Piet Paulusma wil nog steeds meer geld van MAX

Geplaatst op vr 29 nov 2019 om 11:50

Piet Paulusma is nog steeds in overleg met Jan Slagter over een rol als weerman bij Omroep MAX. Hij wil dat de omroepbaas met een hogere vergoeding over de brug komt. Dat heeft de weerman donderdagavond gezegd in Pauw. Paulusma heeft over een maand zijn allerlaatste weerbericht op SBS 6. Toen zijn vertrek in januari bekend werd, meldde Slagter zich direct. Niet veel later bracht hij naar buiten dat de weerman veel te veel geld wil hebben, maar de gesprekken gingen door.

Het duurt wel heel erg lang, constateerde Jeroen Pauw gisteren. Komt dat omdat Paulusma bij de NPO niet meer dan 192.000 euro mag verdienen? De weerman daarop: “Ik zal dat gelijk even uit jouw droomwereld weghalen en voor al de mensen: als je het over mijn weer hebt, dan heb je het over een bedrijf dat de weersverwachting maakt en al dat soort zaken meer. Je krijgt dus een compleet pakket.”

Pauw: “Daarom is het zo duur, bedoel je?

Paulusma lachend: “Dat zeg ik niet, maar je weet ook dat als je gaat onderhandelen dat de een daar begint en de ander daar. Ik neem aan dat er ergens nog wel ruimte zit, maar ik kan daar op dit moment nog niets over zeggen.”

De gesprekken duren al heel lang. “We zijn al heel lang met elkaar in gesprek. Toen bekend werd dat ik weg zou gaan bij SBS, heeft Jan Slagter gezegd: ‘Hij kan wel bij ons komen.’ We hebben eerst een bak koffie gedronken en in de zomer ben ik hem bij het skûtsjesilen nog even tegengekomen en sindsdien zijn we af en toe met elkaar in gesprek. Daar is nog geen uitslag over.”

Wanneer komt er duidelijkheid? “Ik denk dat het nu binnenkort toch eens een keer duidelijk moet worden wat er gebeurt, want we zitten bijna op 31 december. Aangezien ik positief ben hou ik nog steeds de moed erin.”

SBS heeft geen spijt

Eén ding is zeker: SBS heeft geen spijt. “Hoe vaak hebben de bazen van SBS al jou geprobeerd te bellen om hun excuses te maken?“, vroeg Pauw aan de weerman.

Paulusma: “Ik denk dat als ze dat hadden gedaan, dat ik hier niet meer had zitten praten. Nee, dat is niet gebeurd. Die beslissing is genomen. Ik ben niet gaan schoppen en slaan. Ik vind het wel heel jammer, maar de beslissing is genomen. Je kunt dan hoog of laag springen, maar het is gewoon zo.”

Waarom moet hij er eigenlijk uit? “Het is heel simpel, dat is mij niet verteld. Er is gewoon gezegd dat het ophoudt, omdat ze een andere zender willen bouwen.”

De mensen snappen het volgens hem niet. “Waar wij ook komen op locatie, de mensen snappen het niet, maar nogmaals: daar heb ik geen invloed op. Het is gewoon een beleidsbeslissing.”

Foto: BNNVARA
31 Reacties op “Piet Paulusma wil nog steeds meer geld van MAX”


 1. Pieter

  Lekker laten wegrotten die Paulusma.

 2. MediaPrak

  Komt wel goed. Wordt de dagelijkse afsluiter bij ‘Tijd Voor Max’.

 3. PatatmetMayo

  Met SBS gaat het sowieso niet goed komen met of zonder Piet.

 4. Punt

  Jan Slagter denkt natuurlijk dat hij Paulusma als gewoon een presentatortje kan binnen halen niet realiserend dat er voor weersverwachtingen ook onderzoek gedaan moet worden waarvoor hij niet wil betalen. Je kan niet verwachten dat iemand die een eigen bedrijf in weersverwachtingen heeft dat bedrijf achterwege laat en zijn verwachtingen voortaan van weather.com haalt.

 5. Caramba

  Die man heeft echt geen toegevoegde waarde. Alleen al zijn dorre expressieloze stem geeft aan wat een mismatch hij is. Misschien leuk voor een paar dorpelingen die op tv hopen te komen om naar hun oma hopen te zwaaien, maar dat is het dan ook.

 6. Greet

  Ik vind Martsje als vervanger van Piet heel slecht.Sorry Martsje.
  Ik zou als ik Jan was ook niet diep in de buidel tasten, Piet is wel leuk maar ook aan het einde van z’n carrière.Max kan ook zonder Piet.

 7. Jan

  Voor hem 10 anderen die het voor de helft of minder doen!

 8. Eric

  Het blijft onbegrijpelijk dat Talpa/SBS Piet laat gaan. Het enige SBS programma dat het hele jaar en avond aan avond goede kijkcijfers laat zien.

 9. Medusa

  Ik zal onmiddellijk weg als Paulusma in beeld verschijnt.niet doen Jan Slagter. Ik zeg mijn lidmaatschap op!

 10. Curryworst

  Dus Paulusma wordt uitgenodigd bij Pauw en als bovenstaande quotes de meest interessante zijn dan heeft hij dus niets gezegd dan dat er al bekend was.
  En datgene wat er al bekend is blijft dan nog vaag: ‘we zijn in gesprek’ en ‘ik weet niet waarom ik eruit moet’.

  Ik ben benieuwd naar de reactie van Slagter op de beweringen van Paulusma.
  Zou me niets verbazen als er al lang geen interesse meer is bij MAX voor deze weermeneer.

 11. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Voor 192K komen wij ook elke dag opdraven om het weerbericht van buienradar voor te lezen. Geen probleem.
  Maar niemand kan dat zo goed als Piet Paulusma!
  We vinden dat Piet per 1 januari wel weer terug kan bij SBS met Piets Weerbericht.
  Piet Paulusma altijd +1

 12. Gammel

  Piet, laat gaan, jouw tijd is geweest. Stop je energie in het vinden van nieuwe banen voor je medewerkers. Alleen zo kun je met opgeheven hoofd het mediacircus verlaten.

 13. Positief

  Piet Paulusma, Rob Geus, Henny Huisman. Jullie hebben mooie TV gebracht. Koester dat en geniet van jullie mooie huis. Geef het stokje door.

 14. RaymondVL

  Piet, als jij zoveel taxpoet wilt verbranden bij Omroep Max, hoeveel verbrand je eigenlijk bij Omrop Fryslan waar je ook een weerbericht voor maakt? Dat is tenslotte ook een Publieke Omroep.

 15. Winterklaar

  Net als Pelleboer destijds, razend populair maar onbetrouwbaar. Want ongeschoold.

 16. Jur

  Niet zo zeuren Piet.

 17. Jan

  Tussen hart van Nederland en shownieuws rond 600.000 kijkers. Na shownieuws 400.000 minder kijkers. Dus slagter moet deze piet niet in zijn program opnemen. Geen kijkcijferkanon.

 18. RichardvdA

  Een lichtelijk debiele weerman, wat is dat nou waard joh. Ik zou er geen cent voor over hebben, het voegt niets toe.

 19. Suzy Wang

  Dikke doeiiiiie er mee.

 20. strontveegpiet

  ZEURPIET!!!!!!!

 21. zoe

  Eens moet je tevreden zijn.

 22. dennis

  Aan alles komt een einde, ook aan onze weerprofeet Piet Paulusma.

 23. Mark Rutte de Musical

  Bejaardenomroep Max en Teenha lady doen hun best om nog meer uitgerangeerde mislukte zogenaamde bekende nederlanders te werven…. kan je niks….. ben je bekend om niks… dan is Max naar je opzoek.

 24. Marianne

  Als het salaris niet is uit te leggen dan moet je op zoek gaan naar een andere weerman.

 25. G.ossip

  Weg met Piet,wil het onderste uit de kan hebben,is wel belastinggeld…opzouten

 26. Mark Rutte de Musical

  Precies stuur al die pieten terug naar huis. Fijn dat je ons standpunt deelt.

 27. Asjemenou

  Waarom breng je het zo kneuterig over, Pauw. Meneer De Leeuw heeft ook jarenlang meer verdient door oa zijn eigen programma door zijn eigen productiemaatschappij te laten produceren.

 28. TV Criticus

  Hele goeie vent, die Piet Paulusma! ’n echt menselijk mens en dan hoor je niet thuis op zo’n SHIT zender van John de Mol. Ik hoop erop dat Piet nu nog populairder wordt straks bij de publieke omroep en die shit van SBS snel zal uitsterven, niemand zit op die rotzooi te wachten!

 29. TV Criticus

  G.ossip, belastinggeld? op SBS? dan snap je ’t niet! Die zender wordt volledig gesponserd door John de Mol!, want veel inkomsten zal die niet hebben uit de reclame inkomsten! (John heeft geld zat om SBS nog jarenlang te promoten!)

 30. TV Criticus

  Mark Rutte de Musical, je maakt ’n klein foutje: als je niks kunt en niks bent ben je juist zeer welkom bij die flut zenders van RTL & SBS!

 31. TV Criticus

  beste Jan, je moet weten dat SBS helemaal geen kijkcijfers heeft en ook nooit zal krijgen, verstandig van Piet om daar op te krassen, naar ’n echte omroep!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.