Rob Goossens pakt Tim Hofman aan: ‘Dit is effectbejag’

RTL Boulevard lijkt flink geleerd te hebben van het verleden. Ondanks dat het programma van dezelfde producent en dezelfde zender is als het vanwege aanranding van de buis gehaalde De Villa, wordt er ruimschoots aandacht besteed aan de misstanden bij die show. De uitzending van Tim Hofmans #BOOS over dit onderwerp was gisteren zelfs het openingsnieuws. Wel plaatste Telegraafs tv-journalist Rob Goossens aan de desk een kritische noot over de intenties van Hofman.

Goossens heeft naar #BOOS gekeken en vindt dat Hofman zich wel heel erg opwerpt als moreel kompas en dat hij bovendien wonden openrijt bij de dame die is aangerand in De Villa. Bovendien zou hij uit zijn op effectbejag.

De tv-journalist is niet mals. “Ik heb alleen maar wonden gezien die extra opengereten worden door Tim Hofman en dat vind ik eigenlijk een hele rare manier van televisiemaken.

Aanvankelijk gaf Goossens de presentator een dikke tien voor het aan de kaak stellen van deze misstand. “Als ik die hele uitzending bekijk, dan zakt die 10 toch wel naar een dikke onvoldoende. Dat heeft er met name mee te maken dat Tim Hofman dit meisje uitgebreid aan het woord laat, maar eigenlijk niets doet om haar echt te helpen. Ja, hij gaat naar RTL en Blue Circle toe, maar is vooral emo-televisie aan het maken.”

Hofman vindt het wel erg fijn om zichzelf neer te zetten als het grote gelijk, aldus Goossens. “Hij is de grote Tim Hofman aan het neerzetten die een soort van hedendaagse Moeder Teresa is en alle problemen de wereld uit haalt. Hij staat bijvoorbeeld eigenlijk helemaal niet stil bij het feit dat Peter van der Vorst behoorlijk wat lef heeft getoond door te zeggen: ‘Jongens, dit kan echt niet, ik trek de stekker uit een heel genre.’”

#BOOS bevat bovendien geen nieuws, zegt hij. “Het valt me eigenlijk een beetje tegen. Zij heeft haar verhaal gedaan aan Tim Hofman voordat het nieuws naar buiten kwam dat De Villa per direct van de buis gehaald zou worden en eigenlijk brengt deze uitzending ons niet heel veel verder dan dat. Ze hebben onder andere de jongen gesproken die bij haar op de kamer is gekomen en die jongen zegt dat hij naar die kamer is gestuurd, maar dat zijn allemaal dingen die we al wisten.”

Dit is gewoon effectbejag.”

Lees ook:
Tim Hofman bekt Manuel Venderbos af: ‘Ga dan!’ (vandaag)
Peter van der Vorst: ‘Blue Circle beschadigt RTL’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen