Wilfred Genee teleurgesteld in Henny Huisman

Wilfred Genee is teleurgesteld in Henny Huisman. Hij had de primeur over zijn tv-comeback aan de radiovariant van Veronica Inside moeten gunnen. Dat heeft Genee hem gisteren telefonisch laten weten op Radio Veronica. Genee heeft Huisman eigenhandig naar binnen gewerkt bij Talpa Network en dat heeft hem nu een Glamourland-achtige show opgeleverd. Genee wist daar al maanden van, maar hield het op verzoek van Huisman nog even geheim. Wel beloofde Huisman hem de primeur.

Huisman hield zich niet aan die afspraak. SBS 6 bracht het persbericht gisteren om 16.45 uur, nota bene tijdens de uitzending van Veronica Inside, naar buiten.

Genee besloot direct om verhaal te halen. “De man waar ik alle directeuren voor heb gebeld om het voor elkaar te krijgen“, foeterde hij. “Wij hebben drie maanden lang voor jou ons mond gehouden. We hebben gelobbyd, we hebben ons best gedaan. Wij mochten het niet melden en je zou het bij ons bekendmaken.

Volgens Huisman was het naar buiten brengen van het persbericht een last-minute beslissing. “Nou, luister vrienden. Ik heb het zo lang mogelijk uit weten te houden, maar we zijn al gaan draaien en iedereen vraagt me ernaar. Ik zei tegen directeurtje: ‘Luister, we komen overal en moeten overal ons mond houden, maar er loopt ook overal pers rond.’ Nou is er vanochtend besloten en het is er om 16.45 uur uitgegaan.

Ik heb gezegd tegen de mevrouw van de persdienst, Lisette Potman van Talpa: ‘Het enige wat ik kan doen nu is mijn vrienden gaan vertellen dat het doorgaat.’ Nou, daar zit drie kwartier tussen. Het is net verstuurd.”

Genee vroeg hem waarom hij het zondag niet bekend had gemaakt in zijn Veronica-show Café Hendriks & Genee. “Dat had beter geweest, maar dan had ik op m’n donder gekregen.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen