Hazes-zaak Peter R. kansloos geacht in eigen Boulevard

De zaak die Peter R. de Vries namens André Hazes jr. gaat voeren tegen weekblad Privé werd gisteren in zijn eigen RTL Boulevard niet erg kansrijk geacht door juriste Charlotte Meindersma. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Hazes is er boos over dat zijn 3-jarige zoontje op de cover van weekblad Privé staat met daarbij de tekst ‘Hoe leg je HEM dit uit?’ en heeft het kantoor van Peter R. de Vries ingeschakeld om Privé-baas Evert Santegoeds op zijn knieën te krijgen.

Dat gaat niet lukken, denkt Meindersma. “Ik verwacht uiteindelijk dat de rechter ook wel zegt: ‘Dit is zo onschuldig dat het wel mag.’ Omdat die belangenafweging gemaakt wordt.”

Er is volgens haar helemaal niets mis met de berichtgeving van Privé. “Eerlijk gezegd denk ik in dit geval dat het journalistiek wel interessant is, omdat heel veel mensen scheiden en kinderen daar altijd onderdeel van zijn. We kunnen het er dan met z’n allen over hebben wat er dan met die kinderen gebeurt en hoe je dat aan een kind uitlegt en wat een kind wel en niet te horen moet krijgen.”

Privé verkondigt in het verhaal helemaal geen onwaarheden, aldus Meindersma. “Juist omdat dit feitelijk allemaal klopt denk ik dat dit nog wel meer journalistieke waarde heeft dan een gemiddelde andere cover van een roddelblad.”

Hazes moet gewoon incasseren, stelt ze. “Het kind speelt natuurlijk ook al mee in reclames, dus moet ook al iets meer kunnen accepteren. Je moet er ook rekening mee houden of het nieuws is, of het feitelijk is of dat het echt allemaal roddel en achterklap is, waar helemaal niets van klopt. In dit geval moet je die afweging maken. Wat mij betreft is het een heel onschuldig portret. Er zit al weinig eigen context in en eigenlijk is het gewoon waar wat er verteld wordt.”

Lees ook:
Boulevard na Privé-cover: ‘Aanklagen voor pedofilie!!!’ (14 november)
Privé-Evert: ‘BLVD is Bridgets fanclub op Leidseplein’ (14 november)
Hazes jr. overweegt stappen tegen ‘schofterig’ Privé (15 november)
André Hazes jr. zet kantoor Peter R. de Vries op Privé (18 november)
Peter R. de Vries wil niet aan tafel met Evert Santegoeds (18 november)

De cover:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen