Chantal zegt alsnog sorry: ‘Ik haat Wendy van Dijk niet’

Chantal Janzen en de redactie van haar blad &C bieden alsnog hun excuses aan voor de suggestie dat Wendy van Dijk een verslaving zou hebben aan cocaïne. Dat laten ze weten in een verklaring. De &C kondigde een interview met Van Dijk over haar cocaïneverslaving aan, maar in werkelijkheid ging het om een onbekende Van Dijk. Dat werd echter helemaal nergens vermeld, er stond ook geen foto bij van de vrouw in kwestie. “Ik vind het heel pijnlijk dat dit persbericht zo door ons verstuurd is“, zegt Janzen.

Janzen snapt dat sommige mensen dachten dat het om de echte Van Dijk ging. “De mooie foto’s van de dame die bij het artikel staan in ons magazine, hadden we ook meteen in het persbericht moeten plaatsen. Door louter de naam te vermelden is deze kwestie ontstaan en dat had niet mogen gebeuren.”

Heeft ze een hekel aan Van Dijk? “Ondanks de recente ‘Twitter-kwestie’ wil ik net als in eerdere berichtgeving hierover laten weten dat ik altijd prettig met Wendy heb samengewerkt en ik heb dan ook geen negatieve gevoelens jegens haar.

Ik heb destijds op de Twitter-kwestie met humor en vergeving gereageerd, endarmee was voor mij de kous af. Een tegenactie zou niet mijn manier van handeen zijn, en al zeker niet met zoiets. Net als onze redactie vind ik deze onhandige en ongelukkig gemaakte gelijkenis met iemand met louter dezelfde naam alleen maar zeer vervelende en maak ik mijn excuses.”

Ophef

De redactie van &C Magazine koos er naar eigen zeggen bewust voor om de onbekende Wendy van Dijk niet alleen Wendy te noemen. “Het is bij ons gebruikelijk dat hoofdpersonen in dit soort artikelen met naam en toenaam genoemd worden omdat het waargebeurde verhalen betreft en geen door een redactie geschreven fictie. Wij hebben als redactie zijnde deze journalistieke afweging ook nu laten prevaleren omdat wij ons niet voor konden stellen dat hier een verband zou ontstaan met een achterhaald en onwaar verhaal over presentatrice Wendy van Dijk.”

Daarmee doelt &C op de eerdere cocaïnegeruchten rondom Wendy van Dijk. “Helaas hebben wij hierbij een inschattingsfout gemaakt en is dit wel het geval gebleken. Als &C Magazine willen wij hierbij onze welgemeende en oprechte excuses aanbieden aan presentatrice Wendy van Dijk voor de onterechte en pijnlijke associaties die hierdoor ontstaan zijn.”

Lees ook:
Bizar: Wendy van Dijk in blad &C over cocaïneverslaving (gisteren)
Chantal Janzen haalt flinke uithaal naar Wendy offline (gisteren)
Shownieuws boos: ‘Misselijke grap van Chantal Janzen’ (vandaag)
Linda de Mol haalt uit naar Chantal Janzen: ‘Niet chic’ (vandaag)
Chantal Janzen zegt geen sorry tegen Wendy van Dijk (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen