RTL doet horrorfilm Sint in de ban vanwege Zwarte Piet

RTL Nederland heeft besloten om de uitzendlicentie van de horrorfilm Sint niet te verlengen, omdat Zwarte Piet daar nog in voorkomt. Dat heeft een zegsvrouw van de zendergroep laten weten. Regisseur Dick Maas van Sint ergert zich aan het besluit van RTL om zijn film in de ban te doen. Hij wijdde er gisteren een kort berichtje aan op Facebook. “RTL durft Sint, vanwege Zwarte Piet, niet meer uit te zenden. Daarom nu op Veronica, op dinsdag 3 december om 20.30 uur“, schreef hij.

Het heeft volgens RTL niets met durven te maken, omdat de zender jaren geleden al besloot om te stoppen met Zwarte Piet. “De licentie voor Sint is vorige maand verlopen. Wij hebben niet verlengd, omdat wij een ‘Schoorsteen Piet-beleid’ hebben. Al jaren.

RTL staat nog altijd achter zijn keuze om Zwarte Piet in te ruilen voor Schoorsteen Piet. “Dat is een bewuste keus, omdat we geloven dat Piet juist een onderdeel moet blijven van het Sinterklaasverhaal. De Schoorsteen Piet staat dichtbij de oorsprong en vinden wij een prachtig alternatief om ervoor te zorgen dat Piet niet verdwijnt van het toneel en tegelijkertijd een personage is waar alle kinderen, ongeacht hun afkomst, van kunnen genietenWij maken ook nog steeds series met Sint en Piet.”

RTL heeft Sint vier keer uitgezonden van 2012 tot en met 2015. Nu zijn de rechten dus overgegaan naar Talpa Network, dat kennelijk minder moeite heeft met Zwarte Piet.

Overigens is op de Facebook-pagina van Dick Maas ook te lezen dat de aflevering Heerlijke Avondje van zijn serie Flodder niet meer wordt uitgezonden vanwege Zwarte Piet. De laatste keer dat die op zender was, was in 2016.

Een scène uit de film Sint, met daarin ook Zwarte Piet, ziet u onderstaand.

Foto: YouTube

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen