Zondag met Lubach lineair voor eerst door 1,4 miljoen

De ster van Arjen Lubach is nog altijd rijzende. Zijn programma Zondag met Lubach kwam zondagavond uit op een nieuw kijkcijferrecord: er keken maar liefst 1,440 miljoen mensen (20,7 procent) naar de uitzending op NPO 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is de eerste keer ooit dat Zondag met Lubach lineair, dus op de uitzenddag zelf, de grens van 1,4 miljoen kijkers doorbreekt. Het gaat dit seizoen dan ook beter dan ooit met het satirische nieuwsprogramma.

Tot dit seizoen had Zondag met Lubach nog nooit de grens van 1,2 miljoen kijkers doorbroken, maar dit seizoen lukte het in totaal al vier keer (van de acht afleveringen) om de grens van 1,3 miljoen kijkers te passeren.

Producent Pieter Klok is buitengewoon enthousiast. “Allemachtig. 1.440.000!!! kijkers zagen gisteren Zondag met Lubach. 1.440.000!!! kijkcijferrecord!!!“, zegt hij.

Al met al bewijst de aanhoudende zege van Lubach dat tv-kenners soms ook maar wat roepen. RTL Boulevards tv-kenner Ron Vergouwen zei begin oktober nog dat Lubach ‘wel een plafond heeft bereikt qua kijkcijfers’. “Zijn humor is geen music for the millions.

Aankomende zondag is de voorlopig laatste Zondag met Lubach te zien, dus er is een kans dat het programmarecord nóg verder verbeterd wordt.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen