SP wil regels voor verleidings-tv als Temptation Island

SP-ster Peter Kwint wil dat er strengere regelgeving komt voor verleidings-tv zoals Temptation Island. Hij heeft daarom Kamervragen gesteld aan de christelijke mediaminister Arie Slob. Dat is te lezen op Twitter. Het tv-genre is momenteel in opspraak vanwege de aanranding die te zien was in de RTL 5-show De Villa. “Echt schandalig dit. Gezien de impact van realityprogramma’s op de levens van deelnemers zou het toezicht hierop echt strenger moeten“, laat Kwint weten in een reactie.

Kwint heeft Slob gevraagd naar zijn positie in deze rel. “Bent u het met mij eens dat deelnemers makkelijk gemanipuleerd kunnen worden in dit soort programma’s door scènes te creëren en door de druk op deelnemers van contractuele verplichtingen?“, vraagt hij bijvoorbeeld.

Vervolgens roept hij de mediaminister op om voor regelgeving te zorgen. “Bent u bereid met het Commissariaat voor de Media in gesprek te gaan, zodat er regels opgesteld kunnen worden rondom dit soort contracten en programma’s?

Is preventie vooraf niet beter dan toezicht achteraf? “Ik denk dat je daar grotendeels gelijk in hebt. Neemt niet weg dat je ook in de toezichtshoek iets kunt doen“, zegt Kwint tegen een andere twitteraar.

RTL heeft besloten om voorlopig alle ‘guilty pleasures’ op te schorten, waaronder ook kijkcijferhit Temptation Island.

Foto: Tweede Kamer

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen