseert als morele wedergeboorte’ (woensdag)
Blue Circle reageert: ‘RTL heeft ook fouten gemaakt’ (donderdag)

De aflevering van #BOOS kunt u hier bekijken:

Foto: RTL
23 Reacties op “Peter van der Vorst: ‘Blue Circle beschadigt RTL’”


 1. Peter vd Vorst - leugenaar

  Peter beschadigd alles wat men TV noemt.

 2. Riekie

  Blue Circle is van RTL, dus je wijst lekker naar jezelf Peter.

  Tim gaat er met gestrekt been in wel. Meisje gaat bewust meedoen met het programma en gaat pas, nadat iedereen er overheen is gevallen, zelf slachtoffer spelen. En zo krijgt het meisje weer aandacht. En Tim doet alles voor de views

 3. Bart

  @Rieke RTL Nederland en Blue Circle zijn gewoon 2 aparte bedrijven en die samen onder een buitenlands moederbedrijf vallen.

 4. Bram

  Peter vd Vorst – leugenaar / NPO kijker: Dat weten we nou inmiddels wel!

 5. anonymous

  Alles wat Blue Circle maakt is fout.
  Zelfs het programma Beau.

 6. Sjors van Kempen

  Foute, beschadigende programma’s als verdienmodel was en is jarenlang de norm bij RTL (en bij Talpa, dat is geen haar beter). Goed om dit soort programma’s definitief in de ban te doen.

 7. Ricardo

  Kusje erop en weer door.

 8. Machteld

  Iedereen mag in dit verhaal even de die verontwaardigde moraalridder spelen (van tim tot peter en weer terug) om vervolgens over te gaan tot de orde van de dag. en temptation island verschijnt straks gewoon op de buis. benieuwd waar de nieuwe grenzen zullen liggen.

 9. Machteld

  – die.

 10. Smulpaap

  Vd Vorst moet een beetje kalmeren…

 11. Henk K

  Nee Riekie, Blue Circle is volledig eigendom van Fremantle Media, dat weer een Britse dochteronderneming is van RTL Group. BC en RTL NL opereren volledig los van elkaar. BC maakt overigens ook reality tv voor de NPO. Boer Zoekt Vrouw en Heel Holland Bakt bijvoorbeeld..

 12. Ron

  Dat komt nooit meer goed tussen Blue Circle en RTL..oh wacht..

 13. CB

  PvdV: Wij van WC Eend adviseren GEEN WC Eend? ;)

 14. Freddy

  Als je als directeur niet weet wat er op jou zender wordt uitgezonden is dat knap achterlijk.

 15. MediaPrak

  De naam Blue Circle (hint naar logo Endemol) is zo beschadigd dat een naamsverandering naar Fremantle Media (naam holding) voor de hand ligt. Nu nog management eruit.

 16. Bart

  @Mediaprak Dat lijkt me inderdaad verstandig om te doen.

 17. Zwarte Friday

  Peter had hem een gebroken kaak moeten slaan.

 18. kees

  wat een hypocriete eikel is die Peter , gelijk de schuld geven aan anderen terwijl het zijn
  verantwoordelijkheid is.bah

 19. Eric

  RTL is opdrachtgever. RTL geeft akkoord voor uitzending. RTL heeft organisatie niet op orde.

  Dus hou op over Blue Circle te zeuren Peter.

 20. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Ach ja, dat kun je verwachten als je een paar onbetaalde stagiaires en studenten van de Hogeschool vd Media hun gang laat gaan.
  Beetje jammer dat je dan achteraf Blue Circle de Zwarte Piet probeert toe te schuiven, terwijl je zelf geen fatsoenlijk salaris overhebt voor een professioneel team. Je krijgt waar je voor betaald hebt.

 21. Zo ist, en niet anders.

  Peter vd Vorst…weg wezen met je RTL..je wist goed genoeg wat voor vuiligheid er uitgezonden werd, je bent niet bekwaam om dit beroep uit te oefenen.

 22. Wil

  Wat een BS! RTL weet van tevoren wat men uitzendt. Om de verantwoordelijkheid bij het productiebedrijf neer te leggen is ronduit laf! RTL kreeg waar het om gevraagd had!

 23. RTLFan

  Bart & Henk:
  Het zijn allebei RTL Group bedrijven. RTL Group heeft EEN jaarverslag, EEN directie, EEN beursnotering. Het moederbedrijf heet ook gewoon RTL Group….
  Blue Circle (via Fremantle) en RTL Nederland zijn gewoon zusterbedrijven. Het is niet voor niks dat Blue Circle zoveel producties aan RTL Nederland levert.

  Het is toch net iets anders dan een echt extern bedrijf. Dus we kunnen het als RTL Group benaderen of als de losse bedrijfsonderdleen, hoe dan ook het zijn BEIDEN bedrijven van RTL Group, waarbij directiebenoemingen niet in Nederland worden gedaan….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.