Cilly Dartell leeft mee met ontslagen Hart-sterren

Cilly Dartell vindt het ongelooflijk sneu voor Gallyon van Vessem en Selma van Dijk dat ze zijn ontslagen bij Hart van Nederland. Ze leeft erg met hen mee. Dat zegt de presentatrice, die in 2012 aan de kant werd gezet bij de SBS 6-titel, in de Story. Het ontslag van Cilly Dartell, Milika Peterzon en Maureen de Toit leverde Hart van Nederland in 2012 een enorm kijkersverlies op en dat is nooit meer helemaal goedgekomen. Wellicht haken er nu opnieuw kijkers af, aldus Dartell in het tijdschrift.

Het zou Dartell niets verbazen als de kijkcijfers verder afnemen. “Mensen zeiden destijds tegen mij dat ze niet meer keken. Iedereen vond het zo erg dat wij nu al die jaren ineens waren weggestuurd. En nu gebeurt dat dus met Selma en Gallyon. Zij zijn voor veel kijkers het boegbeeld van Hart van Nederland. Zij zitten er net zo lang als wij toen. Misschien nog wel langer. Het voelt zo oneerlijk.

Het is een heel nare gebeurtenis, aldus Dartell. “Er gebeurt precies hetzelfde als zeven jaar geleden. Al die oude gevoelens komen weer naar boven. Ik vind het verschrikkelijk. Ik voel dezelfde stress als zeven jaar geleden. Opnieuw voel ik die steen in mijn maag. Ik vind het zo erg voor ze.

Weggestuurd worden is iets verschrikkelijks, geeft ze aan. “Ik heb het toen weleens vergeleken met een huwelijk, waar de man na vijftien jaar zegt: Pak je spullen maar, ik wil niet meer met je verder. Dat is een klap in je gezicht.”

Dat gebeurt nu ook met Selma en Gallyon. Je past niet meer in het plaatje. En waarom? Gaan ze verjongen? Willen ze vernieuwen? Dat blijkt niet altijd de juiste keus. Maar daar zijn zij, net als wij toen, wel het slachtoffer van.”

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen