Qmusic denkt marktleider te kunnen worden

Qmusic-zenderbaas Dave Minneboo denkt dat zijn radiozender de potentie heeft om marktleider te worden. Dat zegt hij in het jaarverslag van moederbedrijf De Persgroep, meldt Radiofreak. Minneboo denkt Talpa’s Radio 538 in te kunnen halen. “Er is ruimte voor Qmusic om marktleider te worden, als we doorgaan op de ingeslagen weg. Maar dan moeten we ons ook vaker als marktleider gedragen en mogen we niet bescheiden blijven en trots zijn op wat we maken.

Radio 538 is in de commerciële doelgroep momenteel de nummer één en Qmusic de nummer twee, met respectievelijk 16,4 en 14,5 procent marktaandeel. Waar het Qmusic voor de wind gaat (stijging van 12 procent ten opzichte van een jaar geleden), zit Radio 538 in de lift naar beneden (daling van 10 procent).

Minneboo, die voorheen bij 538 werkte, is hoopvol. “Qmusic is een feelgoodmerk. Je weet precies wat je krijgt als je de radio op ons afstemt. Die openhartige uitstraling werkt enorm goed in Nederland.

De programmering van het station heeft ‘meer karakter’ gekregen, zegt hij. “Dat is een kwestie van de juiste persoon op het juiste moment in de ether zetten. Mooie voorbeelden zijn de nieuwe middagshow met Domien Verschuuren en de ochtendshow met Mattie en Marieke, maar ook de Top 40.

Een overzicht van de meest recente luistercijfers vindt u hier.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen