Peter van der Vorst: ‘Blue Circle beschadigt RTL’

Peter van der Vorst vindt dat Blue Circle zijn RTL beschadigd heeft door onethisch te werk te gaan achter de schermen van het RTL 5-programma De Villa. Dat zegt hij in het programma #BOOS van Tim Hofman. Van der Vorst heeft nu twee keer publiekelijk gereageerd op de aanranding bij De Villa: voordat hij dinsdag veilig en voorbereid zijn ‘kapot geschrokken’-verhaal deed voor de camera van zijn eigen RTL Nieuws en nu, werd hij overvallen door de camera van Hofman.

Moedig stond Van der Vorst de presentator te woord. Aangezien hij niet was voorbereid op dit gesprek, liet hij zich nét iets pittiger uit over zusterbedrijf Blue Circle. “Ik ben me kapot geschrokken, Tim, wat daar gebeurd is. Er zijn echt schokkende dingen gebeurd op locatie. Ik vind dat de makers van Blue Circle enorm over hun ethische grenzen zijn heen gegaan. Wat ik heb gehoord, vond ik verschrikkelijk. Dit is het allerslechtste wat je kunt doen als maker.”

De programmadirecteur van RTL wijst behoorlijk met de vinger naar Blue Circle. “Feit is dat zij grote missers hier hebben gemaakt en dan druk ik het zwak uit, waarbij mensen die hier betrokken bij zijn geweest grote schade van ondervinden en waarbij wij als RTL door beschadigd zijn. Dit is een major fuck up, als ik het nog aardig zeg.”

Nee, dit is niet grappig. Dit is misselijkmakend. De mensen die dit van tevoren hebben moeten beoordelen, hebben daar enorme fouten gemaakt en staan nu op non-actief.

Waar Van der Vorst daadkrachtig en geloofwaardig overkwam voor de camera van #BOOS, wist Blue Circle zich geen houding te geven. Hofman deelde het productiebedrijf een enorm plakkaat met daarop de tekst ‘Wij kijken rustig toe bij aanranding’ uit.

Van der Vorst: “Ja, maar nogmaals: dat is hun verhaal. Hier sta ik voor.”

Feit is wel dat Van der Vorst direct strenge maatregelen heeft genomen na de ophef over De Villa, de media te woord staat én openhartig is. Dat was een paar jaar geleden wel anders toen voorganger Erland Galjaard het RTL-fort sloot ten tijde van de hulp-tv-rel, ook over programma’s van Blue Circle.

Lees ook:
RTL stopt met verleidings-tv, Villa-makers op non-actief (dinsdag)
Wat verzwijgt Peter van der Vorst over De Villa? (woensdag)
RTL zette Blue Circle onder druk: ‘We willen meer seks!’ (woensdag)
‘Peter van der Vorst poseert als morele wedergeboorte’ (woensdag)
Blue Circle reageert: ‘RTL heeft ook fouten gemaakt’ (donderdag)

De aflevering van #BOOS kunt u hier bekijken:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen