Rob Goossens pakt Tim Hofman aan: ‘Dit is effectbejag’

Geplaatst op vr 29 nov 2019 om 10:00

RTL Boulevard lijkt flink geleerd te hebben van het verleden. Ondanks dat het programma van dezelfde producent en dezelfde zender is als het vanwege aanranding van de buis gehaalde De Villa, wordt er ruimschoots aandacht besteed aan de misstanden bij die show. De uitzending van Tim Hofmans #BOOS over dit onderwerp was gisteren zelfs het openingsnieuws. Wel plaatste Telegraafs tv-journalist Rob Goossens aan de desk een kritische noot over de intenties van Hofman.

Goossens heeft naar #BOOS gekeken en vindt dat Hofman zich wel heel erg opwerpt als moreel kompas en dat hij bovendien wonden openrijt bij de dame die is aangerand in De Villa. Bovendien zou hij uit zijn op effectbejag.

De tv-journalist is niet mals. “Ik heb alleen maar wonden gezien die extra opengereten worden door Tim Hofman en dat vind ik eigenlijk een hele rare manier van televisiemaken.

Aanvankelijk gaf Goossens de presentator een dikke tien voor het aan de kaak stellen van deze misstand. “Als ik die hele uitzending bekijk, dan zakt die 10 toch wel naar een dikke onvoldoende. Dat heeft er met name mee te maken dat Tim Hofman dit meisje uitgebreid aan het woord laat, maar eigenlijk niets doet om haar echt te helpen. Ja, hij gaat naar RTL en Blue Circle toe, maar is vooral emo-televisie aan het maken.”

Hofman vindt het wel erg fijn om zichzelf neer te zetten als het grote gelijk, aldus Goossens. “Hij is de grote Tim Hofman aan het neerzetten die een soort van hedendaagse Moeder Teresa is en alle problemen de wereld uit haalt. Hij staat bijvoorbeeld eigenlijk helemaal niet stil bij het feit dat Peter van der Vorst behoorlijk wat lef heeft getoond door te zeggen: ‘Jongens, dit kan echt niet, ik trek de stekker uit een heel genre.’”

#BOOS bevat bovendien geen nieuws, zegt hij. “Het valt me eigenlijk een beetje tegen. Zij heeft haar verhaal gedaan aan Tim Hofman voordat het nieuws naar buiten kwam dat De Villa per direct van de buis gehaald zou worden en eigenlijk brengt deze uitzending ons niet heel veel verder dan dat. Ze hebben onder andere de jongen gesproken die bij haar op de kamer is gekomen en die jongen zegt dat hij naar die kamer is gestuurd, maar dat zijn allemaal dingen die we al wisten.”

Dit is gewoon effectbejag.”

Lees ook:
Tim Hofman bekt Manuel Venderbos af: ‘Ga dan!’ (vandaag)
Peter van der Vorst: ‘Blue Circle beschadigt RTL’ (vandaag)

Foto: RTL
27 Reacties op “Rob Goossens pakt Tim Hofman aan: ‘Dit is effectbejag’”


 1. Sjaak

  Niemand heeft het over de eigen verantwoordelijkheid van de dame die zich in een tv show van de wereld zuipt.

 2. RTL - Boulevard

  Wat een sekte is het toch bij RTL

  Nu krijgt de NPO de schuld omdat RTL een aanranding op de buis laat zien als amusement.

 3. Norvo

  Als je met Rob Goossens de morele overwinning aan je kant denkt te hebben… Ouch.

 4. potmeter

  Weer een goed voorbeeld van deze figuren,
  Ze praten niet over dat hun producti bedrijf promotie maakt om kanidaten lam te laten zuipen,
  zodat zij hun gang kunnen gaan met het manupileren.

 5. Mediamaatje

  Volledig eens met Goossens. Aanwinst voor Boulevard.

 6. Tom Hifman

  Tim is seksueel gefrustreerd.

 7. Henk

  Wat een zootje bij de tv!!!!!
  Ik kijk wel naar de NPO.Kwaliteit.

 8. Zwarte Friday

  Goed verhaal, doen we niks mee.

 9. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Wat heeft die Rob trouwens een ontzettend dom hoofd.

 10. rollins

  Ik dacht al, wat trilt het hier toch. Maar het was de mening van de gezaghebbende kwaliteitsjournalist Rob Nogwat.

 11. Bram

  Tim Hofman roept doodleuk “dit is geen amusement” naar boulevard reporter. Maakt vervolgens een filmpje met muziekjes en grappig bedoelde tekstjes op het scherm en komisch bedoelde oorkondes. Maakte je misschien toch amusement me hypocriet?

 12. Ron

  Die Goossens kan geen normale volzin uit zijn mond krijgen. Hij staat daar altijd maar te hakkelen en te stuntelen. Hij komt bij mijn niet echt overtuigend over. Hij probeert een beetje kritisch en vilein te zijn maar dat lukt hem niet.

 13. Freddy

  RTL heeft dus nog niks geleerd

 14. Sjaak

  Hofman is een engnek

 15. gerdien

  Ja, hoor, lekker makkelijk: blame the messenger en probeer daarmee de aandacht af te leiden van waar het om gaat. Wat doorzichtig allemaal. De commerciëlen zijn jarenlang doorgegaan met dit soort ranzige shows terwijl al lang duidelijk was hoe er achter de schermen werd gemanipuleerd waarbij vaak niet al te slimme deelnemers met juridische contracten het zwijgen werd opgelegd. RTL moet diep door het stof en nu vooral niet de moraalridder uithangen. Het probleem is niet Tim Hofman, het probleem zijn sommige programma’s van RTL.

 16. Suzy Wang

  er is iets met tim hofman en victor Renier. ik ksn er maar niet opkomen.

 17. Mediamaatje

  Weet iemand of Rob van de mannen of de vrouwen is?

 18. Any-mouse

  @Suzy, niet erg hoor. Want was iets zo’n 6 jaar geleden. Sneeuw van gisteren.

 19. MediaPrak

  Het pijnlijke in Hofman’s reportage was het totaal ontbreken van enige empathie bij Blue Circle. Ja, als vd Vorst in woede zijn excuses uitspreekt komt er enige reactie van Blue Circle. Dat Boulevard zo haar oor laat liggen bij de producent (en werkgever) is stuitent. Iets te vaak de (mede) verantwoordelijk bij RTL neerleggen is zo amateuristisch. Juist de demage control ontbreekt totaal bij Blue Circle. Opdoeken die tent. Tuig Fremantle Media op en haal deze producent terug naar Hilversum voor betere controle. Ten slorre, ach die Vandenbosch… Ooit de gevierde EO-Jongerendag presentator en nu een sneue verlopen verslaggever bij een roddel rubriekje….. In God’s oog is iedereen gelijk, maar in Hilversum denken we daar toch wel iets anders over..

 20. PatatmetMayo

  Iemand vergelijken met Moeder Teresa is juist geen compliment,
  Dat was zo’n beetje de duivel,die was alleen maar bezig met Moeder Teresa ipv de armen van deze wereld.

 21. Caramba

  Ik krijg het beeld van een baksteen die in een vijver wordt gegooid, en hoe langer je wacht, des te onbetekenender de rimpeltjes…

 22. Bart

  @Mediaprak Spijker op de kop. Ook wat betreft die Manuel.
  @Ron Eens!

 23. Paul

  Tim Hofman, soort surrogaat van Peter R de Vries, beide erg vervelende narcisten, beide met de nodige sexuele frustraties…LOL

 24. Eric

  Gelukkig start binnenkort Camping life bij RTL. Hoop dat dit voor Peter als programmadirecteur HET succes en de doorbraak gaat worden voor 2020 bij RTL.

  Tot nu toe blijft het maar wachten hierop.

 25. Joris Agema

  Wie is Rob Goosens in hemelsnaam? Een B-schrijver in een B-krantje. RTL heeft gelukkig bakzeil gehaald en stopt met dit soort Nederlandse trailer trash tv.

 26. robb

  Zo werken ze de feiten omdraaien zodat Tim de schuld krijgt.

 27. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wij vonden het een beetje goedkoop scoren van deze Tim Hofknar.
  De open deur was al ingetrapt en toen kwam Tim.
  Maar goed, Tim heeft zeeën van tijd en een moreel kompas gelijk een amoebe, daar komt niet veel goeds uit. Behalve dan goedkoop effectbejag.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.