PVV-omroep ON zit met probleem: acteurs lopen weg

De nieuwe omroep ON, die gesteund wordt door PVV en FvD, zit met een probleem. Acteurs willen niets te maken hebben met een rechts-populistische omroep. Dat zegt Haye van der Heyden, die betrokken is bij ON, op Twitter. Van der Heyden wordt als scenarist verantwoordelijk voor het satire dat ON wil gaan uitzenden, maar stuit nu op weglopende acteurs. “Er hebben zich nu al acteurs afgemeld voor projecten waar ik mee bezig ben. ON! wordt teveel PVV/FvD, vinden ze.

Hij verbaast zich over die houding. “Teveel PvdA of VVD ben ik nog nooit tegengekomen, dit nu dus wel. Wie het zijn kan ik niet zeggen“, aldus Van der Heyden. “Aan de schandpaal nagelen doe ik niet.”

Van der Heyden vindt dat er nu al op ON wordt neergekeken. “Geen woord in de Telegraaf over Ongehoord Nederland. We zullen concurrenten zijn van WNL. Jammer. Goedemorgen Nederland kan ik wel waarderen (ook een beetje door gezond seksisme) WNL op zondag is helemaal niks. Ijdele behaagzieke babbel-tv. Weg ermee.

Het is geen verrassing dat Van der Heyden graag meewerkt aan ON. Hij werd jaren geleden vanwege PVV-sympathieën gedumpt door de VARA. “Ik waardeer het dat de VARA zo dapper was om dit duidelijk te maken. Het is natuurlijk veel eenvoudiger om de samenwerking met iemand te verbreken zonder de ware reden te geven“, zei hij destijds.

Harry de Winter heeft op Twitter laten weten dat hij teleurgesteld is over de keuze van Van der Heyden om aan de slag te gaan bij ON. “Ga jij je associeren met
Joost Niemöller, Thierry Baudet, Donald Trump en andere doorgedraafde voor de democratie gevaarlijke complot denkers en fake news verspreiders Er is niks tegen een gezond rechtse mening, maar jij bent intelligent?

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen