Ruba Zai onthult waarom ze opstapte bij RTL Boulevard

Ruba Zai deed vorig jaar zomer flink wat stof opwaaien met haar verschijning als de nieuwe deskundige van RTL Boulevard. Een  vrouw met hoofddoek in zo’n bekend dagelijks programma vonden veel Nederlanders niet te verteren; ze kreeg een tsunami van haatreacties te werken. Uiteindelijk was ze na vier afleveringen al niet meer te zien. Was dat vanwege alle negatieve kritieken? Nee, zegt de oud-RTL-moslima in de Volkskrant: “Ik laat me niet stoppen door haatreacties.”

Waarom is ze dan wel opgestapt? “RTL Boulevard is een actueel programma, dus ik moest direct kunnen opdraven als dat nodig was. Maar de studio is in Amsterdam, en ik woon nu eenmaal in Rotterdam. Het paste niet meer in mijn drukke agenda. We hebben afgesproken dat ik weer naar de studio kom als ik een keer zelf een interessant onderwerp en de tijd heb.”

Zai verbaasde zich zeer over de haatreacties. “Met alle respect, veel kijkers gingen toen helemaal door het lint. Iemand had zelfs geklaagd dat het voelde alsof een vrouw met hoofddoek opeens in zijn woonkamer stond. Ik dacht: what the hell?

Aanvankelijk had Zai het niet eens door, omdat ze alleen maar in haar Insta-bubbel leeft. “Pas toen iemand van RTL Boulevard belde om te vragen hoe het ging en ik bezorgde appjes kreeg van Beau van Erven Dorens en Peter R. de Vries, wist ik wat er aan de hand was.

Ze vond de haatreacties van Nederlanders ziek, al zijn de haatreacties uit islamitische hoek nog veel erger, geeft ze toe. “Vanuit die hoek vind ik de negativiteit eigenlijk nog erger.”

Het hele interview met Ruba Zai kunt u lezen in de Volkskrant.

Lees ook:
Voor het eerst gesluierde moslima als Boulevard-expert (3 juli 2018)
Nieuwe Boulevard-moslima afgekraakt om hoofddoek (4 juli 2018)
Volkskrant verbijsterd over reacties op RTL-moslima (6 juli 2018)
Özcan Akyol prijst RTL 4 om hoofddoek in Boulevard (12 juli 2018)
Jan Smit: ‘Volendam niet boos om Boulevard-moslima’ (13 juli 2018)
Boulevard-moslima reageert niet op felle kritiek (15 juli 2018)
Ebru Umar vindt hoofddoek in RTL Boulevard walgelijk (16 juli 2018)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen