Piet Paulusma wil nog steeds meer geld van MAX

Piet Paulusma is nog steeds in overleg met Jan Slagter over een rol als weerman bij Omroep MAX. Hij wil dat de omroepbaas met een hogere vergoeding over de brug komt. Dat heeft de weerman donderdagavond gezegd in Pauw. Paulusma heeft over een maand zijn allerlaatste weerbericht op SBS 6. Toen zijn vertrek in januari bekend werd, meldde Slagter zich direct. Niet veel later bracht hij naar buiten dat de weerman veel te veel geld wil hebben, maar de gesprekken gingen door.

Het duurt wel heel erg lang, constateerde Jeroen Pauw gisteren. Komt dat omdat Paulusma bij de NPO niet meer dan 192.000 euro mag verdienen? De weerman daarop: “Ik zal dat gelijk even uit jouw droomwereld weghalen en voor al de mensen: als je het over mijn weer hebt, dan heb je het over een bedrijf dat de weersverwachting maakt en al dat soort zaken meer. Je krijgt dus een compleet pakket.”

Pauw: “Daarom is het zo duur, bedoel je?

Paulusma lachend: “Dat zeg ik niet, maar je weet ook dat als je gaat onderhandelen dat de een daar begint en de ander daar. Ik neem aan dat er ergens nog wel ruimte zit, maar ik kan daar op dit moment nog niets over zeggen.”

De gesprekken duren al heel lang. “We zijn al heel lang met elkaar in gesprek. Toen bekend werd dat ik weg zou gaan bij SBS, heeft Jan Slagter gezegd: ‘Hij kan wel bij ons komen.’ We hebben eerst een bak koffie gedronken en in de zomer ben ik hem bij het skûtsjesilen nog even tegengekomen en sindsdien zijn we af en toe met elkaar in gesprek. Daar is nog geen uitslag over.”

Wanneer komt er duidelijkheid? “Ik denk dat het nu binnenkort toch eens een keer duidelijk moet worden wat er gebeurt, want we zitten bijna op 31 december. Aangezien ik positief ben hou ik nog steeds de moed erin.”

SBS heeft geen spijt

Eén ding is zeker: SBS heeft geen spijt. “Hoe vaak hebben de bazen van SBS al jou geprobeerd te bellen om hun excuses te maken?“, vroeg Pauw aan de weerman.

Paulusma: “Ik denk dat als ze dat hadden gedaan, dat ik hier niet meer had zitten praten. Nee, dat is niet gebeurd. Die beslissing is genomen. Ik ben niet gaan schoppen en slaan. Ik vind het wel heel jammer, maar de beslissing is genomen. Je kunt dan hoog of laag springen, maar het is gewoon zo.”

Waarom moet hij er eigenlijk uit? “Het is heel simpel, dat is mij niet verteld. Er is gewoon gezegd dat het ophoudt, omdat ze een andere zender willen bouwen.”

De mensen snappen het volgens hem niet. “Waar wij ook komen op locatie, de mensen snappen het niet, maar nogmaals: daar heb ik geen invloed op. Het is gewoon een beleidsbeslissing.”

Foto: BNNVARA

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen