Saskia Noort: ‘RTL wil geen kwaliteit op Videoland’

Geplaatst op ma 02 dec 2019 om 9:30

Schrijfster Saskia van Noort heeft een dramaserie gepitcht bij Videoland, maar kwam er al snel echter dat de videodienst van RTL niet probeert te scoren met kwaliteit, maar met ordinaire trash-tv. Dat geeft ze aan in haar column in het AD. Videoland schijnt vooral te scoren met Temptation Island en alle spin-offs, waaronder het gewraakte De Villa. “Het programma waarin aanrandingen primetime op televisie te zien waren (…) met als doel meer betalende abonnees voor Videoland.

Ze vervolgt: “Want onze Nederlandse streamingdienst moet het hebben van dergelijke realitydatingshows als clickbait, vernam ik toen ik zelf een serie, geschreven met mijn vriend Jan Heemskerk, bij hen pitchte. Een serie die overigens werd afgekeurd, want je raadt het natuurlijk al, te grachtengordel.”

RTL richt zich tegenwoordig op makkelijk entertainment voor het volk dat ver van Amsterdam woont, geeft Noort aan. “Destijds bij het afwijzen van onze serie, kregen we te horen dat RTL/Videoland alleen nog maar programma’s maakt voor de huisvrouw uit Assen en dat we dus met dat oog naar een aangeboden format moesten kijken.

Wellicht dat het gat dat nu valt gevuld kan worden met een realityshow, waarin zes huisvrouwen uit Assen een weekje gaan huishouden op een party-eiland. Dat zou pas echt ongehoord zijn“, aldus de schrijfster.

De AD-column van Saskia Noort kunt u hier lezen.

Foto: BNNVARA
45 Reacties op “Saskia Noort: ‘RTL wil geen kwaliteit op Videoland’”


 1. Willem

  Nounou, mevrouw is afgewezen met een werkje van d’r man. Uiteraard is VL voor het grote publiek en zit er dus ook veel rotzooi tussen, maar series als Mocromaffia en De 12 zijn toch van hele aardige kwaliteit.

 2. Mink Vaillant

  Dus Saskia Noort gebruikt haar column in het AD om haar eigen afwijzing te verwerken. AD, grijp in.

 3. alexh

  Ze zal vast gelijk hebben, maar heel erg sympathiek komt ze niet over met haar ‘huisvrouw uit Assen’ verhaal.

 4. iefkleinhertje

  Die Saskia Noort heeft nog een weekje liggen rollebollen met die Kluun nou weet de grootste ezelin dat dat een oplichter is dit zegt dus genoeg over dit simpele grachtengordel wicht.

 5. iefkleinhertje

  Dit vrouwmens heeft zich laten bedoezelen door een charlatan als Kluun ,als je daar goed over gaar nadenken is het te gek voor woorden.

 6. west

  Ik denk dat haar I.Q, vele malen hoger ligt, dan de gemiddelde reageerder op MC .
  Ze heeft wel een punt, alleen met platvloerse aanbod kan je scoren , maar zegt ook iets over de kijker , die is geen haar beter

 7. Criticus

  De titel van dit artikel is verkeerd! Er had moeten staan: ”RTL wil geen kwaliteit op Videoland en op TV!”

 8. Erwin

  Die huisvrouw uit Assen is een te dikke, domme trien, uitkeringstrekkers met voorkeur voor dit soort slechte series, Nederlandstalige muziek en televisie waarbij je niet hoeft na te denken. Zeg maar 70% van Nederland, inmiddels. Daar zit het geld, dat zonder hersens te gebruiken wordt uitgegeven aan het vooruitkijken van GTST en Utopia. Ik snap RTL wel.

 9. Wyatt

  Huisvrouwen op een party eiland lijkt me eerlijk nog boeiender dan haar serie.

 10. By the way

  Als RTL/Videoland het niet wil, dan ga je het toch bij een andere aanbieder proberen? Maar die willen het ook niet?

 11. west

  maar ze heeft wel gelijk hoor!

 12. Minder of Mirjam

  “….Schrijft saskia noort in haar column in het AD”

  Nee, het AD staat bekend om z’n kwaliteit. Juist die pulp krant is gemaakt voor huisvrouwen uit Assen en zit vol clickbait artikelen als die Oliebollentest en Haringtest!

  Hypocriet!

 13. Criticus

  Het is eigenlijk geweldig die TV oorlog tussen RTL & SBS600! Bij ’n oorlog heb je alleen maar ”verliezers” Zo moorden die twee elkaar lekker uit! Dit is zeer gunstig voor NPO!

 14. Jan

  Wat een onsympathiek, onsmakelijk secreet is dat mens ! Bah !

 15. RTL sekte

  Saskia van Noort: RTL is een sekte en daar kom je niet tussen.

 16. Dennis

  Ze zal gefrustreerd zijn omdat haar serie is afgewezen.

 17. Criticus

  Bij SBS 600 maken ze de grootste shit!

 18. "VeronicaDoet@?...Beter!;"

  Bij RTL 400 maken ze de grootste diarree

 19. hoi

  Mevrouw is afgewezen met een werkje van d’r man…de jankerd.

 20. Le Grand Poentje

  Meer Temptation island aub!!!!!!

 21. Criticus

  VeronicaDoet, eigenlijk heb je gelijk! RTL 400 en SBS 600 zijn beide even slecht!

 22. Karel

  Wie één boek van haar gelezen heeft hoeft de andere werkjes miet meer te lezen, allemaal één pot nat.

 23. west

  @ Erwin 70 % ? Als radiomaker begrijp ik dan niet dat de muziek die 70% graag wil horen, namelijk Hollands talig, de Bauers, de Webers de Corries,de Nijmannen, en de andere Hollandse artiesten ,nooit meer op de grote zenders te horen zijn , zoals Radio Noordzee dat in de jaren 90 deed! Daar kwam het hele Nederlandse artiesten bestand aan bod , maar al jaren lang worden veel artiesten niet gedraaid
  Kom je bij de grote en zelfs kleine zenders met een demo dat niet in hun format straatje past wordt hij niet gedraaid ,ook al is de hit potentie misschien wel heel groot. Een radiostaton dat een breed publiek wil bedienen , moet niet aan
  discriminatie doen, Eigenlijk zouden Nederlandse erkende artiesten die niet gedraaid worden, en vooral op de nationale publieke zenders aangifte moeten doen van discriminatie Want waarom mag BLOf , DE DIJK, HAZES sr wel, en bij wijze van spreken het HOLLAND DUO, of DE VRIJBUITERS niet ?

  Een nationaal radiostation gericht op een breed publiek hoort ook onze cultuur te draaien , ook het zogenaamde volkse, wat men er ook onder verstaat?
  Country en blues zijn ook volkse muziekstromingen bijvoorbeeld
  of het Franse chanson en als EDIT PIAF of CHARLES AZNAVOUR over hun Parijs zongen , ja dat kan, maas Johnny jordaan, manke Nelis , nee als die over Amsterdam zingen , daar schaamd zich dan daarvoor om het te draaien ,
  of dat er een verbod op staat om volkse muziek te draaien. Daarom heb ik respect voor de TROS, die van oudsher altijd het Hollands heeft gedraaid , en altijd zal blijven doen ! EN ZO HOORT HET OOK

 24. Timo

  Wat een idioten hier allemaal,weleens van Interpunctie
  gehoord?

 25. aldus

  Hallo Saskia; niemand bij RTL zal zeggen dat de huisvrouw in Assen de doelgroep is (zie o.a. Mocromaffia). Iedereen die bij Media bureaux werkt zal je iets anders kunnen vertellen. Dat jij je niet hebt verdiept in wat Videoland en RTL is, lijkt me toch eerder jouw vergissing. Grow up. Het land zit vol met ideeën voor series die nooit zijn gemaakt.

 26. Ron

  Als dat echt zo gegaan zou zijn zou dat een afgang betekenen voor het merk Videoland wat het juist van Nederlands kwaliteitsdrama moet hebben en niet van die reality series, dat is bijzaak. Hoofdmoot moet Nederlands drama zijn. Terug kijken kunnen we via RTLXL of via de provider boxjes.

 27. Sjaak

  Net de 12 van Oldenheim gekeken op Videoland,
  Geweldig spannende serie, ook mocromaffia was niets mis mee.
  Onzin dus dat Videoland alleen maar Ex on the beach heeft.
  Persoonlijke vetes uitvechten in een column is een slechte zaak mevrouw.

 28. Bart

  @sjaak Wat betreft The Villa, Ex on the beach, Temptation Island en Love Island heeft ze natuurlijk gelijk. Voor de rest niet. Laat RTL maar meer series maken als De 12 van Schouwendam en Mocromaffia en meer goede buitenlandse series aankopen.

 29. robb

  Saskia van Noort ik had je hoog staan maar je valt nu van je sokkel ,het volk wat ver van Amsterdam woont ,dus bv in Assen wonen minderwaardige mensen ,kwamen ze daar maar eens voor de tv wereld is geen Nederland buiten de randstad.

 30. Fred

  Wat heerlijk dat we niet enkel hoeven te kijken naar series om en over Amsterdam en de randstad. Als dit waar is geef ik RTL groot gelijk: Nederland is groter dan de grachtengordel dus kom maar op met spannende series zoals Undercover op Netflix.

  Ook mbt talkshows is het teveel grachtengordel. Ik weet niet of Truus uit Assen de juiste gast is maar ik kan me niet voorstellen dat er geen Brabanders, zeeuwen of Gelderlanders zijn die prima tafelgasten zijn.
  Dat zou pas een vernieuwing zijn; nieuwe blikken gasten. Een keer geen Peter R, Prem, Jan Mulder, Frits Barend en consorten.

 31. robb

  Fred jij woont zeker in het zuiden ,ik kan me niet voorstellen dat er geen mensen in heel Nederland zijn die prima tafelgasten kunnen zijn,al begrijp ik dat bekend Nederland in Amsterdam woont.

 32. Help

  @ Sjaak, je bent denk ik een gtst kijker en dan is zo’n serie als de 12 van oldenheim voor jou een prachtige ervaring.
  Probeer eens wat goede Amerikaanse serie, Scandinavische series of Netflix series zoals Narcos.

  De 12 v o begon idd aardig, mysterieus enz maar uiteindelijk teveel afleveringen en een lachwekkend einde.

  Mocro Maffia was idd leuk maar Videoland laat de abbo’s veel te lang wachten op seizoen 2.

 33. Job

  Videoland is zeker meer dan al die Quilty Pleasure programma’s. Ze zijn best goed bezig met leuke series. Goede tegenhanger van (het te Amerikaanse) Netflix. John de Mol is op zeker jaloers op dit platform.

 34. sukkel

  Noort denkt dat ze het weet en noemt zich schrijfster….een rioolkrant schrijft nog beter dan Noort

 35. Mike

  Saskia Noort rot toch op met dat kut Amsterdam. Alles is beter dan Amsterdam.

 36. Warmoes

  Bandwagon Noort spuit ook modder

 37. Zwarte Piet

  En niet gewaardeerde roetveegpieten en niet gewaardeerde gecensureerde Sinterklaasliedjes…

 38. Ad

  RTL is PULP.

 39. arie

  Jammer dat de hoofdredactie van het Algemeen Dagblad waarin mevrouw van Noort de meest onleesbare en onzinnige columns schrijft , niet eens opmerkt.
  Overschatte soort schrijfster deze mevrouw.

 40. Zwarte Piet

  En niet gewaardeerde roetveegpieten en niet gewaardeerde gecensureerde Sinterklaasliedjes…

 41. Dominee Bonk

  Saskia Noord is een lege doos, een onopgeleide domme draak. Vind ik tenminste. Te ridicuul voor woorden dat dit narcistische serpent haar op niet gebaseerde mening in een nationale krant mag verkondigen. Het niveau daalt en daalt in de Lage Landen. Dit brutale onwezen kan je toch geen schrijfster noemen?

 42. Solomon

  Want onze Nederlandse streamingdienst ?.. Nee Mevrouw Noort, onze Nederlandse streamingdienst moet nog opgebouwd gaan worden door de Oer-Hollandse Talpa Network van John de Mol !.. Videoland is nog altijd in eigendom van de Duitse grootaandeelhouder Bertelsmann met onder andere zijn Nederlandstalige commerciële zenders vanuit Luxembourg !..

 43. @Solomon

  Hou toch op met je Talpa Nationalisme.
  RTL is ondertussen net zo Nederlands als klompen. Het is RTL Nederland hoor!

 44. Harry

  15:29
  Solomon/west/npo kijker (plus nog 12 aliassen hier) is een domme buitenlander.

 45. Martine

  Saskia, je bent geweldig, mooi, intelligent en ik hoop dat je beter weet. Laat ze maar kletsen, de beste stuurlui staan aan wal, ik vind je te gek!!! Love & kisses

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.