Dolf Jansen schrikt van Haye’s betrokkenheid bij ON

De linkse cabaretier Dolf Jansen schrikt van de betrokkenheid van scenarist Haye van der Heyden bij de nieuwe rechts-populistische omroep Ongehoord Nederland (ON). Dat heeft hij hem laten weten in een bericht op Twitter. Dolf Jansen lijkt teleurgesteld in de man achter de vroegere BNNVARA-serie Kinderen Geen Bezwaar. “Dag Haye, heb je de uitlatingen de afgelopen jaren van je collega Joost Niemöller een beetje gevolgd? Of ben jij er puur voor de satire?!“, twittert hij.

Daarop zegt Haye: “Niet heel erg goed. Ik begrijp dat hij wat statistieken naar buiten heeft gebracht waar men wat nerveus op reageert. Ik vrees dat ik met hem eens ben dat de statistieken op zich voor zichzelf spreken, het interpreteren ervan is iets anders. Deed hij dat?

Dolf vervolgens: “Ik lees uitspraken die me schokken (en geloof dat mensen samenbrengen zoveel beter werkt dan polarisatie, angst aanjagen etc).

Het leidt ertoe dat Dolf wordt bedolven onder de kritische reacties. “Gast, dit is zo hypocriet. Eerst ga je proberen iemand persoonlijk zwart te maken en verdeeldheid te zaaien binnen een mogelijke nieuwe omroep, en dan zeg je dat je mensen wilt ‘samenbrengen’. Heb je nou echt zo weinig zelfreflectie, dat je daar de hypocrisie niet van inziet?“, zegt Frank bijvoorbeeld.

Het is allemaal even schrikken voor Dolf: “Ik dacht een gesprek te kunnen voeren met theatercollega Haye van der Heyden (en mentionde Joost Niemöller omdat het mede over hem ging), de hardheid en haat die uit reacties spreekt is zelfs voor mij nieuw. #ongehoord ook, wellicht.

Even later komt ook ON-prominent Joost Niemöller om de hoek kijken. Hij zegt: “Dit heet: klikken bij de baas. Zijn ze heel goed in bij de VARA.

Dolf: “Nee, meneer Niemöller, dit is een beschaafd gesprek. U staat toch voor uw uitspraken?!

Over welke uitspraken heeft hij het eigenlijk? Dolf citeert ze in onderstaande tweet:

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen