‘Omroep ON lokt talloze nep-aanmeldingen uit’

De nieuwe rechts-populistische omroep in spe ON lokt met zijn ledenwerfsite talloze nep-aanmeldingen uit. Het formulier ter aanmelding is namelijk één gatenkaas. Dat zegt verslaggever Roeland van Zeijst van vakblad Broadcast Magazine. Er zit geen enkel controlesysteem in het formulier, aldus Van Zeijst. “Je kunt op het aanmeldformulier volledige onzin invullen en je krijgt dan toch een lidnummer toegewezen, nog voordat je hebt betaald. Ik ben al zes keer lid als [email protected].

Ongehoord Nederland claimt nu bijna 40.000 van de 50.000 benodigde leden te hebben, maar dat is volgens Van Zeijst ongeloofwaardig. Hij lacht: “Dit is het slechtst ontworpen webformulier op het internet. Haast alsof de maker wil dat het gemanipuleerd wordt.

Op deze manier komt ON nooit door de steekproef die het Commissariaat voor de Media op het ledenbestand zal doen, zegt hij. “Vooropgesteld dat ze aan het benodigde aantal leden komen. Zelfs omroepen die meeliftten op bekende merken, zoals BNN en PowNed, moesten er hard aan sleuren. Het Commissariaat voor de Media zal weinig geloof hechten aan leden die als geboortedatum een mailadres hebben.

Als het Commissariaat het ledenbestand van ON afkeurt, dan zal de omroep de mediawaakhond ongetwijfeld verwijten een links bolwerk te zijn. Deze gecreëerde verontwaardiging is al jaren het vlot waar rechts-populistische partijen en organisaties op drijven.

Lees ook:

FvD en PVV steunen nieuwe publieke omroep ON (25 november)
Telegraaf-ster: ‘Rancune en racisme aan het roer bij ON’ (25 november)
‘Arnold Karskens net zo hypocriet als Albert Verlinde’ (26 november)
PVV-omroep ON zit met probleem: acteurs lopen weg (26 november)
Dolf Jansen schrikt van Haye’s betrokkenheid bij ON (27 november)

Foto: YouTube

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen