‘Peter van der Vorst poseert als morele wedergeboorte’

Geplaatst op wo 27 nov 2019 om 13:15

Het is lichtelijk hypocriet dat Peter van der Vorst tv-producent Blue Circle zo voor de bus heeft gegooid. Hij weet heus wel dat programma’s als De Villa niet met het moreel kompas in de hand gemaakt worden. Dat zegt tv-recensent Arjen Fortuin van NRC Handelsblad. Van der Vorst houdt Blue Circle voor een groot deel verantwoordelijk voor de misstanden achter de schermen bij De Villa en zegt dat alle betrokkenen zich ‘kapot moeten schamen’. Volgens Fortuin moet hij ook naar zichzelf kijken.

Fortuin wijst erop dat Van der Vorst werkt voor een zender ‘waar de centen wel vaker voor het fatsoen gaan’ en dat hij nu de vermoorde onschuld speelt. “Hij duwde eerst zijn producent onder de bus en poseerde toen als de laatste Nederlander die dacht dat wat hij nota bene guilty pleasures noemde, onschuldige programma’s waren.

Ongeloofwaardig, vindt Fortuin het. “Zowel in De Villa als in Temptation Island werden de deelnemers uitgekleed, volgegoten en opgefokt om ze van hun remmingen te verlossen en zo het onderling gevoos te maximaliseren. Dat was nodig ook. In twee weekjes filmen moeten liefst zestien afleveringen van drie kwartier worden gevuld. Onder die druk weet je zeker dat er grenzen zullen worden overschreden.

Nu staat Van der Vorst ineens op zijn achterste benen. Fortuin spreekt van zijn ‘morele wedergeboorte’. Die wedergeboorte vond wel plaats nadat er ophef ontstond op social media. “Tim Hofman had aangekondigd deze week met meer verhalen te zullen komen, wat RTL nog meer publicitaire schade had bezorgd. Dan kun je beter snel ingrijpen.”

Tv-recensente Angela de Jong vindt Van der Vorst net zo hypocriet. Hij heeft ‘kilo’s boter op zijn hoofd’, zegt ze. “De kijker gelooft het geen seconde dat Peter als voormalig producent geen idee heeft hoe dit soort programma’s tot stand komt. Als hij echt zo naïef is als hij zich in dit filmpje voordoet, is hij nog minder geschikt voor zijn baan dan ik vorige week al schreef.

Er is maar een ding dat hij kan doen om zijn geloofwaardigheid te redden: kappen met al die ranzige pulpprogramma’s die zo liefelijk ‘guilty pleasure-tv’ worden genoemd. Dus De Villa, Temptation Island, alles met Barbie en noem het maar op. Shows die draaien om het exploiteren van menselijk onvermogen in alle gradaties die je kunt bedenken.

De column ‘RTL-directeur Peter van der Vorst poseerde als morele wedergeboorte’ van Arjen Fortuin kunt u hier lezen.

Het stuk ‘SBS 6 zal er vast als de kippen bij zijn om ‘RTL-pulp’ over te nemen’ van Angela de Jong leest u hier.

Foto: RTL
34 Reacties op “‘Peter van der Vorst poseert als morele wedergeboorte’”


 1. #NPOkijker#

  Wat een hypocriete discussie. De boze baby boomers en helaas ook de groep die zich hier naar gedragen hier op de site, kunnen weer als heilige boontjes schoppen en schelden. Niemand durft hier een discussie aan over ethiek bij alle media….want die ouwe zure mannen hier gaan zo weer naar you.p.orn om zich weer af te trekken op mensen die onder erbarmelijke omstandigheden in die wereld terecht zijn gekomen.
  Het is zoooo hypocriet! De vertrutting is echt te bizar en de discussie zoveel groter gemaakt dan nodig is. Dit programma was kut, van de buis, ervan leren en door!

 2. Ron

  Helemaal eens. En dat hypocriete hoofd van Van der Vorst bij RTL Nieuws was om te kosten. Wat een hypocriete moraalridder.

 3. Arno

  John de Mol wrijft minzaam in zijn handen.

 4. Mark

  Staat een fout in de kop ‘Peter van der Vorst poseert als morele wedergeboorte’.

  Moet zijn: ‘Peter van der Vorst poseert als morele nageboorte’.

 5. Bart M.

  Peter van der Vorst is een beetje laat, het is meer een morele nageboorte.

 6. AltijdLeuk

  Bij RTL is Barry Schneider dus geofferd. Maar er was er toch nog eentje? Wie is dat dan?

 7. Curryworst

  MC heeft zijn pijlen weer gericht op Peter van der Vorst.
  De goede oude tijd herleeft weer.
  Extra leuk ook omdat Petertje heeft laten weten dat hij zich stoort aan de stroom berichtjes over hem op MC. Om nog maar te zwijgen over de comments.

 8. RTL sekte

  Tim Hofman had aangekondigd deze week met meer verhalen te zullen komen, wat RTL nog meer publicitaire schade had bezorgd.
  ———
  Wat een hypocriet, leugenaar etc etc

  De angst regeert.

 9. @#NPOkijker#

  https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2019/11/laten-we-stoppen-met-kletsverhalen-over-babyboomers-722904/

 10. Peter vd Vorst - leugenaar

  Blunder nr 3 in een korte tijd en van de buis gehaald.

  Dit pikt grootaandeelhouder (75,1%) ‎Bertelsmann niet en het zal me niets verbazen dat hij de kerst niet haalt.

 11. John de Mol - Narcist

  Hihi ik laat alle blunders gewoon op de buis…

 12. Pien

  Peter handjeklap begonia van der Vorst is een opportunist en een hypocriet, het is een ruggengraatloze l*l met vingers.

 13. iefkleinhertje

  Die Van Der Voorst heeft gewoon ruimte nodig bij RTL om zijn homo vriendjes meer op de zender te krijgen.
  Zo iemand als Paul De Leeuw vind iedereen waardeloos maar dankzij zijn sexueele geaardheid krijgt hij gewoon een programma bij RTL waar geen normaal mens naar kijkt.
  Als die Marc-Marie Huybrechts nog extra geld nodig heeft kan die er ook zo naar toe.

 14. Marianne

  Misschien is hij zich wel rotgeschrokken net als de waarnemend burgervader van onze hoofdstad. Je kan dingen vermoeden maar als je aan het roer staat en in de keuken kan kijken is het toch erger dan je dacht.

 15. aldus

  Weer een journalist die niet kan lezen en niet weet waar hij het over heeft. Hypocriet dus. PvdV heeft de producent aangesproken en ook zijn eigen RTL. Dus totaal niet de producent onder de bus geduwd. Als je dat opschrijft lieg je Fortuin. En aangezien je ook niet weet wat er zondagmiddag besproken is met de kandidaten, weet je dus ook niet waarom PvdV dit optreden nodig vond. Slechte journalistiek, zoals NRC wel vaker bedrijft als het gaat om media en vooral de commerciële media.

 16. FlyingLotus

  Voor het morele kompas nu niet alleen bij de NPO maar ook de commercielen.

  Vandaar mijn streaming abonnementen.

 17. Jurre

  Mooie foto haha!

 18. #NPOkijker#

  En Dus..wat een hypocriete discussie. De boze baby boomers en helaas ook de groep die zich hier naar gedragen hier op de site, kunnen weer als heilige boontjes schoppen en schelden. Niemand durft hier een discussie aan over ethiek bij alle media….want die ouwe zure mannen hier gaan zo weer naar you.p.orn om zich weer af te trekken op mensen die onder erbarmelijke omstandigheden in die wereld terecht zijn gekomen.
  Het is zoooo hypocriet! De vertrutting is echt te bizar en de discussie zoveel groter gemaakt dan nodig is. Dit programma was kut, van de buis, ervan leren en door!

 19. Viola

  Einde Peter van der Vorst.Te licht bevonden.

 20. Eric

  Helder verhaal!

  Tijd voor een (daadwerkelijk) MOREEL KOMPAS. Niet alleen bij RTL, ook bij Talpa. Dit vraagt allereerst om moreel leiderschap in de top.

  Helaas ontbreekt dit momenteel op alle fronten in beide organisaties.

 21. Rutger C.

  @NPOkijker, wat wil je nu eigenlijk zeggen? Ben je dronken of zo? Er staat alleen maar wat gescheldt.

 22. Hans

  Als directeur ben je ten alle tijden verantwoordelijk.Dus als dit gedoe zo hoog wordt opgenomen is het exit voor van der voor van der vorst. Wegwezen! En dan ook gelijk RTL 4,5,7,8,sbs en net 5 schrappen met al hun misselijke kutprogrammas.Alleen maar gedoe en geouwehoer.Opzouten

 23. bastiaan

  leugenaar die vd Vorst, schijnheilig mannetje

 24. dennis

  De grootste blunder van dit jaar, RTL Peter als directeur benoemen, die nicht bakt er werkelijk niks van.

 25. Gynaecoloog Geylstra

  Nog dames in de comments die vanavond willen meewerken aan een wetenschappelijk experiment?

 26. Smulpaap

  Nu kan de baggerbak over temptation island heen gekieperd worden, waaraan overigens o.a. ‘weldenkende’ hbo-ers mee doen, maar op grond waarvan denk je dat Man bijt hond of Bed and Breakfast mensen selecteert… naiefoos

 27. Martijn

  #NPOkijker# heeft gewoon een hekel aan babyboomers. Heeft verder niets met het stuk te maken waar hij het onder plaatst

 28. Sjef

  Peter is toch meer RTL4? Voor die rotzooi van RTL5 is Werner van Es verantwoordelijk voor en die begrijpt er werkelijk helemaal niets van. van Es heeft met ongezellige k*t programma’s 1 van de leukste zenders van Nederland om zeep geholpen. Allemaal negatieve ranzige rommel. Droevig allemaal.

 29. John

  Is die Werner van Es ook homo? Anders was hij er waarschijnlijk al uitgekieperd.

 30. Eric

  Twan Late Night (Beau draait slechter), Het spijt me, Jan houdt Hoop, De Villa, Temptation Island, Katja Schuurman (Sex), Bridget en André (Overspel), Humberto en Dione….

  En de lijst is nog VEEL en VEEL langer. Achter de schermen.

  RTL stuurloos na jarenlang mismanagement. Aantal van de veroorzakers zijn snel naar Talpa vertrokken.

 31. Marry Hens

  NPO kijker is lekker zijm bericht overal aan het copy pasten. Lekker bezig pik.

  Dat die hele tv wereld uit zieke figuren bestaat wisten we toch al lang? Als je bv bedenkt dat zo’n psychopaat Huub uit de Gouden Kooi gewoon een vetbetaalde baan heeft bij Talpa, zou al dit nieuws niet zo verrassend moeten zijn

 32. Sheherazade

  Marry Hens: NPO kijker is een beetje dom. Had je dat nog niet door ?

 33. John

  Ik lees net in de Broadcast dat er 2 RTL-ers op non actief zijn gezet vanwege dit gedonder. Sauve en van Es mag ik hopen..

 34. Ben Saule

  Sven Sauve is niet op non-actief gezet, maar wel onder curatele van RTL Group. Visieloze man en een slechte leider.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.