‘Omroep ON lokt talloze nep-aanmeldingen uit’

Geplaatst op vr 29 nov 2019 om 12:25

De nieuwe rechts-populistische omroep in spe ON lokt met zijn ledenwerfsite talloze nep-aanmeldingen uit. Het formulier ter aanmelding is namelijk één gatenkaas. Dat zegt verslaggever Roeland van Zeijst van vakblad Broadcast Magazine. Er zit geen enkel controlesysteem in het formulier, aldus Van Zeijst. “Je kunt op het aanmeldformulier volledige onzin invullen en je krijgt dan toch een lidnummer toegewezen, nog voordat je hebt betaald. Ik ben al zes keer lid als clyde@tijdelijke-email.nl.

Ongehoord Nederland claimt nu bijna 40.000 van de 50.000 benodigde leden te hebben, maar dat is volgens Van Zeijst ongeloofwaardig. Hij lacht: “Dit is het slechtst ontworpen webformulier op het internet. Haast alsof de maker wil dat het gemanipuleerd wordt.

Op deze manier komt ON nooit door de steekproef die het Commissariaat voor de Media op het ledenbestand zal doen, zegt hij. “Vooropgesteld dat ze aan het benodigde aantal leden komen. Zelfs omroepen die meeliftten op bekende merken, zoals BNN en PowNed, moesten er hard aan sleuren. Het Commissariaat voor de Media zal weinig geloof hechten aan leden die als geboortedatum een mailadres hebben.

Als het Commissariaat het ledenbestand van ON afkeurt, dan zal de omroep de mediawaakhond ongetwijfeld verwijten een links bolwerk te zijn. Deze gecreëerde verontwaardiging is al jaren het vlot waar rechts-populistische partijen en organisaties op drijven.

Lees ook:

FvD en PVV steunen nieuwe publieke omroep ON (25 november)
Telegraaf-ster: ‘Rancune en racisme aan het roer bij ON’ (25 november)
‘Arnold Karskens net zo hypocriet als Albert Verlinde’ (26 november)
PVV-omroep ON zit met probleem: acteurs lopen weg (26 november)
Dolf Jansen schrikt van Haye’s betrokkenheid bij ON (27 november)

Foto: YouTube
38 Reacties op “‘Omroep ON lokt talloze nep-aanmeldingen uit’”


 1. Coca Cola

  Ongehoord dus inderdaad. Stelletje shitkutten.

 2. Ron

  Zo is dat. Niet geloofwaardig te nemen dus.

 3. Drs. Geylstra

  Amateurs. Gaat never werken, hoewel het concept van een Peter R. de Vries-vrije omroep me aanspreekt.

 4. Caramba

  Ik vind best dat er ruimte is voor een tegengeluid, maar dan liever niet door amateurs. Goed dat dit even voor het voetlicht wordt gebracht. ‘T zal wellicht als kinderziekte of opstartperikelen worden afgedaan (waar ook wel wat voor te zeggen is) maar get your act straight.

 5. dynamische dennis

  Nou nou wat een sterk staaltje burgerjournalistiek zeg, sukkeltje Roeland van Zeijst.

  Ik kan ook een abonnement nemen bij iedere willekeurige krant met een willekeurige IBAN. Als je het systeem wil verne*ken met kwaad in de zin, dan kan dat -altijd-

 6. Eveline

  Zijn verhaal klopt echt niet, je krijgt pas een lidnr. Te zien als je betaald hebt, het staat n.l. op je afschrijving.

 7. Stoffel

  Ja daardoor zit er ook verschil in het ledenaantal dat ON zelf op hun website geeft en de lidnummers die mensen toegewezen krijgen. Er zijn ondertussen al meer dan 50.000 lidnummers vergeven maar daarvan zijn er “slechts” 39.000 ook daadwerkelijk echt geldig. Die 50.000 echte leden komen toch echt wel in zicht hoor nu. Fakenews verhaaltje dus van deze meneer van Zeijst.

 8. StefanV

  Zoals vaker bij wervingsacties (denk ook aan de actie om handtekeningen te vergaren voor het Oekraïne-referendum) wordt ook hier geheid een veiligheidsmarge aangehouden. De mensen achter ON! zijn echt niet zo naïef om te denken dat je bij 50.000 aanmeldingen ook precies 50.000 correcte aanmeldingen hebt.

 9. Erwin

  Vrij simpel. Het is opgericht door eenvoudige leeghoofden. Dan kun je verwachten dat ze hun zaken niet op orde hebben, zéker geen webformulier. De ballen dus maar weer, ga lekker TROS Muziekfeest kijken ofzo.

 10. Kaaskijker

  Eerlijk gezegd denk ik dat veel leden gewoon hun geld kwijt zijn. De makers van het Oekraïneforum Burgercomité-EU zitten erachter, ook toen was het aantal stemmen dat daadwerkelijk uitgebracht was dubieus. Die omroep komt er nooit. Ze gaan op YouTube beginnen dus dat ledengeld is nergens voor nodig.

 11. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Met al die negatieve bijgeluiden wordt een mooi initiatief in de kiemblad gesmoord.

 12. LLRV

  Ik neem aan dat veel kuch “linkse” media nu dit fake news overnemen om deze nieuwe omroep te shamen. Precies wat Stoffel zegt, al dagen bekend. Van Zijst kan l_len wat ie wil met zijn wegwerp-email-adres. Het CvM zal naast de persoonsgegevens natuurlijk vooral naar de betalingen kijken. Tegenstanders zullen waarschijnlijk roepen dat die met fake bankgegevens zijn gemaakt. PRdV heeft zeker al zijn advocatenkantoor op die nieuwe boze omroep gezet. En aangifte gedaan.

 13. Rutger

  Complotgekkies zijn nog onvoldoende vertegenwoordigd in het Nederlandse publieke omroepbestel.

 14. Nick

  Wat een onzin dit.

  En rechts-populistisch? Nee rechts-realistisch.

 15. RaymondVL

  Je bent pas lid als je betaald hebt via iDEAL. Dat staat ook duidelijk op de website vermeld. Lid worden zonder internetbankieren kan ook maar dan moet je een speciaal formulier opsturen. Roeland van Zeijst praat dan ook een beetje veel peop!! Kritiek is prima, bashen is leuk, iemand fileren op deze site is een dagelijkse sport, maar blijf wel bij de feiten meneer Roeland.

 16. Gammel

  Je kon het verwachten. Alles wordt uit de kast getrokken om een nieuw initiatief in een kwaad daglicht te zetten. Ook dit is een doorzichtige poging. Alleen betalende leden worden geregistreerd. Dit is dus ook weer zo’n BS verhaal. Waarom is er toch zoveel angst voor deze omroep?

 17. Gammelloser

  Er is geen angst maar leedvermaak over weer een mislukking van extreem rechts.

 18. Minder of Mirjam

  ON, de Titanic onder de aspirant omroepen!

 19. Zalmneusje

  Waarom zou je überhaupt de moeite nemen om dat formulier invullen als je toch geen lid wilt worden?

 20. Adrie van der P

  Arno is een heel klein zielige mannetje dat zichzelf reuze interessant vindt, hij draagt daarom ook altijd een ‘pakol’ op z’n hoofd want stel je eens voor dat ze hem over het hoofd zien.

 21. Michiel

  Dit soort oplichterij van omroep onnozel moet keihard aangepakt worden. Schreeuwen dat heel Nederland achter ze staat en dan met moeite met amper 50.000 aanmeldingen aan komen zetten is toch gewoon een vorm van oplichting? Het is belachelijk dat zo’n niche zender serieus genomen wordt. Dat dit kan in ons Nederland.

 22. Zo ist, en niet anders.

  Roeland van Zeijst …..hoeveel krijg je ervoor betaald om leugens te verspreiden??

 23. Michelle Mostaerd

  Ze hebben het zelf niet door, maar zeker de helft van de volgers op Twitter van Karskens, Niemöller, Van der Heijden cs. zijn ook nep. In bulk aangemaakte Russische accounts, alleen bedoeld als roeptoeters.

 24. Michelle Mostaerd

  Het zou me trouwens niet verbazen als een Russische ‘sponsor’ een flinke stapel van die tientjesleden gaat financieren. Zoals Russische ‘sponsors’ ook de financiers waren van de nauwelijks verkopende complotboeken van Joost Niemöller (remember zijn nonsense over MH17?).

 25. Dennis' psychiater

  @dynamische dennis, wat een absurd slechte vergelijking.

 26. Pro Piet

  Hebben Jan Roos, Wierd Duk en Jensen zich al gemeld? Zulke kanjers mogen natuurlijk niet ontbreken!

 27. Suzy Wang

  Lid worden voor zo ’n chagereinige kop?

 28. Sum

  Wat zijn ze in het dichtgetimmerde mediawereldje toch bang voor een ander geluid.
  Voordat ook maar één minuut is uitgezonden proberen ze met alle mogelijke manieren de nieuwkomer te dwarsbomen.
  Wat een kinderachtig gedoe.
  Ik zou zeggen: omarm concurrentie, daar word je zelf alleen maar beter van.

 29. wapper

  broadcast magazine liegt, immers is het al bekend dat de teller het juiste is en niet wat je lidnummer is.

 30. Van den Berg

  Je kunt aan het negatieve schrijven al merken dat het alweer een slecht stuk is.

 31. dennis

  Lid worden van een omroep deed men toen, er nog geen commerciele waren.
  Alleen voor oudjes dat ze hun gids thuis gestuurd krijgen en er naar uit kijken zoals omroep Max. Oh wat zijn ze blij de nieuwe Max ligt weer op de mat.

 32. Mark Rutte de Musical

  Natuurlijk zullen alle linkse gekkies weer alles er aan willen doen om ON als nieuwe omroep niet toe te laten.
  Dit is nou precies het probleem.
  POW is nu ook links geworden met al die bejaarde presentatoren als rikkie nieman waar de pit uit is.
  TIJD VOOR HET ECHTE GELUID. Robert Jensen is precies de stem die we nodig hebben in nederland.
  De VVD is tegenwoordig voor watjes.

 33. Derek

  De angst en jalouzie spat ervan af. Het is gewoon een steengoed initiatief, en ik voorspel dat ze met gemak 70.000 leden krijgen binnen afzienbare tijd. Heb me ook aangemeld, en ik kon niet eens verder in het formulier, de aanmelding werd niet geaccepteerd, als ik niet betaalde. En het bedrag is GEEN tientje, maar E 5, nog wat.
  Daaraan merk je dat de reacties hierboven allemaal angstegeschreeuw is, van mensen die hun ONTERECHT VERKREGEN EN TEVEEL BETAALDE DOMME OMROEPBAANTJE dreigen kwijt te raken, althans dat denken ze. Allemaal jalouzie.

 34. Zee

  ” Als het Commissariaat het ledenbestand van ON afkeurt, dan zal de omroep de mediawaakhond ongetwijfeld verwijten een links bolwerk te zijn. Deze gecreëerde verontwaardiging is al jaren het vlot waar rechts-populistische partijen en organisaties op drijven. ”

  AMEN !

 35. Ellie

  Stemmingmakerij. Heel goed een tegengeluid tegen de staatspropaganda die de omroepen over ons uitstorten. En mensen hebben het niet eens door.

 36. Jan

  Linkse losers, linkse arrogantie! Kunnen niet tegen hun verlies! Vergelijk baar als moslim extrimisme; rechtsdenkenden zijn dom en bij moslims; christenen zijn ongelovigen. Zeer ondemocratische NPO; het merendeel van de Nederlandse bevolking wil de traditionele zwarte piet, een paar linkse redacteuren kiezen voor de veeg pieten. Het is allemaal de schuld van de linkse media, die elk jaar weer te veel aandacht schenkt aan een handjevol anti piet demonstranten. Yes, het volgend jaar een eigen sint journaal met echte zwarte pieten bij ON en een eigen 8 uur journaal zonder fake nieuws. En..daarna democratisch gekozen burgemeesters in NL, want alle burgemeesters zijn door links aan ons opgedrongen.

 37. JDJ

  Lekkere journalist ben je als je je 6 x aanmeld voor een omroep waar je helemaal geen lid van wil worden. Angst is groot dat het redelijk denkend volk dat gewoon de feiten wil horen ipv de sprookjes die we nu voorgeschoteld krijgen nu echt op gaat staan. Het is zoeken naar het juiste momentum en On kan dat zomaar eens zijn.

 38. Johan

  Ik merk aan sommige reacties dat de laffe, linkse terroristen in dit land, die zich superieur voelen ten opzichte van iedereen die rechtser is dan een D66’er, zich toch een beetje zorgen beginnen te maken.

  Mensen pikken de leugens die al decennia lang over ons uitgestort worden gewoon niet meer.Terecht!

  Deze omroep komt er, alleen 20 jaar te laat! Een mooi tegengeluid voor de
  Vara-PvdA-Pravda (=Volkskrant) kliek.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.