Saskia Noort: ‘RTL wil geen kwaliteit op Videoland’

Schrijfster Saskia van Noort heeft een dramaserie gepitcht bij Videoland, maar kwam er al snel echter dat de videodienst van RTL niet probeert te scoren met kwaliteit, maar met ordinaire trash-tv. Dat geeft ze aan in haar column in het AD. Videoland schijnt vooral te scoren met Temptation Island en alle spin-offs, waaronder het gewraakte De Villa. “Het programma waarin aanrandingen primetime op televisie te zien waren (…) met als doel meer betalende abonnees voor Videoland.

Ze vervolgt: “Want onze Nederlandse streamingdienst moet het hebben van dergelijke realitydatingshows als clickbait, vernam ik toen ik zelf een serie, geschreven met mijn vriend Jan Heemskerk, bij hen pitchte. Een serie die overigens werd afgekeurd, want je raadt het natuurlijk al, te grachtengordel.”

RTL richt zich tegenwoordig op makkelijk entertainment voor het volk dat ver van Amsterdam woont, geeft Noort aan. “Destijds bij het afwijzen van onze serie, kregen we te horen dat RTL/Videoland alleen nog maar programma’s maakt voor de huisvrouw uit Assen en dat we dus met dat oog naar een aangeboden format moesten kijken.

Wellicht dat het gat dat nu valt gevuld kan worden met een realityshow, waarin zes huisvrouwen uit Assen een weekje gaan huishouden op een party-eiland. Dat zou pas echt ongehoord zijn“, aldus de schrijfster.

De AD-column van Saskia Noort kunt u hier lezen.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen