Ebru Umar vindt hoofddoek in RTL Boulevard walgelijk

Ebru Umar vindt het walgelijk dat RTL Boulevard een deskundige met een hoofddoek aan zijn kijkers opdringt. Ze ziet deze mevrouw, Ruba Zai, het liefst weer verdwijnen. Dat laat de columniste weten in een column op GeenStijl. Umar wil helemaal geen hoofddoeken op de Nederlandse televisie. “Ik ben het zat dat Shula Rijxman (NPO) en co van RTL menen dat die hoofddoek in mijn gezicht geworpen moet worden. Hoezo zijn blote borsten op prime time tv verboden en een hoofddoek bon ton?

RTL moet onderdrukking niet promoten, vindt Umar. “Prima dat die wijven ervoor kiezen om zich in te pakken voor mannen maar waarom moet dat gepromoot worden? Waarom moet het toegejuicht worden? Hoe kan het dat journalistiek Nederland alleen maar bestaat uit juichaapjes die opspringen omdat een meisje met een hoofddoek (…) ‘lifestyle expert’ op tv wordt?

Ze vervolgt: “Hoe kan het dat daar geen enkele normale kritiek over te lezen is? Of het wel wenselijk is dat via tv Nederland gebrainwasht wordt dat een hoofddoek ’normaal’ is. Hoe kan het dat Nederlandse waarden en normen opzij geschoven worden voor geïmporteerde vrouwenonderdrukking?

Vervolgens besluit Umar om de deskundige ook nog eens te beledigen. “Ze vindt het normaal om bij Nederlandse temperaturen van 30 graden haar hoofd en nek in te wikkelen. Ik snap dat ze er best wat kilo’s af wil hebben maar ik zou toch elders op het lichaam beginnen met wikkelen.

Al met al roept ze RTL op om te kappen met Ruba Zai. “Je kunt gekkies niet verbieden gek te zijn. Maar dat hun uitingen van waanzin niet alleen getolereerd worden maar gepromoot, hangt me de keel uit.”

De volledige column van Ebru Umar kunt u lezen op GeenStijl.

Lees ook:
Voor het eerst gesluierde moslima als Boulevard-expert (3 juli)
Nieuwe Boulevard-moslima afgekraakt om hoofddoek (4 juli)
Volkskrant verbijsterd over reacties op RTL-moslima (6 juli)
Özcan Akyol prijst RTL 4 om hoofddoek in Boulevard (12 juli)
Jan Smit: ‘Volendam niet boos om Boulevard-moslima’ (13 juli)
Boulevard-moslima reageert niet op felle kritiek (15 juli)

Foto: EO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen