André Hazes jr. zet kantoor Peter R. de Vries op Privé

André Hazes jr. heeft het BN’er-advocatenkantoor van Peter R. de Vries ingeschakeld om weekblad Privé aan te pakken. Hij is boos over de meest recente cover van het showtijdschrift. Dat heeft De Vries zondagavond gezegd in Café Hendriks & Genee. Hazes jr. ging onlangs nog samen met zijn gezin én de Privé op een gesponsorde vakantie naar Bonaire, maar nu staat hij lijnrecht tegenover het blad. Zijn zoontje staat namelijk op de cover met de kop: ‘Hoe leg je HEM dit uit?’

De Vries heeft een persoonlijke vete met Privé-baas Evert Santegoeds – hij is boos over een artikel dat Privé schreef over hem en zijn vrouw – en gaat hem nu namens Hazes aanpakken. “Het gaat een zaak worden. Hij is klant bij ons kantoor, Bridget Maasland ook.

Zijn zoon Royce de Vries gaat het proces voeren. De aanklacht is het schenden van het portretrecht van het Hazes-zoontje. “Jazeker.

Zelf wijst Santegoeds erop dat Hazes zijn zoontje te pas en te onpas het podium ophijst. “Het is een drogreden om het falen van zijn blad goed te praten. Het feit dat je als artiest op social media je fanbase wil verdienen en daardoor af en toe misschien foto’s of filmpjes van je kinderen prijsgeeft en ook al zou het regelmatig zijn, dan wil dat nog niet zeggen dat je dan vogelvrij bent en dat het kind vervolgens geëxploiteerd kan worden en zo groot op de cover kan staan, terwijl daar journalistiek gezien geen enkel rechtens te respecteren belang voor is.”

Het gaat om de relatie tussen André en Bridget, zegt De Vries. “Dat kind heeft daar goed beschouwd helemaal niets mee te maken. De enige reden dat ze dit doen is om bladen te verkopen en de oplage te verhogen. Dat kan niet door het portretrecht van dat kind te schenden. Ongevraagd, zonder toestemming, zonder enige vorm van wederhoor.”

Verwacht hij dat Privé gaat rectificeren? “Dat hangt heel erg van het fatsoen van de uitgever af. Op grond van wat ik net heb aangevoerd, zou je als uitgever eigenlijk moeten zeggen: ‘Dit hebben we niet goed gedaan.’
Evert denkt er altijd anders over en daarom moet hij in zijn leven ook zo veel rectificeren en schadevergoedingen betalen.

Stootje

Hebben André en Bridget niet iets meer incasseringsvermogen nodig? “André en Bridget staan op het standpunt dat ze tegen meer dan een stootje moeten kunnen en dat ze meer dan een onbekende Nederlander moeten toleren op dat gebied. Dat hoef je ze helemaal niet uit te leggen, maar André zegt terecht dat hier een grens is overschreden. Dit kan niet. Als je dit als vader toelaat – dat een blad om geld te verdienen jouw kind exploiteert en dat in advertenties publiceert – dat kan natuurlijk niet.”

Presentatrice Hélène Hendriks: “Ze hebben ook weer foto’s verkocht van de geboorte van hun kind.”

Story-baas Guido den Aantrekker; “Er is een deal gemaakt. Wat mij opviel dat Privé een aantal weken geleden op Bonaire zat met André en de familie. Zo snel kan het dus gaan. Privé is daar heen gevlogen, ze hebben kennelijk een deal gemaakt met André.”

De Vries: “Het is natuurlijk een essentieel verschil of je aan iets meewerkt of zonder dat je iets gevraagd wordt een foto geëxploiteerd wordt.”

Hendriks: “Heb je dat niet indirect verleend omdat je ook de foto’s van de geboorte verkoopt?”

De Vries: “Nee, natuurlijk niet.”

Het zoontje van Hazes heeft al heel vaak op de Privé-cover gestaan. “Als zij het zelf willen is het een ander verhaal.”

Frits Barend: “Jij zegt dat het om de privacy van het kind gaat, maar als het kind vrijwillig op de foto staat…

De Vries: “Ook de context speelt nog wel even een rol, hè? Evert Santegoeds heeft gewoon als werkwijze dat hij bij de meeste van dit soort verhalen geen enkele vorm van wederhoor pleegt. Helemaal niets, nul.”

Lees ook:
Boulevard na Privé-cover: ‘Aanklagen voor pedofilie!!!’ (donderdag)
Privé-Evert: ‘BLVD is Bridgets fanclub op Leidseplein’ (donderdag)
Hazes jr. overweegt stappen tegen ‘schofterig’ Privé (vrijdag)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen