PVV-omroep ON zit met probleem: acteurs lopen weg

Geplaatst op di 26 nov 2019 om 12:45

De nieuwe omroep ON, die gesteund wordt door PVV en FvD, zit met een probleem. Acteurs willen niets te maken hebben met een rechts-populistische omroep. Dat zegt Haye van der Heyden, die betrokken is bij ON, op Twitter. Van der Heyden wordt als scenarist verantwoordelijk voor het satire dat ON wil gaan uitzenden, maar stuit nu op weglopende acteurs. “Er hebben zich nu al acteurs afgemeld voor projecten waar ik mee bezig ben. ON! wordt teveel PVV/FvD, vinden ze.

Hij verbaast zich over die houding. “Teveel PvdA of VVD ben ik nog nooit tegengekomen, dit nu dus wel. Wie het zijn kan ik niet zeggen“, aldus Van der Heyden. “Aan de schandpaal nagelen doe ik niet.”

Van der Heyden vindt dat er nu al op ON wordt neergekeken. “Geen woord in de Telegraaf over Ongehoord Nederland. We zullen concurrenten zijn van WNL. Jammer. Goedemorgen Nederland kan ik wel waarderen (ook een beetje door gezond seksisme) WNL op zondag is helemaal niks. Ijdele behaagzieke babbel-tv. Weg ermee.

Het is geen verrassing dat Van der Heyden graag meewerkt aan ON. Hij werd jaren geleden vanwege PVV-sympathieën gedumpt door de VARA. “Ik waardeer het dat de VARA zo dapper was om dit duidelijk te maken. Het is natuurlijk veel eenvoudiger om de samenwerking met iemand te verbreken zonder de ware reden te geven“, zei hij destijds.

Harry de Winter heeft op Twitter laten weten dat hij teleurgesteld is over de keuze van Van der Heyden om aan de slag te gaan bij ON. “Ga jij je associeren met
Joost Niemöller, Thierry Baudet, Donald Trump en andere doorgedraafde voor de democratie gevaarlijke complot denkers en fake news verspreiders Er is niks tegen een gezond rechtse mening, maar jij bent intelligent?

Foto: BNNVARA
66 Reacties op “PVV-omroep ON zit met probleem: acteurs lopen weg”


 1. Joop55

  A la Stormfront maar dan met beeld.

 2. WEST*

  Nou ze staan in de rij hoor , vooral de pseudo b`N`er, die nu werkloos thuis zitten

 3. Ron

  En gelijk hebben ze. Daar wil je toch niet bij horen.

 4. StefanV

  Uit alles blijkt gewoon dat ze als de dood zijn voor deze nieuwe omroep, die bij een paar heikele maatschappelijke thema’s geen blad voor de mond gaat nemen. Dat zint ze overduidelijk niet, dus wordt iedereen die zich met OM inlaat onmiddellijk verdacht gemaakt of voor gek versleten.

  Een term als “fake news” heeft een hoog gehalte selectieve verontwaardiging in zich. Als onwelgevallige feiten worden weggelaten uit nieuwsberichten en als het nieuws in een soort gecensureerde versie tot ons komt, kun je net zo goed de vraag stellen of het geen “fake news” is.

  Bizar voorbeeld is ook de vermeende aanval op het “landelijke congres” van Kick Out Zwarte Piet in Den Haag. De lezing van KOZP kwam ongecorrigeerd in de media. Nieuwsorganisaties zoals de NOS namen klakkeloos over wat KOZP communiceerde. Het politieverslag geeft een heel ander beeld van de gebeurtenissen (zoek maar terug wat Kamerlid Martin Bosma erover zei). Media laten echter na om aan waarheidsvinding te doen. De KOZP-versie blijft overeind, wat er wérkelijk wel en niet is gebeurd, blijft onduidelijk.

 5. Ronald

  ON wordt een knaller!

 6. Zomaar

  Er gebeurt al een hoop in 1 dag bij ON.
  Lijkt meer op een verzonnen l*u*l verhaal.
  Het liegt al net zo hard zoals alle populisten dat doen.
  Alles voor de publiciteit zullen we maar zeggen.

 7. RaymondVL

  Logisch, al die acteurs willen deugen als de neten. En Harry de Winter is gewoon een l*l met tien vingers waar je je geen ene moer van aan hoeft te trekken.

 8. Erik de Z.

  Harry de Winter whaha de ultieme “links lullen-rechts vullen” charlatan

 9. Oppersmurf

  De waarheid kan het daglicht in de linkse media niet verdragen en de rechtse media, zoals de Telegraaf, zijn ook bang! Angst regeert!

 10. Bertus

  Fascistische TV …. Fascisme is moord!!!

 11. Dr. de Kieviet

  Lekker populistisch zgn allochtonen (die al generaties in Europa wonen) bashen.
  Is gemakkelijk scoren.

 12. Kapitein Ortega

  Wat een l*lkoek…

  Er zijn dus acteurs voor een niet bestaand programma op een niet bestaande omroep…

  Aandacht zoeken…

  Gewoon doorlopen mensen, niets aan de hand

 13. jan

  Boomer Harry de Winter. Gelukkig komt er binnenkort een einde aan die generatie.

 14. jan

  Kijk maar eens op de website van Arnold Karskens. Dan zie je hoe verziekt die NOS is. En dat er nog steeds volk naar de NOS kijkt is echt ongelooflijk.

 15. Sjaak

  De VARA is 100% PVDA, waarom horen we daar niemand over?

 16. "extreem" rechts

  Niemand gaat zijn naam besmeuren met “extreem” rechts

  Geef ze helemaal gelijk

 17. WEST*

  omroep Max zou volgens de kenners ook niets worden
  zou de reacties wel eens na willen lezen hier op MC van toen
  waar kan ik die nog eens teruglezen?

 18. HBaz

  Een Nationaal-Socialistische Omroep. Ach ja, weer eens wat anders. Marco van Basten al gepolst?

 19. Minder of Mirjam

  het begin van het einde, na 1 dag al! Geweldig nieuws.

 20. Rutger

  Slachtoffer-tv.

 21. Oppersmurf

  @Dr. de Kieviet Steek je kop nog dieper in het zand. Loop eens een dag met de politie mee, kijk eens naar Opsporing Verzocht, of kijk eens in de bajes wat daar zoal huist. Niks ‘bashen‘ van allochtonen, maar het gaat, heel gewoon, om de feiten en die mogen nooit verdoezeld worden door de media.

 22. gerdien

  Wat is dat toch met kleinzielig rechts dat ze zichzelf voortdurend in de slachtofferrol duwen? Weer herhaalt Van der Heijde het sprookje dat hij bij de Vara moest vertrekken vanwege zijn politieke voorkeur. In werkelijkheid werd zijn serie Kinderen geen bezwaar na 10 seizoenen gestopt nadat de sjeu er al jaren af was. En zoals dat gaat met freelancers werd ‘zijn’ plek door anderen ingenomen. Zelfde lot trof bijvoorbeeld Maria Goos die voor verschillende omroepen werkte en ook door een jongere garde werd vervangen. En daar kan je veel van vinden maar een PVV-fan is ze niet.

 23. iefkleinhertje

  Die zogenaamde acteurs die vreten uit de subsidie ruif maar als ze zich inlaten met deze nieuwe omroep dan kan dat niet meer.
  Deze zogenaamde acteurs blijven dus gewoon politiek correct foei roepen want anders mogen zij niet meer betaald aanschuiven bij DWDD.

 24. gerdien

  @liefklkeinhertje: maar Van der Heijde is zelf zo principiëel dat hij er geen moeite mee heeft/had om voor die ultralinkse Vara te werken? Typisch gevalletje rechts lullen, links zakken vullen.

 25. FlyingLotus

  slachtoffer zijn, velen hier en de rest van NL hebben hun beroep er van gemaakt.

 26. robb

  Jensen wil toch wel .

 27. Donald Dumb

  Nu al ten dode opgeschreven dat omroepje.
  Totale verspilling van belastinggeld, maar ach dan is het ineens stil aan de rechterkant…

 28. Angela

  Ach haye is een gefrustreerd en verongelijkt rechts mannetje dat maar van alles roept

 29. Partick

  @StefanV

  Rechtse mensen menen altijd dat alleen rechtse mensen geen blad voor de mond nemen. Als linkse mensen geen blad voor de mond nemen, zoals Johnny de Mol laatst tegenover Baudet, dat wordt dat ineens bestempeld als “Johnny de Mol wilde graag deugpunten scoren”. En ja, ik citeer hier jouw reactie onder dat bericht. Met twee maten meten, heet dat, StefanV!

 30. Rt

  Simone Weijmans heeft er een handje van om berichtgeving in het voordeel van KOZP te veranderen. Ze zal het nu ook wel hebben gedaan, net zoals vorig jaar met de incidenten op de Erasmusbrug. Ik hoop vooral op een neutraal Jeugdjournaal met blanke hetero’s als basis en niet omgekeerd met minderheden zoals nu. De meerderheid van de jeugd moet zich gewoon kunnen herkennen in presentatoren op tv.

 31. Donald Dumb

  Patrick. Klopt helemaal.
  Vrijheid van meningsuiting is alleen voor rechts vind men in rechtse kringen
  Verkondig je je mening maar is die niet rechts wordt deze totaal niet geaccepteerd…kijk alleen hier maar, genoeg van zulke types.

 32. Ron

  ON blijft OFF.

 33. KoalaNL

  Wat een lelijk paasei op die foto.
  Mooie vorm wel, kleur niet zo.
  Meteen afvoeren naar het ziekenhuis.

 34. Donald Dumb

  Een onderwerp voor deze nieuwe omroep is er alvast.

  https://www.ad.nl/binnenland/politie-zet-aanstootgevende-geloofsfanaten-uit-de-binnenstad-van-groningen~af653596/

  Een clubje christelijke engerds dat de openbare orde verstoort.
  Wat doen we met dit soort lui?

 35. MediaPrak

  Het grote probleem blijft dat er weliswaar 15.000 gekkies zich voor deze omroep zich hebben aangemeld, maar zij van hun bewindvoerder geen toestemming krijgen om het benodigde lidmaatschap geld over te maken.

 36. HARM met t harpje

  20.000 staat er op de teller

 37. HARM met t harpje

  oeps geweldig hoor! ik doe mee!!

 38. Momo

  Tolerant links…

 39. Kelly

  Zojuist lid geworden van ON. De website en de betalingsprocedure maken in ieder geval een professionele indruk.

 40. Kelly

  Word ook lid en steun pluriformiteit in de PO.
  https://www.ongehoordnederland.nl/

 41. Kelly

  Ik was lid nr 18.000

 42. Kelly

  Ik zou ook graag een alternatieve Nederlandstalige nieuwssite voor nu.nl en nos.nl zien, want die is er nu niet.

 43. ano@niem.nl

  Ik ben wel blij met tegengeluiden. Laat deze omroep maar zo groot worden als de bestaande omroepen. Ik ben meteen lid geworden. Ik walg van de linkse staatsomroep zoals deze er nu is.

 44. roevka

  Neiging naar rechts? Dan ben je in het linkse #MSM medialand nergens meer welkom. Alles wordt ingezet, van belastinggeld, om de mond te snoeren die niet politiek correct zijn volgens de NPO en mainstream media. Uiteindelijk gaat dit een keer hartstikke fout.

 45. Willem

  Ik ben erg benieuwd waar ze toch zo bang voor zijn en overweeg sterk ze een kans te willen geven. Naar wat ik heb gehoord willen ze de andere kant van het establishment tonen. Daar kan toch niets op tegen zijn?

 46. Mike

  Ruim 2 uur stond de teller op 35.721 leden. Nu al grotere dan POWNed en dat in kleine 2 dagen. :)

  Ik heb al 3 andere ook lid gekregen allemaal enthousiast. Tijd voor een ander geluid op de NPO.

  Nieuwsuur heeft al bewezen dat ze aan fake nieuws doen betreft Trump. Ze waren van de week goed door de mand gevallen.

 47. Mike

  (ruim 2 uur geleden)

 48. Annie

  @Mike hahahahahahahahahahaha!!!!!
  Sterkte!

 49. Ai ai

  Hebben we Momo weer. Momo zou natuurlijk wel acteren in een serie waarin vluchtelingen worden neergezet als een verrijking van het land en waarin vegetarisme gepromoot wordt. Maar natuurlijk. Zo tolerant ben jij wel.

 50. Donald Dumb

  Ai ai.

  Momo is een rechtsgekkie die andere meningen niet accepteert. Dat is algemeen bekend hier…niet teveel aandacht aan schenken…

 51. aammehoela

  Harry de Winter heeft gelijk. Maar links moet wel beseffen dat een groot deel van Nederland klaar is met het omarmen van moslims en de afkeer van Zwarte Piet.
  Het belangrijkste doel moet zijn dat het gevaar van rechts betekent dat we niets gaan doen aan het klimaat. Juist vandaag wordt weer duidelijk dat wereldwijd er van alles wordt geroepen maar er veel te weinig actie is. En ondertussen roepen Baudet en Wilders dat het allemaal onzin is. Nou, als je ook eens het nieuws wereldwijd volgt zie je genoeg ellende enkel en alleen door het weer veroorzaakt. Het gehele journaal zou er dagelijks mee gevuld kunnen worden. Neen, ik hoop dat ON een mislukking wordt, maar hoop wel dat links beseft dat bepaalde items gevaarlijk voor ze zijn. Zelfs Obama heeft gezegd dat het teveel doordrukken van bepaalde zaken (rechten voor homo’s e.d.) Trump de overwinning heeft gebracht. En nu zitten we met deze Trump die enkel met zijn eigen agenda bezig is.

 52. aammehoela

  Mike, het is geen fake news over Trump. De bewijzen liggen er maar de republikeinen steunen hem zolang hij het goed doet in de peilingen. De gemiddelde Amerikaan is namelijk zo dom dat hij het gevaar niet inziet.

 53. AFROTROTS

  @ Aammehoela: sinds wanneer zijn “homorechten” links?

 54. hitzound

  Totaal ongeïnteresseerd in zo`n omroep.

 55. Cayenne

  Chagrijnige boze witte mannen TV met standpunten en “alternative facts” die de wereld verder naar de afgrond duwen, wie zit daar op te wachten? Iemand met gezond verstand in ieder geval niet.

 56. anoniem

  Kan me er nog niet zoveel bij voorstellen..
  “Terug naar je eigen land” als spelshow? :-)

 57. Kijker

  ON is niks en wordt niks! Je ziet wat ervan komt als rechts het voor het zeggen krijgt: onderwijs, klimaat en zorg gaan niet voor niets staken

 58. Donald Dumb

  Anoniem 21.42

  Ja en elk jaar een.top zoveel.
  De top 10 van meest boze witte mannen van dat jaar ofzo…

 59. Peter

  Yep, typisch links, grachtengordel en zo meer. Meteen je wegzetten en je in je vrijheid beperken zonder nog maar een programma gezien te hebben.

  Die acteurs zijn ook hokjes denkers, zetten je weg met vooroordelen want oh oh oh kijk eens wat ik goed ben als ik ON boycot.

 60. Mijn penis is mijn beste vriend

  https://nl.wiktionary.org/wiki/Categorie:Voorvoegsel_on-_in_het_Nederlands

  ongehoord heeft meestal een negatieve betekenis.

  iets met on ervoor is bijna vaak negatief.

  beetje slachtoffer-tv, zwelgen in zelfmedelijden.

 61. Jip

  Mooi zo, fascistentv is zo 1933

 62. horloge

  Acteurs. Van die mensen zonder hersens maar met een ego van hier tot Tokyo. En maar denken dat ze reuze superieur zijn. Wat had je dan van ze verwacht. Het zijn gewoon foute mensen.

 63. 🐦 Meneer De Uil

  Ach ende Wee

  Harry de Winter (alias Koning Bolo) laat van zich horen. Tante Harry vindt het allemaal niet goed. Logisch… Harry vindt sowieso nooit iets goed. Alleen zichzelf en zijn ego. Zielige blaaskaak.

 64. Nils Holgersson

  Waar hebben ze acteurs voor nodig in het kwartiertje zendtijd dat ze krijgen met 50.000 leden, nog los van de vraag wie ze dan kunnen betalen.

  Dit project is alleen opgetuigd voor publiciteit om de bestaande NPO zwart te maken.

 65. Dennis Eijs

  Yep, je mag alleen denken binnen de overlinkste cultuur.
  Ik ben links, maar erger mij al decennia aan SJW types, al heten ze toen niet zo. Een dictatuur van vrije mening onderdrukking.
  En uitstoting als je niet conformeerde. Maar het vreemde is dat bepaalde subgroepen dan weer niet hoefden te conformeren.
  Dus een acteur kiest voor zijn/haar carrière. Dus hoe vrij zijn wij nog
  In het ‘vrije westen’.

 66. critikast

  Kan ik solliciteren bij ON? Ik ben vóór het Koningshuis en Zwarte Piet, stem al jaren op Wilders, verafschuw de Nederlandse aanpak van IS, haat Rutten die alleen maar liegt, wil alle grenzen sluiten voor welke buitenlander dan ook, kijk dag en nacht naar de herhalingen van WNL, lees al jaren De Telegraaf en vind een beetje racisme in de stadions niet zo erg. Maak ik nu kans ?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.