André Hazes jr. zet kantoor Peter R. de Vries op Privé

Geplaatst op ma 18 nov 2019 om 10:00

André Hazes jr. heeft het BN’er-advocatenkantoor van Peter R. de Vries ingeschakeld om weekblad Privé aan te pakken. Hij is boos over de meest recente cover van het showtijdschrift. Dat heeft De Vries zondagavond gezegd in Café Hendriks & Genee. Hazes jr. ging onlangs nog samen met zijn gezin én de Privé op een gesponsorde vakantie naar Bonaire, maar nu staat hij lijnrecht tegenover het blad. Zijn zoontje staat namelijk op de cover met de kop: ‘Hoe leg je HEM dit uit?’

De Vries heeft een persoonlijke vete met Privé-baas Evert Santegoeds – hij is boos over een artikel dat Privé schreef over hem en zijn vrouw – en gaat hem nu namens Hazes aanpakken. “Het gaat een zaak worden. Hij is klant bij ons kantoor, Bridget Maasland ook.

Zijn zoon Royce de Vries gaat het proces voeren. De aanklacht is het schenden van het portretrecht van het Hazes-zoontje. “Jazeker.

Zelf wijst Santegoeds erop dat Hazes zijn zoontje te pas en te onpas het podium ophijst. “Het is een drogreden om het falen van zijn blad goed te praten. Het feit dat je als artiest op social media je fanbase wil verdienen en daardoor af en toe misschien foto’s of filmpjes van je kinderen prijsgeeft en ook al zou het regelmatig zijn, dan wil dat nog niet zeggen dat je dan vogelvrij bent en dat het kind vervolgens geëxploiteerd kan worden en zo groot op de cover kan staan, terwijl daar journalistiek gezien geen enkel rechtens te respecteren belang voor is.”

Het gaat om de relatie tussen André en Bridget, zegt De Vries. “Dat kind heeft daar goed beschouwd helemaal niets mee te maken. De enige reden dat ze dit doen is om bladen te verkopen en de oplage te verhogen. Dat kan niet door het portretrecht van dat kind te schenden. Ongevraagd, zonder toestemming, zonder enige vorm van wederhoor.”

Verwacht hij dat Privé gaat rectificeren? “Dat hangt heel erg van het fatsoen van de uitgever af. Op grond van wat ik net heb aangevoerd, zou je als uitgever eigenlijk moeten zeggen: ‘Dit hebben we niet goed gedaan.’
Evert denkt er altijd anders over en daarom moet hij in zijn leven ook zo veel rectificeren en schadevergoedingen betalen.

Stootje

Hebben André en Bridget niet iets meer incasseringsvermogen nodig? “André en Bridget staan op het standpunt dat ze tegen meer dan een stootje moeten kunnen en dat ze meer dan een onbekende Nederlander moeten toleren op dat gebied. Dat hoef je ze helemaal niet uit te leggen, maar André zegt terecht dat hier een grens is overschreden. Dit kan niet. Als je dit als vader toelaat – dat een blad om geld te verdienen jouw kind exploiteert en dat in advertenties publiceert – dat kan natuurlijk niet.”

Presentatrice Hélène Hendriks: “Ze hebben ook weer foto’s verkocht van de geboorte van hun kind.”

Story-baas Guido den Aantrekker; “Er is een deal gemaakt. Wat mij opviel dat Privé een aantal weken geleden op Bonaire zat met André en de familie. Zo snel kan het dus gaan. Privé is daar heen gevlogen, ze hebben kennelijk een deal gemaakt met André.”

De Vries: “Het is natuurlijk een essentieel verschil of je aan iets meewerkt of zonder dat je iets gevraagd wordt een foto geëxploiteerd wordt.”

Hendriks: “Heb je dat niet indirect verleend omdat je ook de foto’s van de geboorte verkoopt?”

De Vries: “Nee, natuurlijk niet.”

Het zoontje van Hazes heeft al heel vaak op de Privé-cover gestaan. “Als zij het zelf willen is het een ander verhaal.”

Frits Barend: “Jij zegt dat het om de privacy van het kind gaat, maar als het kind vrijwillig op de foto staat…

De Vries: “Ook de context speelt nog wel even een rol, hè? Evert Santegoeds heeft gewoon als werkwijze dat hij bij de meeste van dit soort verhalen geen enkele vorm van wederhoor pleegt. Helemaal niets, nul.”

Lees ook:
Boulevard na Privé-cover: ‘Aanklagen voor pedofilie!!!’ (donderdag)
Privé-Evert: ‘BLVD is Bridgets fanclub op Leidseplein’ (donderdag)
Hazes jr. overweegt stappen tegen ‘schofterig’ Privé (vrijdag)

Foto: RTL
36 Reacties op “André Hazes jr. zet kantoor Peter R. de Vries op Privé”


 1. Viola

  Evert mag best aangepakt worden maar niet door André en Peter R, de twee grootse sukkels uit de showbizz.
  Ik hoop dat de rechter een sneer uitdeelt richting deze twee hypocrieten.

 2. Ton van Dam

  Kots.

 3. Pauline

  Om van te kotsen !

 4. Boulevard - Ook RTL

  Dat was al bekend na de opmerking van kwal in de leugenrubriek Boulevard.

  Hij maakt 99% reclame voor zijn eigen bedrijf. Hij vreet van 2 walletjes.

 5. Pauline

  Hebben altijd zelf de kleine ingezet voor allerlei commerciële doeleinden zolang ze er zelf maar financieel wijzer van werden. En nu ineens principieel worden. Wat een omhooggevallen stuk bagger is die Hazes. Lekker zo doorgaan, eindigt ie net als zijn vader.

 6. Annoniemus

  Als je een real live soap van jou en je gezin laat maken heb je qua privacy geen poot meer om op te staan !

 7. the pat

  zwaar en zwaar terecht ! hopelijk om een mooie uit komt om de prive heel goed aan te pakken!

 8. Duiven Tilly

  Die de Vries moet weg van tv met zijn zaakjes – dat is toch niet meer te verantwoorden bij RTL Boulevard – onpartijdig en pedant –

 9. ”VeronicaDoet@?....Beter!“;

  Misschien moet Privé rectificeren en een boete betalen. En dan….? Daar lacht Privé om.

 10. Bridget

  Ja dat heb ik allemaal geregeld met Peet.

 11. JohanV

  “Peter weet het beter” kan gratis reclame maken op tv voor zijn bedrijf. Grijpt niemand hier in?

 12. Petey Plastic

  Ik vind Evert een sympathieke man die waarden en normen altijd hoog in het vaandel heeft staan.

 13. xandertje

  Hazes exposeert zijn kind overal. Dus hij klaagt in feite nu zichzelf aan!

  Als Privé door de rechter daadwerkelijk gestraft wordt dan dus ook Dreetje aanpakken want die doet het zelf wel ook. Of mag je soms wel je kind ‘misbruiken’ zolang het je eigen kind maar is?

 14. Anja

  Weinig kans van slagen, zeg maar rustig geen kans.

 15. Erwin

  .. dom gedoe allemaal. Ga gewoon iets nuttigs doen met je leven.

 16. Dirk Tweekeerbellen

  Is die Royce eigenlijk wel zijn zoon? Ik moet elke keer denken aan Mini Me.

 17. Dorus

  Iemand gaat zijn zakken vullen….

 18. Flauwe Kul

  Moet Bridget niet aangepakt worden? Tenslotte misbruikt zij Dreetje! ☺

 19. Mieke Mossel

  Wat ben je dom Andre Hazes, straks een berg geld kwijt, en je bent geen stap verder.

 20. Advocaat P.R.O. Deo

  Hazes, je zou er ook voor kunnen kiezen dit stormpje over te laten waaien.

  Aandachtshoer.

 21. Hermann Boring

  Als je zo’n chronische aandachtsh*r bent als Dreetje Hazes moet je niet gaan miepen als ook dit soort zaken breed uitgemeten worden in de “bladen”. Over een jaar heeft ie ze weer nodig omdat hij met Patricia Paay gaat trouwen of zoiets, en dan is alles weer vergeven en vergeten.

 22. Rotterdammer

  Lijkt mij een kansloze zaak. Met advocaat Nitwit de Vries sta je sowieso meteen op punten achter. En de Hazesjes gooien zelf iedere scheet op de media dus wat zeurt Dre nou???

 23. Sjors@Sjimmy

  @ Hermann Boring…. geweldig die koppeling naar aandachtsh@@r Patricia Paay…ligt misschien inderdaad in de lijn der verwachting! Kunnen ze meteen samen een duet inzingen van ” t laatste rondje” van Hazes sr. Kan me zo voorstellen dat de clip rond een badkuip wordt opgenomen….

 24. Bep

  Royce de Vries is advocaat.Zijn pa zei, Royce ik kan niet leren doe jij het nou. Vervolgens is Royce de buikspreekpop van paps geworden want pa heeft er geld in zitten.Ik wacht op een rechter die paps en zoontje eens helemaal voor schut zet zodat Royce eindelijk op eigen benen gaat staan.

 25. zoe

  Als je je gezin verlaat voor een bejaarde krijg je dat je de negatieve belangstelling staat.

 26. sukkel

  Aso Hazes gaat lekker veel betalen hoop dat Moniek hem helemaal leeg trekt en Ijs konijn ook mannetje kan nl helemaal niks…… moet reclames doen om een beetje geld te verdienen

 27. 🌻Ingrid

  Hazes is lekker onafhankelijk. Je laat je vakantie sponseren door Privé,en nu lopen piepen?
  Betaal voortaan je eigen vakanties. Maak geen reclame met je gezin op tv.
  Je verkoopt je eigen privéleven voor geld! Bah.
  Voortaan iets minder voor de centen gaan en meer voor het beschermen van je gezin!

 28. Henk

  Dre kan het vergeten. Privé gaat hem met de grond toe afbreken.

 29. Boy

  Het gaat goed komen.

 30. Hans

  Ja dat heb je ervan als je altijd met je kind te koop loopt. Een grote slijmbal ben je en niets anders,zanger van m,n kloten! Nu weer met p.r. de Vries, mooie combi, niet te geloven stelletje minne mensen!

 31. Lao Tse

  #free Royce

 32. zorro

  Zijn vader is ten gronde gegaan aan de sterke drank Andre gaat dezelfde kant op alleen niet alleen met sterke drank maar ook met bejaarde vouwen .

 33. FlyingLotus

  Kneuzentv, ik heb er commentaar op terwijl ik het niet gezien heb. Zoals iedereen hier.

 34. Henry de Stofzuiger

  Vroeger had je tros de grootste familie van Nederland en nu Rtl de inteelt familie van Nederland.

 35. Fox Mulder

  Ook zo’n vreemdganger!

 36. Radio Télévision Luxembourg

  Aandachtsgeile André gaat nu stampvoetend boos zitten doen en roept ijverig de hulp in van de grootste valse flikker uit de propaganda rubriek van RTL-Bertelsmann ooit?! Peter R. de Valse flikker die zelf ook nog eens niet vies is van aandacht, maar zeer zeker ook voor zijn zogenaamde nep advocaten kantoor?!
  Niet gek eigenlijk als men bedenkt dat de zeer levens onervaren Heer A. Konijn als een ware blinde verliefde schoothondje alle orders precies netjes aan het opvolgen is van zijn 20 jarige oudere RTL Boulevard Bazin Bridslet!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.