Telegraaf-ster: ‘Rancune en racisme aan het roer bij ON’

Geplaatst op ma 25 nov 2019 om 15:15

Tv-journalist Rob Goossens van De Telegraaf, die zaterdag debuteerde als tv-kenner bij RTL Boulevard, heeft weinig vertrouwen in de nieuwe rechts-populistische omroep ON, die wordt gesteund door FvD en PVV. Dat laat hij weten op Twitter. ON wil de publieke zenders opschudden met populistische talkshows, een Sinterklaasjournaal mét Zwarte Piet en een Peter R. de Vries-vrije programmering. “Interessant initiatief maar met een hoop zwakke plekken“, zegt Goossens.

Het wordt heel lastig om genoeg betalende leden te vinden, denkt hij. “Als de trend doorzet, hebben in 2023 alleen AvroTros, Omroep Max en de VPRO meer dan (minimum) 150.000 leden. Vrij ambitieus om te denken dat een nieuwe omroep daar wel even bijkomt.

Vooral omdat de doelgroep van ON volgens hem niet genoeg geld heeft. “De NPO heeft deze doelgroep nooit bediend. Die heeft dan ook geleerd om prima zonder te kunnen. 5,72 voor iets waar je niet op zit te wachten – bovenop de bijdrage per blauwe envelop – is nog steeds veel.

Veel andere mensen zullen niet met ON geassocieerd willen worden, suggereert Goossens. “Ik plaats vraagtekens bij de ‘founding fathers’ van Ongehoord Nederland. Joost Niemöller en Arnold Karskens wáren beiden fenomenale journalisten. Das war einmal. De een deelt tegenwoordig racistische theorieën en de ander is een onuitstaanbare, rancuneuze man geworden.

Welke racistische theorieën bedoelt hij? “Zijn stuk over de ‘sprinkhanenplaag’ (vluchtelingen) op Lampedusa, zijn krankzinnige steun voor de theorie dat intelligentie aan de omvang van een schedel is af te meten.

De onafhankelijkheid is volgens hem bovendien ver te zoeken bij ON. “Steunbetuigingen van PVV en FvD – really? Is ON een politiek vehikel of een maatschappelijk?

AD-diva

Opiniediva Angela de Jong van het AD heeft ook een mening. Zij denkt dat het lastig wordt voor ON. “Je kunt het niet anders dan dapper noemen. Een nieuwe omroep oprichten in een tijd waarin lineaire televisie al honderd keer dood is verklaard. En dan ook nog één met een rechtse signatuur, terwijl het speelhoekje van Robert Jensen onlangs ten grave werd gedragen wegens een totaal gebrek aan kijkers.

Ze hebben wel een punt, want ook Angela vindt de tv soms onuitstaanbaar links. “Neem Thierry Baudet zondagavond in Café Hendriks en Genee. Die zat tegenover een vierkoppig tribunaal. Zoals dat vaker gebeurt.

Ik ben benieuwd hoe ver Ongehoord Nederland komt. Het is nogal een apart clubje initiatiefnemers.

Lees ook: FvD en PVV steunen nieuwe publieke omroep ON (vanochtend)

Foto: SBS
56 Reacties op “Telegraaf-ster: ‘Rancune en racisme aan het roer bij ON’”


 1. Job

  Kansloos proletariaat, die lui van ON.

 2. 123

  Morgen is iedereen dit weer vergeten. Move along people, nothing to see.

 3. Curryworst

  Er is weer een nieuw nieuwtje deze week: omroep ON.
  Vandaag te zien in Één Vandaag, RTL Boulevard, DWDD, Nieuwsuur, Beau en tenslotte Pauw.
  En dat pruttelt nog wel een aantal dagen na.
  Zo ging het ook vorige week met de spreekkoren rondom de voetbalvelden en de week ervoor over de intocht van Sinterklaas en zijn vrolijke helpertjes.

 4. Beatrutje

  De gedachtengang van een gemiddeld toekomstig lid:

  Ik ben niet rijk, ik ben niet beroemd, ik heb geen lekker wijf en mij kinderen zijn dik en dom. Dat ligt niet aan het feit dat ik lui en simpel ben, nee het is de schuld van de politiek, de elite, roetveegpiet en van windmolens. Daarom stem ik PVV en wordt ik lid van ON.

 5. Nicolaas van Myra

  Ik heb nog een hoop knechten die van mij, mits ze hard werken de komende tijd, allemaal een lidmaatschap krijgen.

 6. Paul

  Ik word lid van elke zender c.q. omroep waar Peter R de Vries niet meer welkom is.

 7. StefanV

  De reacties op het ON-initiatief zijn veelzeggend. Ze zijn allemaal als de dood voor deze omroep; de aanval wordt al ingezet voordat de omroep ook maar een minuut heeft uitgezonden, laat staan een vergunning heeft. Een blik in de spiegel is er echter niet bij. Hoe heeft het zover kunnen komen dat initiatiefnemers een dergelijke omroep noodzakelijk achten?

  Tegenover geflopte omroepen als LLINK en PowNed staan ook successen als BNN en Omroep MAX. Het is trouwens ook helemaal niet gezegd dat ON voor altijd moet blijven bestaan. Het kan ook dat ze een paar jaar als nieuwe omroep het bestel opschudden en dat er binnen de NPO de nodige zelfcorrectie plaatsvindt.

  Een journalist van De Telegraaf is sowieso niet onpartijdig in deze kwestie. De Telegraaf heeft direct te maken met het falende WNL. Dat zou ook een omroep met rechtse signatuur worden, maar daar is zo weinig van over dat mensen de noodzaak zien om ON op te richten.

 8. Sylvana S.

  Racisme!

 9. StefanV

  Mensen die lacherig doen over een Sinterklaasjournaal met Zwarte Pieten erin, zouden trouwens even naar de uitkomsten van recente enquêtes moeten kijken. EenVandaag peilde een groeiende steun voor het ongemoeid laten van Zwarte Piet en een dalende steun voor aanpassing. En Hart van Nederland onderzocht dat 95 procent van de Nederlanders de voorkeur geeft aan Zwarte Piet.

  Toch zendt de NPO een Sinterklaasjournaal met roetveegpieten uit. Namens en voor wie? In elk geval niet de meerderheid van de Nederlandse bevolking. Dit voorbeeld is illustratief voor de noodzaak om tot een evenwichtiger aanbod te komen.

 10. Peter

  Niks mis mee zolang het maar goed gemaakt wordt met fatsoen. Gedegen journalistiek met goede betrouwbare onderbouwing van zaken die ze aanhangig maken. Geen mafkezen en geen racistische inval toelaten. WNL Op Zondag word ook als rechts gezien en daar is niks mee.

 11. Joris Mul

  Ik heb zelfs een motie ingediend in de Tweede Kamer: please please nooit meer ergens Peter de Vries dat narcistisch domme wezen. Gaat dat er nu eindelijk van komen?

 12. pip

  Andre Hazes is totaal de weg kwijt nu vind hij vrouwen van 88 geweldig en mooi.

 13. Ron

  Zowaar eens met Rob Goossens in dit verhaal. Dit gaat nooit van de grond komen.

 14. Flexi

  Mooi initiatief. Ik ga dat zeker financieel steunen om het een kans te geven.
  En het argument dat het een politiek vehikel is, doet niet ter zake. De VARA is tenslotte ook een onderafdeling van de PvdA.

 15. Robson

  Beter dan al dat linkse troep wat we nu op tv hebben , wordt een mens alleen maar beter van , van een ander geluid

 16. Minder of Mirjam

  Wat een kansloze omroep zal dit worden. Met alleen maar xenofobe prietpraat en spelletjesshows als “Wie kan het snelste Baudet klaar pijpen”

 17. Flexi

  Al die mensen met hun glazen bollen hier. Gun een ander ook eens iets?
  Een beetje tegenwicht tegen de heersende dogma’s is nooit verkeerd. Dat heeft de geschiedenis wel uitgewezen.

 18. Michiel

  Idd, gewoon racistische boomers die het niet aan kunnen dat ze niet meer in het middenpunt van de belangstelling staan. Schreeuwers die niet begrijpen waarom niemand luistert naar hun domme taalgebruik en ideeën.

  Er is een hele goede reden waarom Powned en Jenssen zo gigantisch floppen. En dat komt niet door een linkse complottheorie, zoals ze denken. Er is geen enkele reden om naar de hysterisch krijsende sneeuwvlokjes van de zogenaamd ongehoorden te luisteren.

 19. Mike

  @Flexi, sinds wanneer is daar maar 1 manier voor?? Feiten verdraaien en populistisch roeptoeteren? Peter beschreef het hier ook prima, het kan ook echt journalistieker, maar dan is het wel noodzakelijk dat die kanslozen, Geert en Baudet wegblijft…

  Waar blijft die rechtste man/vrouw die op basis van inhoud en feiten op zoek gaat naar oplossingen? Die heeft NL keihard nodig!

 20. Pauline

  Goossens je bent niet alleen een walgelijke paardenlul, maar je ziet er ook nog eens zo uit…

 21. Flexi

  Vooraf iets veroordelen en afschrijven is onredelijk.
  Jullie weten net als ik nog niets over de uitvoering.
  Wat jullie doen is lui en gemakkelijk. En intolerant.

 22. Mike

  @Flexi, ik veroordeel het nu al, omdat ik weet hoe Geert en Baudet opereren.
  Ik zou het echt wel zien zitten hoor. Een goed rechts geluid. Maar als het moeilijk wordt richten ze zich op de knakworstvretende Telegraaf lezers die alleen maar koppen lezen en de hele dag klagen over hoe k.u.t. alles is.

  Dus mijn reactie komt wel ergens vandaan… niet om zomaar intolerant te zijn.

 23. Flexi

  Veronderstellingen, vooroordelen en aannames, Mike.
  Geen steekhoudende argumenten om het nu al af te schrijven.
  Baudet en Wilders zijn niet de initiatiefnemers, zij steunen het idee, net als ik.

 24. Mike

  @Flexi, we wachten het af.. ik geef je graag gelijk achteraf…maar ik hoop op niets…

 25. FlyingLotus

  Grootste plannen waar na 1 jaar niets meer over is. Behalve z’n gigantische ambtenarensalaris dan.

 26. iefkleinhertje

  Als die Peter R De Vries niet in een talkshow zit wie zit er dan in ?????

 27. JDJ

  Er is juist heel veel ruimte voor redelijk rechts. Jarenlang verkettert en nu komt langzaam het gezonde verstand naar de oppervlakte en zal zijn ruimte gaan innemen. De linkse sprookjes mogen weer in de la.

 28. Stoffel

  Thanks Telegraaf “ster”, zojuist lid geworden van ON.

 29. Bart

  Helemaal eens met StefanV.

 30. Bart

  @robb Die show op RTL5 was ook niks. Zijn nieuwe Jensenshow op diverse online radio en tv platforms wordt steeds beter bekeken. Aanhang en financiers worden er steeds meer.

 31. sukkel

  IK wil best lid worden van ON ben het zat al die linkse reetlikkers en BNners

 32. Momo

  Tja, bij de Telegraaf zijn ze ook ineens allemaal gutmenschen geworden.

 33. Geronimo

  Het gras is groen, de hond die blaft en hoernalisten zijn links. Rob Goossens diende derhalve zijn geloofsbrieven te overhandigen.

 34. Sjaak

  De VVD is Groenlinks geworden en de Telegraaf de Volkskrant.

 35. BijlmerStyle

  Ach, die tattas hebben ook even een stem nodig. Laat ze maar lekker. Intussen blijft multicultureel Nederland groeien en geen tatta die dat kan tegenhouden! :D

 36. man pan

  Lol:
  “Ze hebben wel een punt, want ook Angela vindt de tv soms onuitstaanbaar links. “Neem Thierry Baudet zondagavond in Café Hendriks en Genee. Die zat tegenover een vierkoppig tribunaal. Zoals dat vaker gebeurt.”

  Angele de Jong of de schrijver dit prutsttukje heeft ze niet helder op een rijtje.
  Sinds wanneer is Wilfred Genee, Erica Terpstra links?

 37. RaymondVL

  In een tijd dat lineaire televisie kijkers wegjaagt naar streamingdiensten als Netflix een nieuwe omroepvereniging starten. Dan heb je lef of ben je volkomen geschift.

 38. 🐦 Meneer De Uil

  De linkse messen worden geslepen tegen ON. Zoals het al jaren gaat tegen alles wat de ‘top’ van heilige PO niet aanstaat.

 39. anoniem

  Als je heel erg rechts stemt, vind je mensen die minder rechts zijn snel links. Dat hoor je bijvoorbeeld ook in de U.S.A. Waar de Democrats volgens mij soms nog rechtser zijn dan de VVD, maar dan zonder een racistisch sausje.

 40. aammehoela

  Het zijn vooral mensen uit deze hoek die de NPO te links vinden. Uit een uitgebreid onderzoek (meen 2 jaar geleden) kwam naar voren dat men dit in het algemeen wel vond meevallen. Het is maar hoe je er tegen aankijkt. Zelf vind ik dat gedoe met Zwarte Piet ook waardeloos. Gezeur en doordrammen. Aan de andere kant vind ik zelf dat er nog te weinig aandacht is voor het klimaat. Heb het gevoel dat men dit niet echt durft aan te kaarten bij de NPO. Natuurlijk zijn niet alle extreme weertypes aan het veranderde klimaat te wijten, maar het valt wel op dat het toch steeds vaker extremer wordt en bv. de regenval steeds heftiger in soms een zeer korte tijd. Dus op dat gebied denk ik weer geheel anders dan de “rechtse mensen”. Waarom klimaat in een links hokje wordt gestopt snap ik trouwens niet. Het is toch wetenschap.

 41. BoerinBert

  Omdat rechts en denken niet samen lijkt te gaan helaas. Rechts en feiten zijn niet te combineren. Fake news, leugens en rechts wel. Wetenschap is helder, maar in de ogen van rechts ben je dan een klimaatgekkie. Erg jammer. Lijkt wel een ziekte. Rechts heeft denkers nodig! Mensen van feiten en niet van inwisselbare meninkjes.Waarom zijn die er niet?

 42. Tijn

  Een meer rechts geluid. Dat was ook de belofte van Powned en WNL. Valt toch wat tegen in de praktijk nietwaar? Gaat ook niet lukken met dit nieuwe initiatief. Door social media zit en blijft iedereen tóch zitten in z’n eigen linkse of rechtse bubble. ON zal daar dus niets aan veranderen. Dat wordt gewoon preken voor eigen parochie, die dat natuurlijk prachtig vindt maar dat ondertussen links Nederland die uitzendingen helemaal niet zal gaan kijken. Alsof ON Nederland een ruk naar rechts zal helpen, welnee..

 43. Mick

  Rob Goossens: Een van de meest sneue figuren op televisie.

 44. Menno

  Na 1 dag 18.000 leden
  Die 50.000 gaan er gewoon komen
  Rob Goossens moet een nieuwe glazen bol kopen wat een dwaallicht!!

 45. Ikinks amorele kompas

  Dat meen je niet Angela, zat Thierry Baudet nou echt bij je lievelingetje Beau en zat hij daar ook nog eens tegenover een tweekoppig uiterst links RTL-tribunaal? Bah, wat is die 30 jarige Luxemburgse commerciële zendergroep de laatste tijd toch zo ondankbaar en onuitstaanbaar links geworden hé! Ik ben benieuwd naar je volgende column in het AD over deze Ongehoord daad! Het is inderdaad nogal een apart clubje daar bij RTL Bertelsmann Group!

 46. Mike

  Het wordt ook tijd voor een nieuwe soortgeljke krant.

  Rob Goossens maakt zich compleet belachelijk. Dat hij het woord racisme gebruikt betekend al dat hij pure onzin lult. Dan weten mensen het niet meer.

 47. Jopie

  Weer een zelfingenomen domme lul erbij op TV. Deze is wel weer heel erg…

 48. topi

  Weer een oerstomme zelfingenomen lul erbij in Medialand. Zal wel weer een zoontje van iemand zijn.

 49. Suzy Wang

  Hebben de mensen die Karkens wel eens horen praten? Op n toon van chagereinigheid ten top.Geen haar beter als nasale Hendrik(de vries) Ik ben ook voor zwarte piet maar geen pvv of fdw.

 50. A. Tempelman

  Waarom begint Geenstijl geen omroep? Oh wacht, dat was al eens mislukt…

 51. man pan

  @Suzy Wang
  Ben met sommige standpunten van hem wel eens, maar Karstens komt erg onsympathiek over, betweterig en verwijtend naar anderen. Vind het niet raar dat hij nooit wordt uitgenodigd voor talkshows, dodelijk voor een goede sfeer aan tafel.
  Natuurlijk komt hij weer met huilie huilie verhalen over linkse media, dit getuigt weer weinig zelfkennis en zelfreflectie

 52. gekke henkie

  @ man pan

  Karskens was vroeger juist heel vaak op tv, maar sinds hij zeer kritisch is over de migratiestromen vanaf 2015 is hij persona non grata bij de NPO. De man reisde mee met migranten in bootjes en weet dondersgoed waar hij het over heeft. Hij verweet de vader van Alan Kurdi (het bekende dode jongetje) verantwoordelijk te zijn voor de dood van zijn zoon doordat hij te beroerd was om een reddingsvest aan te schaffen voor weinig. Waren overal verkrijgbaar zoals Karskens liet zien.
  Karskens deed verslag vanuit de realiteit itt veel journalisten die in een veilige omgeving verslag deden over deze migratiestromen.
  Dan kan hij idd betweterig overkomen. Hij weet het nl ook beter.

 53. sukkel

  Wie is Goosens dan wel alleen zn kop moet ik al niet… ik ben lid van ON eidelijk eens wat anders dan die linkse kliek en Bnners die hun zakken alleen maar vullen……

 54. Joop55

  Goossens , ander Talpagraaf import artikel.
  Laat het racisme oordeel over aan echte experts op dat gebied zoals wijlen René Danen.

 55. topi

  @Beatrutje, jij hebt het buskruit niet uitgevonden, he.

 56. Derek

  @Bijlmerstyle, fijn dat je ons ”nog even lekker laat”. Multicultureel Nederland wordt overigens een totale ramp, maar jij vindt dat waarschijnlijk lekker. Welterusten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.