‘Jong blaadje Amara Onwuka maakt zich niet populair’

RTL-weervrouw Amara Onwuka maakt zich niet populair met haar overstap naar SBS 6, waar ze de na 23 jaar ontslagen Piet Paulusma opvolgt. Dat zegt showdeskundige Eric de Munck van RTL Boulevard op Ditispulp.nl. De Munck vond Onwuka de leukste weervrouw van RTL, maar nu denkt hij wel een beetje anders over haar. “Jeetje, wat was ik altijd dol op Amara Onwuka“, zo laat de showkenner weten. “Maar ja, dat weerbeeld is toch een beetje veranderd nu ze vertrekt. Naar SBS 6.

Het ontslag van Paulusma en de komst van Onwuka zijn in hetzelfde persbericht bekendgemaakt. “Een beetje alsof je net je moeder hebt begraven en de jonge vriendin van je vader komt kennismaken op de uitvaart.”

Het kan gewoon niet, vindt hij. “Behalve dat ik het respectloos vind (deze hele beslissing trouwens) staat de lieftallige en prachtige Amara meteen met 23-0 achter. Er gaat namelijk niet één verstokte SBS-kijker begrijpen dat hun Piet na al die jaren trouwe dienst moest wijken voor dit jonge blaadje.”

Het is niet duidelijk waarom Onwuka overstapt. John de Mol is bij SBS 6 druk bezig om heel RTL 4 te kopiëren, dus een nieuwe uitdaging kan het niet zijn.

De Munck: “Ik gun Amara oprecht een behouden vaart aan de overkant, maar ik voel aan alles dat er vooral een donker front vol bewolking haar richting opschuift.

De column van Eric de Munck kunt u lezen op Ditispulp.nl.

Lees ook:
SBS 6 ontslaat Piet Paulusma na maar liefst 23 jaar (maandag)
Piet Paulusma baalt: ‘Hie dy 25 jier graach fol makke’ (maandag)
Wervelwind bij Talpa: BN’ers in shock om ontslag Piet (maandag)
RTL ligt niet wakker van overstap RTL Weer-sterren (maandag)
RTL wil Piet Paulusma niet, Omroep MAX wel (vandaag)
Fons en Tina reageren op vertrek Piet Paulusma (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen