FvD en PVV steunen nieuwe publieke omroep ON

PVV-leider Geert Wilders en FvD-leider Thierry Baudet steunen de nieuwe omroep Ongehoord Nederland (ON), die vastberaden is om een plek te veroveren binnen de NPO. Het initiatief wordt vandaag groots gepresenteerd in het AD door oprichters Ybeltje Berckmoes en Arnold Karskens. “De publieke omroep is een kleine cirkel van meningen en personen die het nieuws brengen. Het wordt hoogtijd voor wat nieuwe gezichten. Wij worden de eerste Peter R. de Vries-vrije omroep.

Deze uitspraak komt van Karskens, die zich al geruime tijd ergert aan de eenzijdige NPO. “Nederland verandert langzaam in een heel nauwe maatschappij waar problemen als massamigratie niet meer worden benoemd. Wij willen een stem zijn voor mensen die de Nederlandse cultuur hoog hebben zitten en terugverlangen naar de tijd dat je nog alles kon zeggen. Zonder politiek correct te hoeven zijn.

Wordt het een boze-witte-mannen-omroep? Nee, zegt Karskens. “Ook humor moet ruim aan bod komen. Daarom is ook Haye van der Heyden betrokken bij de oprichting. Met satire kan je een boodschap soms beter overbrengen.

De NPO heeft toch al twee rechtse omroepen: PowNed en WNL? “Het valt mij op dat je bij WNL constant Rob Jetten van D66 ziet zitten. Maar professoren die verstand hebben van klimaat en internationale politiek, hoor je er niet.

Wat voor programma’s wil ON gaan uitzenden? “Denk aan talkshows met harde confrontaties, satire dus en beschouwingen. Stel dat wij veel zendtijd krijgen, dan is een Sinterklaasjournaal ook bij ons mogelijk. Een met Zwarte Pieten, zoals je de Nederlandse cultuur óók mag vieren.

Wilders

Wilders steunt de omroep in een videoboodschap. “De PVV heeft helemaal niets met die verschrikkelijke publieke omroep waar je het Nederland van de Amsterdamse grachtengordel ziet: één grote fake-news-fabriek met linkse liberalen, politiek correcte blaaskaken van de VARA tot WNL, waar het echte Nederland verzwegen en weggemoffeld wordt. Waar onze eigen tradities als Sinterklaas en Zwarte Piet ondergeschikt zijn aan de Ramadan en het Suikerfeest, waar de barbaarsheid van de islam wordt verzwegen en de haat van de Palestijnen tegen de helden uit Israël of de donkere kanten van de multiculturele hel met hun racistische geweld tegen blanke Nederlanders.”

Daarom wil de PVV de publieke omroep afschaffen: weg ermee! Maar tot die tijd is er nu een kans op een verbetering. Joost Niemöller en Arnold Karskens, twee helden en topjournalisten, beginnen een eigen omroep met de naam Ongehoord Nederland. Ik steun dat dappere initiatief en ik hoop u ook. Succes ermee!

Baudet

Baudet komt met een soortgelijke boodschap. “Al jaren stoor ik me aan de vooringenomen en niet-objectieve publieke omroep. Je kan de tv niet aanzetten of je hoort klimaathysterie, propaganda voor de Europese Unie, pro-immigratieverhalen of allerlei beelden die moeten inwerken op onze sentimentaliteit. Er is natuurlijk een enorme campagne gevoerd tegen Sinterklaas, tegen Zwarte Piet, noem het allemaal maar op.”

Daarom steun ik dit nieuwe initiatief om een nieuwe omroep te starten: Ongehoord Nederland, ON. Om het geluid diverser te maken, om het echte geluid te vertellen en om de publieke omroep weer van ons allemaal te maken. Steun hen ook!

Een uitgebreid interview over ON leest u in het AD. Onderstaand ziet u een video over ON en de videoboodschappen van Wilders en Baudet.

Foto: YouTube

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen