André noemde zoontje in december nog ‘publiekskindje’

André Hazes jr. verkocht de geboortefoto van zijn zoontje aan de roddelbladen, zette hem in voor een vorstelijk betaalde tv-commercial, sleept het mannetje dag in dag uit voor de Insta-camera en ging vorige maand in ruil voor een uitgebreide fotoreportage op kosten van de Privé naar Bonaire met zijn zoontje. Maar nu zijn gezinsgeluk voorbij is, wil hij de roddelbladen het zwijgen opleggen. Hij heeft Peter R. de Vries ingeschakeld om te procederen tegen Privé, waar hij pas nog mee op reis was.

De woede van Hazes jr. richt zich op de meest recente Privé-cover, waar zoontje André jr. (3) groot op de cover staat met daarbij de kop: ‘Hoe leg je HEM dit uit?’, wijzend op de kwetsbare positie van kinderen tijdens relatiebreuken en scheidingsdrama’s.

Het is een cover waar je over kunt twisten, maar die beslist niet te ver gaat, sinds het zoontje van Hazes al niet uit de media weg te slaan was. Sterker nog: Hazes heeft zijn zoontje in december zelf een ‘publiekskindje’ genoemd.

Hazes jr. zei in december in het NRC Handelsblad dat hij er bewust voor kiest om media-aandacht te genereren voor zijn zoontje. Hij vertelt ‘zorgvuldig’ te werken aan het imago het 3-jarige mannetje. “Ik zet hem neer, als een heel lief jongetje. Geen kind in Nederland waar mensen zo van houden. Hij is een publiekskindje, nu al. Dat vind ik leuk. Ja, túúrlijk. Als hij straks doorgaat, met wat papa nu voor hem doet, ervoor zorgen dat hij een gunfactor heeft, dan zullen er al-tijd mensen zijn die op hem letten.

Als de roddelbladen André Junior dan ook in slechte tijden op een cover zetten, moet Hazes jr. niet klagen, vindt Story-baas Guido den Aantrekker, notabene een vriend van de zanger. “Ik vind het ook niet het voor hem pleiten in dit verhaal, want hij heeft zelfs echt een social-mediastrategie voor hem bedacht.

Zelf drukt Den Aantrekker ook foto’s van het zoontje af. Dat doet hij bijvoorbeeld niet bij het kind van Carice van Houten, waar hij ook foto’s van heeft. Zij zet haar kinderen echter nooit op social media. “Ik maak dan de afweging: zij doen het niet, dan doe ik het ook niet.

Foto: William Rutten

Lees ook:
Boulevard na Privé-cover: ‘Aanklagen voor pedofilie!!!’ (14 november)
Privé-Evert: ‘BLVD is Bridgets fanclub op Leidseplein’ (14 november)
Hazes jr. overweegt stappen tegen ‘schofterig’ Privé (15 november)
André Hazes jr. zet kantoor Peter R. de Vries op Privé (18 november)
Peter R. de Vries wil niet aan tafel met Evert Santegoeds (18 november)
Hazes-zaak Peter R. kansloos geacht in eigen Boulevard (19 november)

De cover:

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen